Новината отпреди 50 г. за Путин: Появата на Ту-144

Руският президент иска да чуе, че страната му се развива максимално
308
Новината отпреди 50 г. за Путин: Появата на Ту-144
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин участва в юбилейното издание на новинарската програма "Время", която на 1 януари навършва 50 години, и отговори на въпроси на водещите за това какви новини би искал да чуе, предаде ТАСС.

"Аз съм реалист, разбирам, че едва ли някога в ефир ще прозвучи, че ние блестящо сме изпълнили абсолютно всички задачи, които сме си поставили, че сме решили всичко. Просто такова нещо в реалния живот никога не се случва. Но много би ми се искало да чуя в новините и не само в новините, а и в анализите, че сме положили максимум усилия за постигането на целите, които сме си поставили, че сме постигнали максимален резултат, съобразно ситуацията, в която сме били в момента на началото на решаването на задачата, и в края на срока, който сме си определили, формулирайки тези цели", обясни той.

Путин призна, че още преди да застане на държавния пост, е свикнал да го наблюдават, но не обича особено да се появява на екрана.

Той отговори отрицателно на въпроса дали го напряга присъствието на камерите, но все пак призна, че донякъде си остава "непубличен човек". На въпроса дали е бил принуден да се откаже от някои навици заради почти постоянното присъствие на журналисти, той отговори: "Колкото и странно да е, не".

"Защо ли ? Защото животът и работата ми действително са пред очите на всички, но аз и в предишния си живот се стараех да се държа така, сякаш постоянно ме наблюдават. Може би поради предишната ми професия. Но не може да се каже, че ми се е наложило да променям нещо кардинално", каза Путин.

На въпроса коя новина отпреди 50 години го е впечатлила най-много, президентът отговори че едно от ярките събития в края на 60-те и началото на 70-те е било появата на свръхзвуковия граждански самолет Ту-144.

"И досега това изглежда някаква фантастика, а тогава беше нещо невъобразимо", каза Путин. Той сподели, че смята програма "Время" за еталон на надеждна информация и че независимо от заетостта си предпочита да я гледа в пряк ефир. "Затова се старая да нагоди графика си така, че да успея да я гледам. Ако не - гледам и записи, но не зная защо, уж нищо не се променя, но не е същото, в пряк ефир е някак по-интересно", сподели той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
3
 
7
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
Русия има повече общо с Нигерия ,от колкото с цивилизования и модернизиран свят.Защо въобще ги бутате тея джуджета при развитите държави и с каква наглост ?
237
4
 
6
 
! Отговори
лили павлова преди 6 години
каза: Санкциите ще продължат и няма България да ходатайства за руските окупатори...Гладомор очаква руснаците..ха.ха
236
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 256Я попрочети малко историяКалашников докато е бил в Армията (1938-1941)е създал инерциален брояч на изстрелите на основното оръдие, Устройство за отчитане на моточасовете на двигателите на трактори и танкове и вариант на амбразура която освен за наблюдение става за водене на огън от пистолети. Командирован е в Ленинград за внедряване на изобретенията - В Ленинград се е произвеждало 30-35% от военната продукция на СССР
235
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еи *** тоа путин голем убавец бе я ни го пуснете у европа да го погнявиме малко бре
234
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайте някои от запазените германски кинохроники от март-април 1945 и ще видите германски войници с......AK-47 или много, много подобен.Института на Х.Шмайзер разраборва автомата малко преди края на войната. След което заедно с целият институт е дислоциран в СССР. Именно там Калашников е бил комсомолски секретар. Сталин решава че изобретателя трябва да е Калашников като верен на партията. Иначе Калашников е нямал НИКАКВИ инжинерни знания.
233
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва руснаците са лелелеле само се бият в гърдите че са големи изобретатели добре че са и полезните изкопаеми иначе са пълна скръб те наташките треперат да се женат за Българи щот мужците и и тва немогат абе немам думи кажи му руснак и повече не го обиждаи
232
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Аман от 253Умнико ето ти един пример - Прословутата трилинейкана Мосин 1891 и по-късните модификация с която рашките са изкарали десетина войни е създадена от Мосин чак след като е навършил 40 години и вече е бил началник на оръжеен завод - като самия той казва че създадената от него пушка е УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ на пушката Бердана с поставяне на неснемаем пълнител. А Мосин е Военен от Кариерата независимо че е се е родил в селско семейство на потомствен военен от най-нисък чин.
231
1
 
5
 
! Отговори
Аман от Боби преди 6 години
До БобиВари го, боби го, то неговото си знае! Ти в коя година си заседнал? Някъде към 1983 май. Има нови неща и източници, не е само руската "научна" литература.
230
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 251Стив Джобс има ли Висше? А Основателя на МикроМеките(МикроСофт)? Защо съдиш за един човек колко голям ВИЗИОНЕР е по неговото ОБРАЗОВАНИЕ?Всяка година хиляди завършват тъй наречената Бръшлянова Лига на най-най-елитните западни университети. Несъмнено лесно си намират високоплатена работа и са способни работници но колко от тях са ВИЗИОНЕРИ променили насоката на движение на индустрия или клон на науката?
229
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиМ. Калашников 27 годишен, със 7 клас прави автомати - смях!!!!!!!!!!!!АК - автоматический карабин. След пропагандата АК - автомат калашников!!!!!!!!!!!!!!
228
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Аман от 247 248Ех експертиииЩтуг 42/43 на Шмайзер има газово бутало както и АК-47, Както преди тях и СКС, СВД и прочие самозарядни карабини и прототипи на Автомати(Щурмови Карабини зависи от спецификацията в различните страни)ОСНОВНОТО ОТКРИТИЕ НА КАЛАШНИКОВ Е ЗАТВОРА КОЙТО СЕ ЗАКЛЮЧВА ПРЕДИ ИЗСТРЕЛ ЧРЕЗ ЗАВЪРТАНЕ НА ОКОЛО 30 ГрадусаЗатвора си остава затворен при изстрел и чак след като буталото се задвижи назад се отключва от цевта. Но това става ГАРАНТИРАНО след края на изстрела
227
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Аман от 246След раняването 1941 си Калашников Отива да работи и учи в град Ковров Владимирска област Там създава Прототипа на АК-47 като в първия тур на конкурса е скъсан явява се с доработки втори път и тогава печели 1946След пленяването си Шмайзер с група конструктори е командирован в ИЖЕВСК - Меката на Руската оръжейна промишленостКалашников е Командирован 1949 в ИЖЕВСК за да започне производството на АК-47 вече приет на Въоръжение до тогава заради шпиономания едва ли е чул за Шмайзер
226
2
 
7
 
! Отговори
Аман от Боби трола преди 6 години
До БобиСъвременникАлександър Зайцев: М.Калашников не можеше да работи дори като чертожник. Техниката на проектирането и изчисленията бяха за Михаил Тимофеевич напълно непознати би ли могъл никому неизвестният сержант със седмо-класно образование да удържи победа в съревнованието с опитни конструктори-оръжейници, ако зад него не стоеше група от знаещи, талантливи и имащи власт хора? Аз мисля че едва ли, особено ако се отчете, че първият образец на автомат Калашников беше директно бракуван.
225
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиОтвори гугъл и напиши: газово бутало на АК и СТГ44 и ГЛЕДАЙ! Открий 7-те разлики /ако видиш/.Ся да не кажеш, че калашника е първия автомат с газ-бутало? Разликата е само, че руснаците намаляват калибъра на автомата.
224
2
 
4
 
! Отговори
Аман от Боби преди 6 години
До Боби - руския тролОт 1949 г. Михаил Калашников работи в гр. Ижевск, където АК-47 е пуснат в масово производство. Там сътрудничи с германския оръжейник Хуго Шмайсер (Шмайзер), създател на щурмовата пушка МР-43 /Stg-44/.До 1949 г. Михаил Калашников е танкист и тракторист! Изтеглят го от фронта след като е ранен.
223
3
 
5
 
! Отговори
Нормално преди 6 години
Нямат нови да се хвалят с тях и изтупват от прахта постижениятана СССР
222
3
 
4
 
! Отговори
Само минавам преди 6 години
Защо ни занимавате с това офшорно недоразумение?
221
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PUTIN E OBIKNOVEN COVEK OT NARODA-OBICAN E OT RUSIA I OSTANALIAT SVYAT,DA MU SE SLAVI IMETO.
220
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Щирлиц 237Шмайзер се връща в Германия 1953 мисля заедно с останалите военнопленници. Кой тогава създава АКМ, Картечницата Калашников, АК-74, АК-1**(Стотната серия в която има модели срелящи с НАТО калибри) или Кой създаде АК-12 който вече официално ще го приемат на въоръжение?Хайде не се излагайте!Да те питам Шмайзер ли създава Галил Автомата на Евреите? Който технологично е Копие на АК-47 но с по-добър външен фасон - по-добре ергономика?!?
219
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 238Айде още един експерт дето знае само една ОПОРНА ТОЧКАКазах има два Ту-144 Оригиналния с 4 двигатели моноблок и Ту-144Д с две гондоли по два двигателя както е и КонкордОригиналния Ту-144 е с неефективни двигатели, прегряват в полет и прочие детски болести но успяват да го пуснат преди Конкорд. Далечина на полета смешните 3000кмТу-144Д вече се избавя от голяма част от забележките и има вече 6000км далечинаНо Аерофлот разсъждава Ил-96 със същото гориво 300 човека на 12000км!!