Тръмп заплаши да спре финансовата помощ за палестинците

Не получаваме нито признателност, нито уважение, гневи се президентът на САЩ
3 яну 2018 08:25, Елка Василева
33
Тръмп заплаши да спре финансовата помощ за палестинците
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че мирният процес в Близкия изток е в безизходица и заплаши, че ще спре американската финансова помощ за палестинската автономна власт, предаде Асошиейтед прес.

"Плащаме на палестинците СТОТИЦИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ годишно и не получаваме нито признателност, нито уважение. Те дори не искат да преговарят за твърде закъснелия мирен договор с Израел", написа Тръмп в Twitter.

"Ние изтеглихме от масата Ерусалим - най-тежката част от преговорите, и затова Израел ще трябва да се отплати с повече. Но тъй като палестинците не искат да преговарят за мир, защо изобщо да им правим в бъдеще такива масирани плащания?", продължи да туитва президентът на САЩ.

АП напомня, че той отдавна изразяваше готовност да посредничи за мир в Близкия изток, за да се постигне "окончателна сделка".

Тръмп разгневи мнозина в Близкия изток, когато обяви миналата година, че САЩ признават Ерусалим за столица на Израел и ще преместят там посолството си. С тази серия от туитове президентът негласно призна, че решението му за Ерусалим проваля плановете на неговото правителство да възобнови мирния процес между израелци и палестинци, отбелязва АП.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
признателността и уважението трябва да се заслужат, а не да се купуват! а по традиция голяма част от парите се присвояват!
27
0
 
5
 
! Отговори
Канче кранче преди 6 години
30% от средствата за издръжка на палестинската автономия идват от УСА.Сега е момента Тръмп да им спре кранчето.
26
1
 
1
 
! Отговори
Напук преди 6 години
До "...5, утре в дома ти идват някакви тракийци и ти казват че преди 2000г. това е било тяхна земя и си я искат обратно..."99% от гените на българите са всъщност на траките. Задавал ли си въпроса след като на територията България са живели траките, как са изчезнали ? Прабългарите са били 20000 човека, а славяни напук на толкова много приказки тук не е имало. Това го твърди не друг, а проф. Б. Димитров.
25
1
 
3
 
! Отговори
а за теб какво преди 6 години
да кажем 20-ти *** До Анонименпалестинци няма и не е имало, това е 1 местност, точка по въпроса. Еврейте поне са имали държава още докато "палестинците" са били по дърветата.
24
1
 
3
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
25 Той може всичко да каже нали е от същото семе
23
0
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
До Хахо 8 Я виж колко минуси имаш и си помисли отново.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че евреите са ми симпатични, ама и палестинците не са стока също като нашите роми. От Египет са им предложили земя, колкото Израел отказали, държат си да . Евреите си построят град, тия дойдат, налазят го, изгонят евреите, после живеят там от помощи, докато го съсипят, и няма кой да им поддържа канализация, да им произвежда ток, да им строи къщи, и пак се местят да живеят при евреите, докато отново ги изгонят..Не работят, имат по 10 деца и убиват в името на Аллах , и докато евреите от пустинята правят рай, тия от рай правят пустиня. Как да им симпатизираш?
21
8
 
10
 
! Отговори
USA преди 6 години
Без САЩ света е загубен и злото ще надделее.
20
1
 
7
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
20 Градът на Давид Соломон и Иисус не бил еврейски хайде бе
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17, ***, от 2000 години евреите са МАЛЦИНСТВО в Йерусалим до 1945г. когато плдапочват да взимат земите от палестинците и да ги заселват. Йерусалим е повече християнски и мюсюлмански отколкото евреиски. Но от де акъл да разбере ч...тин като тебе.
18
3
 
5
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
16 значи и България спокойно можеше и да я няма . Всички до Освобождението сме били рая или румелийци. РУМЕЛИЕЦ ИДВА ОТ РУМ на турски Рум е Рим сиреч бивши поданици на Византийската империя не на България. Възрожденците са нашите ЦИОНИСТИ
17
1
 
2
 
! Отговори
Бай Сотир преди 6 години
Моя е по-голям от твоя.... Смешно е, но не чак толкова, защото до като тези изпаткали мозъци си мерят на кой му е по- голям бутона могат да загинат невинни хора.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Тези тракийци живеят там от 5600 години. Йерусалим е град в който от хиляди години преобладава еврейското население. Арабите никога не са били мнозинство в Йерусалим, хубаво си го набий това в простата кратуна.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15, утре в дома ти идват някакви тракийци и ти казват че преди 2000г. това е било тяхна земя и си я искат обратно, а ти нямаш право да откажеш защото великите сили са им в джоба. Ще ги признаеш ли? Държава израел НИКОГА не е имало преди 1945г. Палестинцине живеят от векове там и това са техни земи преди наглите ционисти да им ги колонизират. Само психопат или тотално незапознат с темата може да подкрепя фашизма на ционистите.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато плаща Америка е добра, но когато спре да плаща това е наглост и дебелоочие. Мирен процес няма да има в Близкия изток докато палестинците не признаят правото на Израел да съществува. Това е стъпката която трябва задължитено да направят палестинците и техните пддръжници по пътя към мира в Близкя изток.
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците са като накакви есесовци бе братче. Няма човещина в тези репитили. Само безмерна жажда за власт, контрол и войни. Путин е като девица в сравнения с тези мутaнти.
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До u4enТова е Америка.. наглост, дебелоочие, агресия, милитаризъм, империализъм, расизъм и чувство за превъзходство, клонящ към фашизъм. Нация сформирана от робовладелци и криминално проявени типове. Нация която е на второ място в света по брой на престрелки и убийства, само зад Кувейт. Който харесва краварите да си ходи там, по света работа нямат.
11
2
 
13
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Все повече ми харесва този германо - шотландски американец ! Богат ...отл. изглеждащ за 70 + ...спортуващ....със млада жена ...все идно ни казва - това е Америка ....СИЛА СТИЛ ЛУКС ! А Америка е велика и защото има близо 500 000 българи със двойно гражданство . който работят и живеят в САЩ !......без синовете на Корни и Ст. Данаилов .
10
0
 
7
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
10 имаш ли в повече от тази тоалетна хартия. Купувам по левче парчето виж колко съм щедър
9
9
 
4
 
! Отговори
За пари ли? преди 6 години
За пари ли за много ли?"Не получаваме нито признателност, нито уважение, гневи се президентът на САЩ"Тия си мислят че всичко могат да си купят за зелена тоалетна хартия?!