Пак терористичен атентат в Кабул, 11 души загинаха

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението
3
Пак терористичен атентат в Кабул, 11 души загинаха
Снимка: БТА

Самоубийствен атентат беше извършен в Кабул, предадоха Франс прес и Ройтерс. Убити са 11 души и 25 са ранени. Според очевидци и полицаи нападението било извършено по време на полицейска операция срещу трафик на алкохол и наркотици.

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението, съобщи информационната агенция на радикалната групировка Амак, цитирана от Ройтерс.

Репортер на Ройтерс заяви, че когато пристигнал на мястото, видял четири полицейски автомобила да извозват загинали или ранени хора. Районът се намира недалеч от американското посолство и други дипломатически мисии.

Полицаи заявиха, че атентаторът бил с полицейска или военна униформа и приближил група служители на силите за сигурност близо до мястото на акцията срещу наркотиците и алкохола, но засега това не е официално потвърдено.

"Силите на кабулската полиция са били там, за да предотвратят възможен протест, когато атентатор самоубиец се приближил към тях и взривил колана си с експлозиви", каза Башир Муджахид, говорител на кабулската полиция.

Преди няколко дни при самоубийствен атентат в шиитски културен център в Кабул загинаха най-малко 41 души, а над 80 бяха ранени, което показва незавидните условия на сигурност в афганистанската столица, отбелязва Ройтерс. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДодоAтентатите ги правят такива като тебе, които сеят омраза.
2
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Самоубийствен атентат беше извършен в Кабул, предадоха Франс прес и Ройтерс. Убити са 11 души..=================Сакън! Не е възможно, нещо сте объркали! В Кабул живеят мохамедани, а Исляма е религията на мира и любовта! Ние знаем със сигурност, че е така, защото Ангела Меркел така каза!
1
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Вътрешни им работи - едни тарамбуки трепят други!Добре е, че няма пострадали хора!