На 19 април Куба избира президент, който да замени Кастро

Парламентарните избори ще са на 11 март
Обновена: 7 яну 2018 17:24 | 7 яну 2018 15:17, Анисия Иванова
11
На 19 април Куба избира президент, който да замени Кастро
Архив: Reuters

Кубинският Държавен съвет реши вчера, че общите избори на острова ще се произведат на 11 март, а на 19 април ще бъде избран нов президент, който да замени Раул Кастро, предаде Франс прес.

На общите избори ще бъдат определени членовете на провинциалните органи за самоуправление, както и депутатите от Националното събрание на народната власт. По традиция изборите се провеждат през февруари на всеки пет години. Тази година те бяха отложени за март от Националното събрание заради щетите, причинени през септември при преминаването на урагана Ирма, който причини смъртта на 10 души.

Първото заседание на парламента ще се състои на 19 април. Депутатите ще изберат от своите редици 31 членове на Държавния съвет. На свой ред те ще определят председателя на съвета, който ще замени брата на Фидел Кастро - Раул Кастро, служил вече два петгодишни мандата.

Кубинската комунистическа партия не определя кандидатите, но следи избирателния процес, припомня АФП.
За най-вероятен наследник на Раул Кастро се смята първия заместник-председател на Държавния съвет Мигел Диас-Канел, отбелязва ТАСС. Право да гласуват имат навършилите 16-годишна възраст. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
До TIRаджияЗа твое сведение кубинците са най-чистоплътните хора които съм виждал. В претъпканите им автобуси, при 35 градуса нито една миризма не усетих. А като търсиш лукс отивай в Дубай. В Куба се търсят емоции, салса, красива природа и тюркоазено море, весели хора с 240 каратови усмивк, които в никой 5 звезден хотел няма да видиш!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха хаааа...избори. Там има един кандидат спуснат отгоре който трябва да "избереш". Както при нас по време на соца. Това избори ли са ??????????
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я не давайте акъл на кубинците как да живеят и какви коли да карат! Те са единствени в света именно с това уникално съчетание на тунинговани руски соц. автомобили и американски от 50-те години! Като се напълни Куба с нови коли ще заприлича на всяка друга тропическа страна.
6
11
 
7
 
! Отговори
TIRаджия преди 6 години
Кубинците да мърляви и мpъcни и Куба е едно голямо гето. Даже и в курортите им не е много чисто. Затова 4 звезди в Куба=2.5 звезди в Мексико. Само другаря Ким и бой ще оправи тая мързелива комунистическа ***
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
венсеремос - винаги верни на партията, революцията и Фидел.
4
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Дръж се естественно. И не се ,,прай".Редактор!,Ще те видим на матурата.
3
5
 
1
 
! Отговори
Ел Пуебло преди 6 години
Крайно време беше да се върне истинската Куба на Хемингуей,и лаБодегита е Ла Флоридита да не са кръчми-музеи,а истински.И да се появят автомобили след 61ва.Само че и там ще платят някаква цена като нас.Кой знае ,ще видим.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавие на статия без главна буква в началото. толкова ви е капацитета Днес.бг
1
6
 
6
 
! Отговори
Той преди 6 години
Путин. ..