Десетки мигранти в неизвестност, лодката им потъна в Средиземно море

Либийският флот спасил други 267 африкански мигранти
10 яну 2018 08:44, Елка Василева
36
Десетки мигранти в неизвестност, лодката им потъна в Средиземно море
Снимка: архив, Reuters

Между 90 и 100 мигранти са в неизвестност след потъване на лодката им в Средиземно море близо до бреговете на Либия, съобщи либийският флот, позовавайки се на разкази на оцелели, предаде Франс прес.

На борда на гумената лодка имало над сто души, но бреговата охрана успяла да спаси само 17 от тях, заявил генерал Аюб Касем, говорител на либийските военноморски сили.

Оцелелите прекарали няколко часа във водата, държейки се за части от спуканата лодка до пристигането на помощта. Корабокрушението станало край бреговете на град Хомс, на стотина километра източно от либийската столица Триполи.

Либийският флот съобщи също, че е спасил други 267 мигранти от различни африкански националности, които били на борда на две бедстващи лодки край град Зауия, на 50 км западно от Триполи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
до франсето преди 6 години
А що в ЕС не ти кажат ми връщай се в България-----Щото Бг е членка на ЕС.Защото българина дори и да не знае първоначално езика на държавата в която е решил да живее и работи полага усилия да го научи.Защото не разчита на соц. помощи, а работи.Защото културата ни, ако не обща, то е близка и сходна.И защото за 2-3 години българина напълно се интегрира без проблем и спазва законите на държавата в която живее.Така, че не сравнявай африканеца с българина!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГурбетчияТова са ***, които по цял ден се чудят от какво да се оплачат. При положение, че в Бългапия не би останал и един бежанец, аз проблем не виждам по въпросите на расистите.
21
1
 
3
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Жал ми е за вас, коментиращите.Дано никога не ви се налага да бягате от глада и мизерията.
20
0
 
9
 
! Отговори
хахахахаха преди 6 години
До Добре де,Щото мойто момче в богатите арабски държави нямат социални помощи, или си богат или си роб, няма средно положение и тъй като нямат социални идват тук да източват нашите, а под нашите имам предвид западноевропейските.
19
0
 
4
 
! Отговори
Бежанец преди 6 години
Тея *** на снимката и те ли бягат от войната в Сирия и Ирак ?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастия стават навсякъде.Ето най-малко 13 загинали при калните свалачища в Калифорния.На африканските мигранти трябва да се каже, че всичките ще бъдат върнати в Африка, на голямото залесяване южно от пустинята Сахара (голяма цел на ООН). Там ще получат работа и прилично заплащане. Там ще получават храна, каквото са свикнали и няма да викат майките си да им готвят, като афганистанците и пакистанците. Ще са близко до любимите си момичета и жени. Това е истинската борба с климтичните промени!!!
17
0
 
13
 
! Отговори
Циник до 15 преди 6 години
Аз колета откакто съм в Германия работя!Плащам данъци...не тежа на гърба на никого !Напротив - влача на гърба си - използвачи от всички световни клоаки! Та да се стигне дотам подозрително да се оглеждам за тирове на коледния базар..и за оставен багаж из метрото! Аз не желая да строят джамии за мен...спазвам законите на страната, и гледам семейството си!Ако не ти са ясни разликите между мен , и "бежанците" проблема е твой!А съм и немски гражданин - интересува ме какво прави Германия с данъцит
16
0
 
15
 
! Отговори
Добре де, преди 6 години
има толкова богати арабски държави, ама богати! Защо не бягат там? Май шейховете не са наивни като европейците и не искат проблеми!
15
0
 
13
 
! Отговори
хахахахаха преди 6 години
И медиите вече се отказаха да ги наричат бежанци. Остана ли още луд дето да мисли, че тия не идват за социалните помощи?
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си бяха стояли по родни места нямаше да потъват в Средиземно море.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникЦиниче, братле, много плюеш ти таз Германия, но не се връщаш! Уж много зле ама си стоиш там! Ела си в Булгарко, тука нема бежанци! Ама нещеш! Отишъл си в Германия да я променяш по твой си балкански вкус! Туй ме дразни в нашите люде, хубуву, отишли сте там, а си носите с вас целата ориента :)) ай сега, започвай да цинижеш колко съм пр0ст! Аз ти пожелавам да си жив и здрав! И малко по-светло да гледаш на живота защото пълно щастие НЕМА и всичко се свежда до нагласа и светоглед.
12
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо либийският флот, къде е била италианската брегова охрана? Иначе е много активна!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да не се бяха качвали на лодката.Някой насилвал ли ги е да влизат в морето?Идват в Европа защото знаят,че има много жени и ще им дават социални помощи а те по цял ден ще мързелуват и ще правят деца.Те са към 700 милиона-нормално е няколко да се удавят.Са па дай да скърбиме щото някой си е изкълчил глезенът,друг има хрема а трети се е намокрил.
10
19
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Стига расизъм и омраза. Тези хора се давят в морето! Да ги оставил да умират ли? Добре че в Русия няма подобни жестокости и хора от стотици етноси живеят заедно и в мир. Европа е ужасно място, а източноевропейците са расисти. Русия ви освободи от фашизма, но вие си го носите в сърцето
9
2
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
100 адвокати на дъното на морето?Що е то? Добро начало!Малко са!
8
0
 
12
 
! Отговори
Баба преди 6 години
Ко?Начи потънали само 10 (преди инфлацията от 97-***)!!!
7
0
 
26
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Спокойно толераcти! Не се притеснявайте, заради тези 100-тина души Европа няма да бъде ощетена със снижен брой мюсюлмани-завоеватели от третия свят (Афганистан, Пакистан, Близкия Изток, Северна и Западна Африка, Мианмар и т .н.), идващи да я завладеят! По данни на статистиката, в момента над 100 милиона нови бежанци са в процес на миграция към земите на така мразените неверници в Европа!
6
2
 
21
 
! Отговори
Az преди 6 години
Да ги спасяват тия дето им плащат да емигрират в Европа
5
5
 
10
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Всичко това ще тежи на съвестта на западните демократизатори на Либия. Разбира се същества като Саркози нямат съвест и Вселената ще ги накаже по друг начин.
4
0
 
16
 
! Отговори
А сек тер преди 6 години
Кво на интересува тва ?