Сенатът на САЩ – на прицел на руските хакери

Атакували "по същия начин", както атакували щаба на Макрон
12 яну 2018 20:51,
35
Сенатът на САЩ – на прицел на руските хакери
Снимка: visualhunt.com

Същите руски проправителствени хакери, които проникнаха в сървърите на Демократическата партия, разработват през последните месеци базата на шпионска кампания срещу Сената на САЩ. Това обяви днес в доклад фирмата за кибернетична сигурност "Тренд майкро", предаде Асошиейтед прес.

В доклада се твърди, че групата, известна като "Фенси беър" (Fancy Bear), чиято хакерска кампания смути предизборния процес през 2016 г., все още се занимава с кражба на имейли сред американския политически елит.
"Те са все още много активни, най-малкото в извършването на подготовка отново да повлияят върху общественото мнение", каза Фрейке Акбор, изследовател по сигурността в "Тренд майкро".

По думите му те търсят информация, която после може да бъде публикувана.

По думите на експерта заключенията в доклада се основават на група подозрителни уебсайтове, оформени така, че да наподобяват вътрешната система в Сената за обменяне на електронни писма. После били сравнени дигиталните "пръстови отпечатъци" на тези сайтове със сайтовете, използвани изключително от "Фенси беър", наричана също "Пон сторм" (Pawn Storm).

Преди време базираната в Токио компания "Тренд майкро" привлече вниманието към себе си, като използва подобна техника, за да разкрие набор от уебсайтове примамка, целящи "да пожънат" през април 2017 г. имейли от предизборния щаб на Еманюел Макрон. Два месеца по-късно бяха публикувани частни електронни писма на неколцина членове на щаба на Макрон, датирани от последните дни на президентската кампания във Франция.

Фрейке Акбор заяви, че псевдосайтовете на американския Сенат, които били активирани през юни и септември м.г., са идентични с френските. По думите му те атакуват "по съвсем същия начин", както са атакували щаба на Макрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 33Рашките ползват в държавната си администрация Руски Линукс - тоест наистина написан от руснаци въз основа на еди кой си свободен код Линукс - а това означава че имат пълни код спец службите и ако има дупка лесно ще я запушатОтносно "атакуване по същия начин" - Хора останали са много малко начини за сигурно хакване - ако си хакер и ползваш "стари" похвати считай че си опандизен.
32
3
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
за това ли ползват чужди операционни системи...
31
1
 
8
 
! Отговори
МАЧКАЙ ВОВА преди 6 години
МНОГО СА НАПРЕДНАЛИ РУСНАЦИТЕ С КОМПЮТЪРНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ.
30
1
 
4
 
! Отговори
До №13 преди 6 години
До До 8 АнонименМного 13-ки ти се събраха - номер на поста, датата. Ще ти се случи нещо лошо, със сигурност ти го казвам. Х-крементче, ти си за мачкане, стига да не го е гнус човек от теб!
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат мозъци - използват ги! Руските хакери са най-добрите и работят за благото на страната си и за благото на човечеството! Да живее Русия, нейните хакери, нейните инженери, конструктори, специалисти, работници! Само с годните си хора ще възпрат агресивната Америка!
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиел бил бира... Това е водка в шише от бира. Човека все пак е хакер - социален инженер от високо ниво. Това си е чиста проба руски хакер! Виж го - с два дисплея е и му се вижда ръкава на рубашката... ;)))))
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой ще си инсталира ли повече Тренд Майкро? Едва ли. След такива констатации няма съмнение колко са некадърни ;)
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:))))))
25
1
 
23
 
! Отговори
ха-ха-хакер преди 6 години
На бюрото на Путин в Кремъл има клавиатура и на всяко копче е написано името на някой западняк. Когато Путин иска някой от западняците да бъде избран за президент, например Доналд Тръмп, на Путин му е достатъчно само да натисне копчето със съответното име, и чичката или лелката моментално биват избирани за президенти. На това му казват хай-тек.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези няколко хакера ги направиха за смях, а даже не са и руски. :-)
23
1
 
26
 
! Отговори
11 преди 6 години
Абе нали преди руските хакери се оказаха обикновени рекламодатели за 200 долара? Тия навсякъде им се привиждат руснаци вече, съвсем изтрещяха.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пада им се на янките да им хакнат цялата кореспонденция, на всичките им политици, да се види колко агресивна е външната им политика.Ама не вярвам руските хакери да са толкова добри................ама голям страх ги гони янките!!!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Ами Джоузеф МкКарти психото дето е наричал всеки в управлението на САЩ за руски агент, когато не му е изнасяло да ви е познато?
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Болни пиндорсиДа, първият военен министър Джеймс Форестал, скочил на 22 май 1949г. от 16 етаж на психиатрията където го лекували с крясъци Руснаците идват! Те са навсякъде!
19
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Сената на сащ,е сбирщина от изкофели фашизоирани дъртаци който мразят света.
18
3
 
15
 
! Отговори
qw преди 6 години
Това не са руски хакери. Вижте снимката. Пие бира.Всички знаем че руските хакери пият водка.Фейк новина :-)
17
3
 
21
 
! Отговори
Болни пиндорси преди 6 години
Голям смях пада,скоро пак ще скачат от прозорците с викове Руснаците идвата.....
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 8 АнонименАко те вкарат в панделата без доказателства какво е на мен ми прилича на тоталитарен строй, а тия не спряха да обвиняват Русия без доказателства и, ако зависеше от тях щяха да я унищожат на базата на догадки, ама не могат затова само се пънат със санкции и фалшиви новини.
15
3
 
18
 
! Отговори
Ехее преди 6 години
Ба тия руски хакери. Те са като господ бе. Модат да хакнат всичко.Тия кравари съвсем ни взеха за мезе.
14
2
 
12
 
! Отговори
дедо Поп преди 6 години
До 13 МНОГО СИ *** САШЕ