Тръмп изградил добри отношения с Ким Чен Ун?

Засега не е известно двамата да са разговаряли
12 яну 2018 09:00, Елка Василева
24
Тръмп изградил добри отношения с Ким Чен Ун?
Ким Чен Ун и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп намекна, че е изградил добри отношения със севернокорейския лидер, но не пожела да каже дали двамата са разговаряли, съобщи Асошиейтед прес.

За нито един действащ президент на Съединените щати не е известно да е разговарял с лидер на Северна Корея. Двете страни още са в състояние на война и нямат дипломатически отношения, тъй като Корейската война приключва през 1953 г. без мирен договор.

Още по темата

"Вероятно имам много добри отношения с Ким Чен Ун", заяви Тръмп в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл". Запитан дали е разговарял с Ким, Тръмп отговори уклончиво: "Няма да кажа дали съм, или не съм. Просто не искам да коментирам".

Президентът даде това интервю, след като двете Кореи проведоха първите си преговори от две години насам и Пхенян се съгласи да участва следващия месец на Зимните олимпийски игри в Южна Корея.

Тръмп си приписа заслугите за подновения междукорейски диалог и каза, че Северна Корея е усетила натиска от предвожданата от САЩ кампания по налагане на санкции заради ядрената и ракетната й програма.

Тръмп и Ким поддържаха войнствена реторика и си размениха обиди през изминалата година, през която Северна Корея ускори изпитанията на оръжия и изглежда на прага на това да се сдобие с ракета с ядрена бойна глава, която може да удари континенталната част на САЩ.

Американският президент нарече Ким "Човекът ракета", тръгнал на "самоубийствена мисия", а севернокорейският вожд нарече 71-годишния Тръмп "умопобъркано американско изкуфяло старче". В новогодишното си обръщение миналата седмица Ким каза, че има "ядрен бутон", който може да изстреля ракети навсякъде в САЩ, а Тръмп отговори, че има много по-голям и по-мощен "ядрен бутон".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KIM E EDIN OT NAI GOLEMITE POLITIZI I RAKOVODITELI SVETA V PETIZATA VLIZAT SASHO RODRIGO DOTERTE ORBAN PUTIN KAKTO I MILOSH ZEMAN HAZARSKOTO LOBI V USA NATISKAT TRAMP DA VODI AGRESIVNA RETORIKA SRESHU KOREA AMA NE SE POLUCAVA SARBIA IRAK LIBIA SIRIA MINAHA NO S KOREA IMA NUCLEAR BOMB NE STAVA I RAKETKI DO 12000KM OBSEG SHE IM IZPARLI HAZARSKITE GAZO......
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще изгради не, ами и ръченица ще играе даже. С толкова ядрен арсенал като на Ким, всеки си мери приказките. С добра дума и ядрени пиратки се постига повече, отколкото само с една добра дума.
18
1
 
1
 
! Отговори
На снимката преди 6 години
Като две капки боза!
17
1
 
3
 
! Отговори
Баба Кута от Редута преди 6 години
Мисля,бай ви Дончо Задокеански не е У ред.Вече започна много да му личи.
16
1
 
2
 
! Отговори
JJIvanov krotko преди 6 години
Браво НАЙ ПОСЛЕ..Има нужда от внимателно сътрудничество и УВАЖЕНИЕ.Иначе Тръмп,Путин и КИм са минали обучение през една и съща учебна школа преди последни прераждания подава Корея..НАй важното е никакви ядрени опити и ядрени атентати..Нагли престъпници целят набеждаване на домашните хора з а ОПАСНИ ВРЕДИТЕЛИ И Искат ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък казах,че Тръмп се нуждае от свинско за Коледа а Ким чен Грух се опъва ли,опъва но накрая ще го опънат
14
3
 
9
 
! Отговори
младен преди 6 години
Тръмпи е баш като наш Боко. На изказ, на държание, на глупости и неадекватно поведение....абе дали не са братя!!!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е изградил по-добри отношения с Ким...нали му помага за ракетите !
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се- Кимчо почна да му се дупи всяка вечер,как да не доволен Тръмп? Бе въпрос на време това келешче да клекне: тия санкции му взеха здравето,на клоунче от цирка е заприличало!
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както гледам какви мЪлоумници управляват, ме навежда не мисълта, че човечеството няма да го бъде.
10
7
 
13
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 6 години
КНДР не води преговори с терористи и агресори.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ядреното оръжие прави чудеса, само потвърждава колко прав е бил тоя ким, изобщо не е глупав подцениха го
8
4
 
14
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Този не се спря да лъже какви добри отношения е изградил?та той заплашваше С Корея и лидера и с унищожение!и сега когато видя че го игнорираха и двете Корей започнаха срещи без участие на САЩ,започна да ръси лъжи.
7
4
 
7
 
! Отговори
Доктор по физика преди 6 години
Някой действително ли си мисли, че театърът, който разиграват е сериозен? Ядрените отържия са пропаганден трик, с който ВСВ приключва. Замисляли ли сте се защо няма никакви клипчета на тестване на ядрени/атомни оръжия снимани в СК? А сме в епохата на дигиталните технологии, в която такава пропаганда би им свършила страхотна реклама? Защо няма такива а, кажете? Ако бяха развили такава технология същите щяха да пуснат много клипчета на избухващи из недрата на земята или на тестови площадки бомби.
6
7
 
7
 
! Отговори
Трол Горянин хахаха преди 6 години
Хахаха Вече почнаха да цъкат минуси на мнения против С. Кореа- наясно ли сте , че в НРБ се бършехме с "РД", а там и с вестник не могат се обърса , защото ще им хвръкнат зелките, за поругаване на лика на Бащицата. Затова е чисто в столицатя им , защото на всичко е напечатан или ликът му или някое негово послание и ако го подминеш и го оставиш на земята - отиваш в тамошното ТВУ- чиста проба концентрационен лагер
5
0
 
15
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Според мен Ким е перфектния бизнес партньор, колко оръжия ще продаде Тръмп покрай него ;)
4
10
 
6
 
! Отговори
ЧЕТИ ПРАВИЛНО преди 6 години
Американският президент Доналд Тръмп намекна, че е изградил добри отношения със севернокорейския лидер ........ НЕЩО БЪРКАТЕ , МАЙ РУСИЯ ПЕРЧЕМ КЛЕКНА НА ....ЧЕРНИЯ ПЕРЧЕМ !!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези двамата на снимката приличат на елементи от махленска разправия - единият му цели с прашка прозорците, а другият го дебне с дряновица да го нашари по този въпрос.
2
13
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Шишкото клекна, няма къде да ходи... - и жужето е клекне...
1
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако му подари една разходка до Гуантанамо и си е осигурил още 2 мандата. Ха дано