Белгийски изтребители прехванаха руски бомбардировачи

Инцидентите с руски военни летателни средства зачестяват
15 яну 2018 18:58,
219
Белгийски изтребители прехванаха руски бомбардировачи
Снимка: Архив, Reuters

Два изтребителя Ф-16 на Военновъздушните сили (ВВС) на Белгия от база край Брюксел са прехванали тази сутрин два руски стратегически бомбардировача Ту-160 над Северно море, съобщиха местни медии, като се позоваха на "военен източник".

Уточнява се, че Белгийските ВВС са поели от миналата седмица от Холандия осигуряването на безопасността на въздушното пространство в държавите от Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург).

До август двойка белгийски изтребители остава в постоянна готовност за намеса при нужда, пише БТА.

Медиите допълват, че тревога може да бъде подадена към ВВС например при появата на летателни средства без обозначение или с които е невъзможна радиовръзка.

Добавя се, че инцидентите с руски военни летателни средства зачестяват напоследък, след като почти не са били наблюдавани след края на Студената война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До *** и 179В рарарите за следене има тъй наречените Доплерови(скоростни филтри)Първия филтър е със скоростта и посоката на вятъра автоматично се въвежда от метео станцииВтория филтър е 50-60-70км/ч с подобна скорост летят птицитеТретия филтър е 600км/ч над тази скорост са определено военни самолети800км/ч крилати ракети1200км/ч Антирадарни ракетиЧесната има макс скорост 300км/ч но претоварена лети с 150км/чВидели са я и веднага са казали спортен самолет не е в нашата юрисдикция(вярно
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 28 май 1987 г. по залез, точно в Деня на граничаря, малък спортен самолет Чесна-172 американско производство нарушава въздушното пространство на СССР откъм Финландия, прелита 750 км. безпрепятствено през цяла Северна Русия и каца на Червения площад в Москва. Множество туристи запечатват на фотоапарати и камери слизащия пилот 19 годишният германец Матиас Руст.
171
0
 
1
 
! Отговори
Путкин преди 6 години
То щото са много отворени руснаците, дето могат от 200км. да прихванат ято патки, един пич с обикновен витлов самолет кацна на площада пред Кремъл и ги направи за смях пред целия свят... Хахаха! Мнооо са отворени няма що!
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩеревА тебе трябва да те повалят на земята, да те изкараманьолят. Пръснатият цвайтер може и да не се оправи, така че ще си ходиш с торбичка!
169
1
 
0
 
! Отговори
До Николаев преди 6 години
Ти пубер ли си или обикновен глупаk? Нали след това следва Третата световна, в която на нас ни е отредена ролята да бъдем бойно поле! Между другото Ту-160 е по-бръз от факаните натовски изтребители и има много по-голям таван. А е въоръжен така, че ще ги отстреля като гъски. Чудя се как всички клъвнахте на нещо, което въобще не е новост. Май процентът е над 80! Един *** питаше, защо не се бъзикат с турските ВВС. Ами къде да ги търсят, разбягаха се като яребици, когато се появи Су-35.
168
2
 
2
 
! Отговори
Belgian Gay Fighter преди 6 години
До Не понасям лицемери - Какво се излагат Руснаците бе умнико, ПРИХВАЩАНЕ знаеш ли какво означава. Може и на 200км да са били. Ама големи *** сте бе божкееее. Не случайно сме на този хал. Само ***
167
3
 
1
 
! Отговори
OMG WTF преди 6 години
Сваляйте ги тия летящи бараки, че и без това са склонни към падане и да не вземат да паднат върху някой жилищен блок...
166
4
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Абе то се видя и в Афганистан и в Чечня ги пукнаха от бой години наред и то воюваха срещу най зле въоръжени бунтовници. От Афганистан се върнаха като *** с няколко десетки хиляди жертви, кво като имат супер оръжия......!?
165
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велика победа на белгийските пилоти,сега вече могат да минат на 2-ро ниво,ама да не скачат много от радост да не счупят симулатора.
164
5
 
6
 
! Отговори
Гочев преди 6 години
Ако белгийските изтребители са се върнали в базата си значи са прихванали на коча дрангоча иначе разпадане на части. Имаше един доналд кук в черно море а по съветско време два кораба на щатите навлязахаа в териториални води на ссср та едвам оцеляха едининя го тараниха другия избяга забравих и грузинските юнаци те май потънаха безславно
163
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолет може да се прехване и на 100 км , даже да лети над своя територия. Това не означава нищо освен повод за празни приказки.
162
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли руснаците не се бъзикат с турските пилоти?
161
6
 
3
 
! Отговори
Николаев преди 6 години
Запада трябва да свали поне един руски самолет или ако може два а после ще гледаме сеир ако оцелеем де.
160
5
 
6
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Руские идут!!!Слава на Русия!
159
11
 
6
 
! Отговори
Не понасям лицемери преди 6 години
Абе много взеха да се излагат тея руснаци, направо станаха за смях, то не бяха турци им свалиха два самолета сириици им свалиха някви самолети сега Белгия ги направи за смях, бе май не са толкова добри ушанките, само се перчат и дуят като пуяци а в същото време са гола вода!
158
3
 
11
 
! Отговори
Последно преди 6 години
Последно се оказва че това дето са прехванали белгилските изтребители са радио-разговорите между руските бомбардировачи.Ха ха!
157
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 154Забравяш SS-N-22 Sunburn или МоскитКакто и семейството Х-31 А(противокорабна) П(антирадарна) АД(ис увеличена далечина) ПД(също)А първата бойна ракета с ПВРД в СССР е тази на комплекса КРУГ а след него и КУБ имаме/имамхме ги на въоръжениеНа запад Английските Морски ЗРК са сподобни ракети
156
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белгийски пилоти били много добри геймъри бе.
155
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха хааааа,прехванаха стратегически руски бомбардировач който лети с ескорт от поне 2-3 Су-та ,май вас са ви прехванали.
154
0
 
14
 
! Отговори
ТеооГеоо преди 6 години
Това действие е нещо рутинно...На никого не му дреме , само на Вас , изказалите се "компетентно".