Въпреки САЩ, Русия държи на иранската ядрена сделка

Сергей Лавров обяви, че Москва ще работи за запазвенето й
15 яну 2018 12:20,
28
Въпреки САЩ, Русия държи на иранската ядрена сделка
Снимка: Rеuters

Американският президент Доналд Тръмп заяви миналата седмица, че ще удължи замразяването на санкциите срещу Иран за последен път, за да даде на Вашингтон и европейските му съюзници шанс да поправят "ужасните дефекти" на иранското ядрено споразумение от 2015 г. чрез допълнително споразумение.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че Москва ще работи за запазване на иранската ядрена сделка в сегашния й вариант, въпреки заплахите на САЩ да се изтеглят от нея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лавров каза на пресконференция, която е за резултатите от дейността на руската дипломация през 2017 г., че Русия е готова да подкрепи директни преговори между страните, замесени в севернокорейската ракетна криза.

Външният министър изрази и желание за нормализиране на ситуацията в израелско-палестинските отношения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Ако зависи от САЩ само те биха искали да имат ядрена програма и никой друг .......те нямат ресурси и им трябват територии .......САЩ имат голяма файда от войни но не и на нейна територия ....една Северна Корея ги накара да се наакат представете си Русия .....искаха да свалят Башар Асад ....Путин каза НЕ и точка .....и това стана :) Ако мине номера нали е при България мина номера ......ЗА КАКВО НА ЕДИН ВОЕНЕН СЪЮЗ МУ ТРЯБВА ПРИЯТЕЛ БЕЗ АРМИЯ ? ЗА ТЕРЕН РАЗБИРА СЕ ! *** много обаче !
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1:Дека има диктатор, се е велика дръжава !
1
9
 
5
 
! Отговори
Дракона преди 6 години
Русия, Иран, Северна Корея и Венецуела - това са истински великите държави. Малко гладуват ама нищо и Куба забравих Вива ла револусион хе хее