Статистика: Салафитските екстремисти в Берлин - 950

Почти 90% от тях са мъже, средната им възраст е около 34 г.
18 яну 2018 07:50, Анисия Иванова
8
Статистика: Салафитските екстремисти в Берлин - 950
Архив: Reuters

Германските служби за сигурност заявиха, че броят на салафитските екстремисти в Берлин е достигнал около 950 души, над два пъти повече в сравнение с 2011 г., съобщи ежедневникът "Тагесшпигел", цитиран от ДПА.

Позовавайки се на доклад на Службата за защита на конституцията - германското контраразузнаване, вестникът посочва, че броят на ислямистите, определени като склонни към насилие, се е увеличил повече от четири пъти за шест години, когато те са били около сто.

Докладът на контраразузнаването, озаглавен "Актуална обстановка по отношение на представителите на салафитския спектър", е изготвен въз основа на данни за 748 салафити. Цялостният преглед създава впечатлението, че "представителите на салафитския спектър в Берлин са над средната възраст", се казва в документа.

Почти 90 процента са мъже, като средната възраст е около 34 години, или с една година по-възрастни от жените. Една от причините за тази възрастова структура е, че този спектър съществува от съвсем отскоро и много от салафатите вече са станали по-възрастни. Половината от представителите са германски граждани, от които около една трета имат двойно гражданство.

Според доклада паспортите на хората с двойно гражданство са предимно от арабски страни и Турция. Изненадващото е, че при чисто чуждестранните салафити най-голямата група са руските граждани, се казва в документа. Това са преобладаващо хора от севернокавказкия регион: чеченци, ингушетци, дагестанци и осетинци.

Броят на бежанците от салафитския спектър в Берлин се оценява като пренебрежим - доклада на германското контраразузнаване като такива са определени 27 души, пристигнали в Германия след 2014 г. и установили се в столицата. Те са предимно от Сирия, Ирак, Афганистан и Русия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
950те са "баш" любимите гости на танте Меркел.затова и германските служби само си пишат доклади а не вземат конкретни мерки за унищожаването им.
7
4
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Изненадващото е, че при чисто чуждестранните салафити най-голямата група са руските граждани, се казва в документа. Това са преобладаващо хора от севернокавказкия регион: чеченци, ингушетци, дагестанци и осетинци.-------------------------------------------------------А през това време Путин и Кадиров откриват най-голямата джамия в центъра на Москва. Направо съм много учуден. Хахахаха :)
6
0
 
2
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И тука има един от тези !Пише с ник Берлин - докато пуши цигара зад дюнерджийницата!При 2 000 000 тарамбуки с килимче под мишницата в Германия - реалната цифра е около 40 - 50 000!
5
0
 
8
 
! Отговори
Ъ! преди 6 години
Чи кат' ги знаят що не ги избият?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво беше това Германия? Скоро ще е държавата с най много забрадени пингвини и брадясали талибани.То и сега майче си е така, заедно с Франция.
3
2
 
13
 
! Отговори
Много ви здраве преди 6 години
Германия да го д.ха
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния фейк нюз оплюващ ЗападаНеслучайно ЕС започва борба с промиването на населението
1
1
 
14
 
! Отговори
другаря преди 6 години
немските служби си ги знаят поименно и си ги бройкат, но не ги ловят, не ги съдят и не ги вкарват в затвора, защо ли? и дали не ни се подготвя един Галям Биг брадър да ни следи и да ни плаши с терористи?