Австрия засилва охраната по границите си

Целта е да не се повтори мигрантският наплив от 2015 г.
19 яну 2018 08:02, Елка Василева
6
Австрия засилва охраната по границите си
Снимка: архив, Reuters

Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл обяви създаването на нова структура за охрана на границите, за да не се позволява повторение на мигрантския наплив от 2015 г., предаде Франс прес.

"В никакъв случай не трябва да се повтаря 2015 година. Затова дадох инструкции за създаването на формирование за охрана на границите", заяви 49-годишният Кикъл в интервю за в. "Тиролер тагесцайтунг".

Това формирование може да бъде мобилизирано за "подсигуряване на граничен пункт и извършване на проверки на самоличността", добави той.

Стотици хиляди хора преминаха през Австрия на път за Германия и други западноевропейски страни по време на мигрантската криза през 2015 година. Тогава Австрия също регистрира рекорден брой молби за убежище.

Кикъл, представител на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), предизвика преди дни полемика с предложението си кандидатите за убежище да бъдат настанявани "концентрирано" в специални центрове. Използваната от него дума породи асоциации с нацистките концентрационни лагери.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Орбан преди 6 години
А ? Защо така ? Това не е европейско......
4
0
 
2
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Много правилно,/ком 2/ ама късно се усетихме! Ама и с малко сажди трябва да се понацапаме. Холандските гранични като видят бял човек, не вярват, че е българин! Павел и Ахмед - другари от детинство преминават от Германия в Холандия. "Дай си паспорта - казал холандеца на Павел- ей тоя е българин" - и посочил Ахмед от нашата си махала, съвестен и добър човек - с по-тъмна пигментация на кожата.
3
0
 
12
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Така трябва да бъде още на външните граници на Европа.Железни външни граници,за да няма вътрешни.Кандидатите за имиграция да подават документи в посолствата.Така ще се отделят истинските бежанци,които наистина имат нужда от помощ и закрила.
2
0
 
22
 
! Отговори
%?$%?@№ преди 6 години
Ние се бутахме за този ЕС за да се движим без визи.Пак се минахме.Просто е трябвало да се пишем м*сли мигранти и да пердашим накъдето искаме, без пари, даже ти дават храна, бонбони, мечета, безплатно превозват от граница до граница...Аз и сега като тръгна на някъде ми искат паспорти, застраховки, претърсват по граници... Да не говорим че ми се налага да работя и ако отида да искам социални помощи в Германия, Англия или Австрия ще ми се изсмеят.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започнаха да разбират за какво става дума.Браво.Бе,какво става с този Европеиски съюз,нещо май взе все по често да се говори за контрол и проверка по границите.