Масови протести в Европа и САЩ срещу Тръмп

Демонстрантите се обявиха в защита на правата на жените
22 яну 2018 08:45, Елка Василева
34
Масови протести в Европа и САЩ срещу Тръмп
Снимка: Reuters

Стотици хора излязоха по улиците в няколко европейски градове вчера, за да защитят правата на жените и да протестират срещу американския президент Доналд Тръмп, дошъл на власт преди година, предаде Франс прес.

В Лондон няколкостотин души се събраха срещу сградата на британското правителство на Даунинг стрийт, за да изразят негодуванието си от сексуалните посегателства, насилието и дискриминацията, на които са обект жените.

"Дойдох днес тук, за да кажа: стига на насилието срещу жените и момичета по света", заяви 29-годишна участничка в лондонския "Поход на жените". "Работя с жени, които са жертви на домашно насилие, на сексуално насилие, извършено от мъже, и не искам повече да се случват такива неща", допълни младата демонстрантка.

Още по темата

В Берлин защитниците на правата на жените се събраха пред Бранденбургската врата, близо до посолството на САЩ. При минусови температури демонстрантите преминаха през правителствения квартал, носейки плакати, на които на английски бе написано "Не се поддавайте", "Вдигнете се, обединете се и се борете".

В Париж стотина души се събраха под дъжда на площад "Трокадеро". Демонстрантките носеха плакат, на който можеше да се прочете: "Още сме феминистки!". Редом с тях вървяха и противници на обитателя на Белия дом с плакати, призоваващи за свалянето му.

В Мадрид близо 200 души, повечето жени, се събраха на площад "Изабела Втора" в центъра на испанската столица. Те скандираха лозунги срещу американския президент и призоваваха за глобална феминистка "революция".

Демонстрациите в защита на правата на жените и против Тръмп се възобновиха вчера за втори пореден ден, с шествие в Лас Вегас, целящо да мобилизира участниците за следващите избори. "Ние имаме властта да променим политиката и да направим така, че всеки избран представител да работи за нас", заяви Тамика Малъри, една от организаторките на "Похода на жените" в Лас Вегас.

В събота стотици хиляди хора, сред които актрисите Упи Голдбърг в Ню Йорк и Натали Портман в Лос Анджелис, участваха в "Походи на жените" срещу президента Доналд Тръмп, година след предишните подобни демонстрации. Подобни прояви имаше също във Вашингтон, Денвър, Бостън и други американски градове.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
муспи преди 6 години
По Рома Веле премиера Б.Борисоф е казал, че всички жени в света, - преди всичко Третия свят де, могат да заповядат в България. Автоматично се зачисляват на Пособия, безплатно си оправят зъбите и лекуват от каквото им скимне. Още на границата се отделят транссексуалните, обратните и всякакви нетрадиционни, като ще се помемат от санаториумите по Пампорово. Тези които ще са затруднени да пътуват до Швейцария във връзка с медицинските им проблеми, получават заеми от Министерството на Здравеопазванео
24
1
 
1
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 6 години
еми правилно си ги псува Тръмп, че само измислени новини пускат, а те реват.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са хората на Хилари,те се борят с Тръмп,а Тръмп се бори с глобализаторите.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом пискат, значи всичко е наред.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво за протестите срещу домашното насилие! Но не разбирам защо двата протеста се обединяват?? Тръмп да не би да подкрепя посегателствата над жени? Е, в предизборната кампания излязоха доста компромати срещу него, но мисля че трябва да се е променил в това отношение... . Аз също не го харесвам, и то още от времето когато беше пръв приятел на Майкъл Джаксън. Въпросът е - защо в България не протестират срещу домашното насилие? Сигурно защото това означава българите да протестират срещу самите себе си :)
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сякаш той пише и подписва законите на света,че им налага и вето при това,ако открие прозорец,врата,да изисква уточнение на колко за открити или прикрити чрез поставяне с заместване на думи за целта за изяснаване на проблема и с оразмеряването на параметрите до техническите възможности с нивелациите и техническите норми по стандарти да изисква стиковка или прогонка до мм. в детайлите и изпълнението,че то тогава заплатата му трябва да нарасне в пъти за поставяне по постове и изпълнения по позиции.
19
3
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
ДО ТАНЯ - НИКОЙ НЕ СЕ ПЪНЕ ЗА РАВНИ ФИЗ. СИЛИ, И КАТО Е ПО-СИЛЕН ФИЗИЧЕСКИ, МОЖЕ ПЪК ДА Е ПО-***, ОСВЕН ТОВА ВЕКОВЕ НАРЕД ЖЕНИТЕ БУКВАЛНО СА БИЛИ НАТИКАНИ В МИША ДУПКА, ПРИРАВНЕНИ ВКЛ. И ОТ РЕЛИГИИТЕ КЪМ ДОБИТЪКА, ТАКА, ЧЕ ТОВА КОЕТО ЖЕНИТЕ СА СЕГА, СИ Е НАПРАВО МНОГО, АМИ НЯМАЛО УЧЕНИ ПР., ТО ВСИЧКИ МЪЖЕ КАТО ЧЕ СА ТАКИВА, С ТЕХНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ НЕ СА ПОСТИГНАЛИ КОЙ ЗНАЕ КАКВО......
18
2
 
2
 
! Отговори
всичко е точно преди 6 години
защото снощи пл=щях феминистки
17
2
 
5
 
! Отговори
Марто преди 6 години
Според заглавието , около стотина жени правят масов протест. Въпросът ми е, ако аз и двама трима приятели се разходим по улицата без определена цел, дали се брои за малък протест? Питам за да знам дали трябва да уведомя общината за събитието
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените ОТДАВНА ИМАТ РАВНИ ПРАВА с мъжете! Следователно, редно е да се запитаме, кого и какво обслужват тези протести?
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера тия дрогирани булки защо протестират срещу Тръмп,а не срещу Меркел примерно,която им докара пришълците,които както се оказа май УЖ са ги тормозили сексуално.Явно им е харесал подрязания ориенталски чип,та ги е страх Тръмп да не им развали кефа.
14
3
 
6
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Понятието феминизъм е силно изкривено в наше време. Преди жените е имало са какво да протестират - не са имали право да учат, да гласуват, дори за хора не са ги смятали. В днешно време обаче някои жени прекаляват. Да, смятам , че трябва да имаме равни права, защото всички сме хора, но да ми се пънат наравно, че можем да сме физически силни като мъжете не го разбирам.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете ги на снимката - дори и те самите се смеят на това, което правят. Имам чувството че се чувстват както мъжете се чувстват на футболем нач - излезли са малко да повикат, да похейват, да отпуснат напрежението. Само че го правят доста социопатично - не си плащат билетчета и хейтват по президента на САЩ. Винаги са били соципоПАТКИ тея феминистки. Липсва им всякакво чувство за социална отговорност.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещу Тръмп протестират6 само феминистките. А те са виновни за най - големите злочестини на съвременната цивилизация. Кога ли хората ще започннат да протестират срещу феминистките? Не вярвам да започнат нбаправо да ги избиват. Твърде брутално и феминистко е.
11
1
 
13
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Ръката на демократите в сащ финансирани от мъ р ша та Сорос
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, американска зима, по подобие на арабска пролет. Бързо Русия и Китай да спретнат една международна коалиция и да свалят президента на САЩ.
9
3
 
15
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Тръмп е пич!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици хора излязоха по улиците...--------Това не са нормални хора а шизофренични женуря изживаващи се като такива каквито не са - мъже! Да се лекуват!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЛКИ ГРУПИ ДЖЕНДЪРКИ, ЗАСНЕТИ ПОД ПОДХОДЯЩ ЪГЪЛ И ДООБРАБОТЕНИ НА ФОТОШОПА. ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ СА ПАТЕНТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ МЕДИИ И ТРЪМП ИМ ГО КАЗА В ПРАВ ТЕКСТ. ЗАТОВА ПИЩЯТ КАТО НАСТЪПЕНИ ЧЕРВЕИ.
6
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е да протестират срещу неадекватника на Путин. Единственото свястно нещо което свърши през първата си година в Белия дом беше подписа му под закона за санкциите на Русия+Иран+КНДР на 2.08.2017 година и 60-те томахавки по овчите руски тикви в Сирия.