Лондон: Москва иска да създаде хаос и паника у нас!

Русия шпионирала стратегически инфраструктури на Великобритания
26 яну 2018 09:39, Елка Василева
91
Лондон: Москва иска да създаде хаос и паника у нас!
Гавин Уилямсън. Снимка: архив, Reuters

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън обвини Русия, че шпионира стратегически инфраструктури на страната му за целите на евентуални планове за предизвикване на хаос във Великобритания, предаде Франс прес.

В интервю за британския в. "Дейли телеграф" Уилямсън твърди, че Русия е извършила проучвания на мрежите за доставка на електричество, свързващи Великобритания и Европа. Това навеждало на мисълта, че Москва се опитвала да разбере как може да предизвика паника или да атакува страната, смята министърът.

Той твърди, че Русия обмисляла как може да причини възможно най-голяма вреда на Великобритания, разрушавайки нейната икономика, нейните инфраструктури, предизвиквайки хиляди и хиляди смърти и намирайки елемент, който да провокира тотален хаос в страната.

"Защо те продължават да снимат или да наблюдават електрическите централи? Защо те наблюдават интерконекторите, които докарват ток в нашата страна?, пита Уилямсън. "Те наблюдават тези пунктове, защото мислят, че това са начини, по които да атакуват Великобритания", допълва той.

Лондон на няколко пъти вече разкритикува предполагаемата руска намеса. Британският премиер Тереза Мей спомена през ноември за враждебни действия от страна на Русия. Кийрън Мартин, шефът на Националния център за киберсигурност пък каза, че руската намеса се е изразила миналата година в атаки срещу британски медии, телекомуникациите и сектора на енергетиката.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тъйТой и чичко Долфи е смятал така, ама виж как свърши!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не правят нищо по различно от вас, вие шпионите те също, нищо не се е променило, не знам защо обаче ТОЧНО СЕГА лаете най-много
57
17
 
4
 
! Отговори
тъй преди 6 години
Кво друго да прави Русия,тя друго не може.Русия е като бавноразвиващо се дете което няма умствени способности за комуникация с другите хора или талант да направи нещо добро,това води комплекси и злоба,като прибавим и импотентноста причинена от алкохола и получавам един психопат който плаши с бой само и само да го уважават.
56
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е от обвинения да се пристъпи към конкретни мерки. Цялостни санкции засягащи всеки руснак а не само 50-тина чиновника. Тотално ембарго за търговия с Русия. Обявяване на Путин и неговата ОПГ за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.
55
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега научавам че агенти на нидерландските спецслужби са успели да наблюдават буквално на екраните на компютрите си руските хакери от ГРУ цели 3 години от 2014 до 2017 дори са записали и на видео неприятните им физиономии. Тази информация е споделена с партньорските служби и това е основанието за обвиненията към Русия за кибер шпионаж. Нека Путин си разправя че Русия била света вода ненапита и не се занимавала с проваляне на избори и вмешателство във вътрешните работи.
54
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече са взети мерките за кофчега на Русия.
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато затъва една държава, защото сами си гласуваха излизане от еврозоната.И последствията ,спад на паунда, икономиката в застой.И за да се оправдаят от правителството,решиха да е виновна Русия.Англия ще затъне още и още.В момента фалират големи компании и масово се затварят магазини.България вече мина по този път,бедна държава минава.Но , богата държава много, много трудно ще мине това.Черните ще започнат да обират все повече , защото са свикнали на помощи които сега драстично са намалени.
52
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога ви казвам че трябва да спрете всякакви контакти със държавата 404. Отрежете им им Интернета, отрежете им вноса и износа, отрежете им нефтогазовата опашка и от Рашка ще остане само едно мазно петно.
51
0
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Ти наистина ли?! Чак сега ли го разбра.Слуша, прав си...... само вие и американците имате право на шпионаж.Какво стана с подслушването на телефони? Как вървят нещата.....
50
0
 
13
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Абе *** да не би руснаци да ви взривяват и газят !
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българина 49Ха-ха-ха....ако знаеш, колко си прав!!! И което е важното, ТЕПЪРВА ЩЕ ИМА ДА СИ ОТМЪЩАВАТ! И според мене, ще си бъде напълно заслужено! ИМА ГОСПОД И ТОЙ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! О...и испанците ще си спомнят арабските езици!!!
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче... Гледам снимките на разни английски политици, вчера на принца на Лихтенщайн, абе тези хора не приличат на хора. Не знам...
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англосаксонските вампири виждат много ясно, че царството на робовладелческата им империя приключва и със всички сили и средства драпат и праваят провокации с една едничка цел - ТРЯБВА ИМ ВОЙНА. Без голяма нова война не могат да оцелеят и съм сигурен, че ще я постигнат, те са без морални задръжки. Провокациите са от тях, фалшивите новини са от тях, няма да се учудя, ако "случайно" гръмне атомна бомба в някой от градовете им - виновника се знае, всички "независими" медии щего посочат и...-Война.
46
0
 
14
 
! Отговори
ЕС преди 6 години
Абе от излизането от ЕС- по- голям хаос и паника за държавата им- здраве му кажи... Кажете си, че руснаците ви извадиха от ЕС та да ви съчувстваме, а то сами се направиха на велики, а сега руснаците... после ще са китайците и прочие глупости. Вместо да отговорят убедително защо излязоха от ЕС изместват въпроса.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиня 46Е, ти пък......че ТОЧНО ТОВА ИМ СА И "ДОКАЗАТЕЛСТВАТА" на джендърчетата! Но странното е това, да употребяваш израза "това навежда на мисълта".....при хора, КОИТО ВЪОБЩЕ НЕ МИСЛЯТ.............това си е оксиморон!
44
0
 
8
 
! Отговори
българина преди 6 години
пак някой друг им е виновен? аз пък мисля че африка си ви отмъщава!!!
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооооооо..............намериха ли си оправдание за подлостите???? Неотдавна в краварските списъци за търгове са обявени програми за събиране на данни по (забележете!) инфраструктурата на Полша, Прибалтика, Беларус, укропията, Молдова!!!!! Данни за водата, лекарства, магазини, болници....абе, всичко за "евентуален" театър военни действия!!!! КАК ВИ СЕ СТРУВА ТОВА??? И въобще не е "фалшива новина", а е написано черно на бяло! И когато ги попитаха ЗАЩО Е ТОВА, решиха да СИ ИЗМИСЛЯТ ОТВЕТНИ ДЕЙСТВИЯ!
42
2
 
10
 
! Отговори
горките преди 6 години
тия и руснаци и мюсулмани, всички ги е....т. Егати джендърите.
41
0
 
12
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До СТРАНДЖАТА"евентуални планове", "Това навеждало на мисълта", "Той твърди", "предполагаемата руска намеса".Баба Гуцка чула от комшийка,че стринка на шурея споделила на баджанака, че русия планира враждебни действие.Но ол...го..френи като тебе не се нуждаят от доказателства. Шурей и стринка и Гавин Уилямсън са много сигурни като източник - нищо че с голям труд различават Русия и Белрус , например. Апропо, като какъв пол се определяш, за да знам как да се обръщам?
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТА : Защо доларът се е устремил така надолу?