Лондон: Москва иска да създаде хаос и паника у нас!

Русия шпионирала стратегически инфраструктури на Великобритания
26 яну 2018 09:39, Елка Василева
91
Лондон: Москва иска да създаде хаос и паника у нас!
Гавин Уилямсън. Снимка: архив, Reuters

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън обвини Русия, че шпионира стратегически инфраструктури на страната му за целите на евентуални планове за предизвикване на хаос във Великобритания, предаде Франс прес.

В интервю за британския в. "Дейли телеграф" Уилямсън твърди, че Русия е извършила проучвания на мрежите за доставка на електричество, свързващи Великобритания и Европа. Това навеждало на мисълта, че Москва се опитвала да разбере как може да предизвика паника или да атакува страната, смята министърът.

Той твърди, че Русия обмисляла как може да причини възможно най-голяма вреда на Великобритания, разрушавайки нейната икономика, нейните инфраструктури, предизвиквайки хиляди и хиляди смърти и намирайки елемент, който да провокира тотален хаос в страната.

"Защо те продължават да снимат или да наблюдават електрическите централи? Защо те наблюдават интерконекторите, които докарват ток в нашата страна?, пита Уилямсън. "Те наблюдават тези пунктове, защото мислят, че това са начини, по които да атакуват Великобритания", допълва той.

Лондон на няколко пъти вече разкритикува предполагаемата руска намеса. Британският премиер Тереза Мей спомена през ноември за враждебни действия от страна на Русия. Кийрън Мартин, шефът на Националния център за киберсигурност пък каза, че руската намеса се е изразила миналата година в атаки срещу британски медии, телекомуникациите и сектора на енергетиката.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
19
 
! Отговори
реалист преди 6 години
А пък Европа създава смут при нас с гейско-джендърските си истории.
38
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До 888 И като бяга народът навън... - къде точно бяга да се спаси от антикомунистите...
37
1
 
8
 
! Отговори
хахахахахаааа... преди 6 години
До СТРАНДЖАТАот къде знаеш.......
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нужда да ВИ шпионират.Вашата история и политика казва много за ВАШАТА НАЦИЯ. За прогреса който имате.за вашите колонии,които управлявате и за робството което сте наложили по света.Искате да управлявате чрез колониално и икономическо владичество.Това са остарели мисловни форми ---имате РОБОВЛАДЕЛЧЕСКИ МАНТАЛИТЕТ А НЕ КОСМИЧЕСКО И ХУМАННО МИСЛЕНЕ.
35
2
 
15
 
! Отговори
До 39 СТРАНДЖАТА преди 6 години
Кой пъ тебе та пита бе, дърт трансджендер .....
34
14
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ами на Путин това му е работата ... - да шпионира, да подслушва, да снима, да върши мръсотийки...
33
2
 
18
 
! Отговори
888 преди 6 години
Този какво се оплаква? Русия не я ли следят от край време? Те какво- да седнат и да ви пляскат с ръце ли,докато я обграждате с натовски бази и чакате заповед на чичко Сам да преминете към атака? Номера с доверието на Сталин към Хитлер вече го няма! Ще бъдете преварени и заковани на момента,само да преминете границата на Русия! Знаете го,но на кой ли му пука вече от пропагандата ви? В България народа продължава да бяга навън,беден е и продължава да е мачкан от антикомунистите!
32
1
 
12
 
! Отговори
11 преди 6 години
Тия *** що дигат джумбиш?
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защото като излезете от ЕС ще сте слаби и уязвими още повече, а стратегията на гн0ма в Кремъл е разделяй и владей и вие се оказахте достатъчно глупави да се отделите доброволно. сега хленчите, че ви наблюдавали... никой не ви е виновен! сами си го избрахте това, така че му се насладете!
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя британски *** много го тресе параноята бе! Да си купи успокоителни и памперси и да спре да се излага
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ли *** им е министър на отбраната на дребноблитанците, че той себе си не може да защитиСам си признал публично, че имал забежка със семейна колежка, която едва не коствала брака му,обаче само се целували няколко пъти.смех.И пак Путин им виновен, че си напълниха страната с нигри и арабели, и че се бъркат където нямат работа по целия свят, все едно е техен.
28
0
 
24
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
"Защо те продължават да снимат или да наблюдават"Защото и вие го правите.
27
1
 
24
 
! Отговори
Ощипана мома преди 6 години
Тия добре че отвреме на време проплакват иначе ще забрави че ги има!Какво са му виновни руснаците на бебчо от снимчо?
26
7
 
6
 
! Отговори
do 26 преди 6 години
А не е ли за предпочитане да стоим настрана и от 2-те държави?Русия с техните болни имперски амбиции на "велика" странаИ англичаните - винаги подмолни и срещу нас.
25
2
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Нарушавали руснаците, Стабилитета на Бойко, който всъщност е прокси на плановете на евроатлантиците на Балканите. Енгилизите, винаги са били против нас, а щом те окат, значи добре им го тъпчем в енгилизкият пърдялник
24
2
 
21
 
! Отговори
Психар преди 6 години
Гавин Уилямсън си вървял по улицата и се спънал в един бордюр:- Путин .... помисли си Уилямсън!- ***, помисли си бордюра!
23
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предпочитам България да бъде с Русия и да има добра дружба с руския народ,отколкото да имаме нещо общо с англичаните! За разлика от руснаците,англичаните гледат само и единствено да ни заробят и унищожат! Да живее Русия и България! Да живее руско-българската дружба!
22
3
 
22
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
тия май прекаляват с наркотиците
21
2
 
20
 
! Отговори
цървулан преди 6 години
Истина е,не лъже тоз *** и у нас вчера спря тока и то цели два пъти...те са виновни знам аз ..за всичко...!!!!!
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лондон събраха най голямата *** взе да прилича че и да мирише на ке ***, явно вече дава и странични ефекти в британските кратуни