Милош Земан печели президентските избори в Чехия

Действащият държавен глава е подкрепен от 52%
47
Милош Земан печели президентските избори в Чехия
Снимка: БТА

Сегашният титуляр Милош Земан печели президентските избори в Чехия, предаде Ройтерс, цитирайки агенция ЧТК.

На състоялия се вчера и днес балотаж той получава 52,16 на сто от гласовете срещу 47,83 на сто за неговия съперник професор Иржи Драхош - бивш шеф на Чешката академия на науките.

Преброени са гласовете от 94,95 на процента от избирателните райони. Крайният резултат не може да бъде променен от непостъпилите все още резултати от някои райони.

Избирателната активност на втория тур, състоял се вчера и тази сутрин, надхвърля 65 процента и е смятана за много висока.

Първоначалните цифри за преднината на 73-годишния Земан бяха още по-високи - над 57 на сто, защото първи постъпваха резултатите от селските райони, където той има по-силни позиции, отбелязва Ройтерс.

Наблюдателите очакваха 68-годишният Драхош - проевропейски кандидат и бивш шеф на Чешката академия на науките, да повиши резултата си в по-късните часове, макар и не достатъчно, за да победи сегашен държавен глава - известен с евроскептицизма и с проруските си позиции. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вова печели още влияние в ЕС чрез подставени лица, финансирани от Кремъл
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Третополовите джендърчета на Меркел и Юнкер получиха още един здрав ритник в сурата.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Юнкер ще му се пукне хемороида от мъка.
39
0
 
8
 
! Отговори
:):) преди 6 години
тез чехи, що така, уж гребат от каймака на запада пък за приятел на Путин гласуват. Или пак някой избири е фалшифицирал....хаха
38
0
 
3
 
! Отговори
до теню преди 6 години
я кажи пак че мн неразбираемо
37
1
 
7
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Докато постсъвеЦките градски люгье се ненаучите, че съдбата ви е у вашите ръце, все ей така ше се разминавате с идеалното бъдеще. А Земан даже е мек, не е наш дупeдавин, не е агиткаджията Вучич. Това което мачедонците демонстрираха, а преди тях румунеще, това да ви е за пример, а не после да скандирате, ревете и да се оплаквате. По избори ни за гъби, ни по фусти се не оди!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ НА КИРИЛИЦА!!!!!!!!!!!!!
35
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, чехите за пореден път доказаха че са НАРОД.А не като едни други ... знаете си там - Дядо Славейкови ви го беше казал преди доста години.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
та да угодят на началниците си от вашингтон znachi 32 NE STE PRAVI NACHALNIZITE ISTINSKITE SA SOBSTVENNIZITE OT FED I GOLEMITE AMERIKANSKI BANKI SASHO IMA I LORDOVE V UK TOVA SA ISTINSKITE NACHALNIZI DRUGITE SA MARIO.......NETKI
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Ами отивай, кой ти пречи? Комунистите? КДС? Вече тези лафове не вървят! В Западна Европа размитат за теб, постилат червени килими! Там необезпокояван можеш да манифестираш джендъра си!Браво на чехите! Народ с достойнство! Днес гледах целия филм за Хавел. Де ги нашите "дисиденти", дето издателството на ЦК на Комсомола им издаваше книгите? Ж.М.Ж. беше преписал "Фашизмът" от гедерейски автори и го вдигнаха на балон, че и президент го направиха! Кой? Довчера умилквали се като кутрета
32
1
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Боли *** щангата за Фр, Герм и Хол. *** поживей малко в Чехия ,Словакия или Унгария и тогава говори. Да те е страх за детето си след 18ч да не му се случи нещо сред *** с мирната религия. Ко ми я фалиш зап Европа? Германия- страната на 1000 евро заплата и 800 евро социал. Тръгнал за Източна Европа акъли да дава. Не изхождай от там ,че ние сме в Изт Европа. Други *** като нас няма
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъка,сороши,мъкааа.Поредното,но не и последно кроше в третополовите ви муцуни.
30
3
 
23
 
! Отговори
Земан и Бабиш заедно преди 6 години
= Чехия върви напред
29
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя не е ли оня дето преди 3 месеца заведе един самолет чешки бизнесмени в русияи каза санкциите на майната сичехите дето неможаха да им забранят да си построят два руски реактораее мъж с топки а не като нашите триполови *** дето са закопали народа до шията в кал - та да угодят на началниците си от вашингтон-третополовите хайде на барикадата да си защитите опорните точки
28
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
земан е защитник на интересите на чехите а не като нашия банкянски мазен шопарчотой открито заяви че е против приемането на евротокойто има мозък да си прави изводи . от 10 години чехите са готовипредишния президент също беше против ес и го наричаши съветски съюз и докато беше президент два мандата не позволи знамето на ес да се вее над президентдтвото до чешкото- сега разбрахте ли защо чехите са най-добре от бившия соц- не *** краварски зада сега хранениците на сорос да почват с минусии
27
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак шут в зъбките на еврЕоатлантическата триполова джендърска *** ..да свикват триполовите защото времената са други и все повече управници като Земан ще се избират да от хората да управляват в бяла християнска Европа.
26
1
 
27
 
! Отговори
ХА ХА преди 6 години
А ПО ТВ ЕВРОПА ,,ИЗВЕСТНА КАТО ТЕЛЕВИЗИЯ КОЯТО РЕДОВНО СЕ ИЗЛИВА КАШЕРНА АНТИ РУСКА ПРОПАГАНДА И НАСАЖДАЩА АНТИ ХРИСТИЯНСКИ (ЦЕННОСТИ) ДАВАХА ,ЧЕ МИЛОШ ЗЕМАН ЩЯЛ ДА (ЗАГУБИ) С МНОГО ГОЛЯМ РЕЗУЛТАТ ИЗБОРИТЕ ,ЩОТО ЧЕХИТЕ УЖ НЕ ИСКАЛИ ПОВЕЧЕ ДА ИМ Е ПРЕЗИДЕНТ ,КОЙТО БИЛ СРЕЩУ ЕС И ЗА ТЕСНИ ВРЪЗКИ С МОСКВА И ПЕКИН.
25
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция, Британия и Германия са с 50г. пред Източна Европа заради комунизма.
24
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В централна европа са селяни и постсъветски комплексирани скотове, расисти и пияници. Не съм изненадан, че са избрали този алкохолик.Западна Европа е истината.Неслучайно цял свят емигрира там.
23
4
 
20
 
! Отговори
x преди 6 години
До Лудост Прав си ! А виж колко пу...ки продажни има тук,дето драскат разбрали-недоразбрали! Ревнаха веднага - комунизъм,Путин! Кой ли им заповядва да плюят така???