Тръмп: Бих бил "по-твърд" от Тереза Мей за Брекзит!

"Дали това ще е начинът, по който бих преговарял? Не!"
28 яну 2018 18:50,
39
Тръмп: Бих бил "по-твърд" от Тереза Мей за Брекзит!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува начина, по който британският премиер Тереза Мей води преговорите с Европейския съюз за Брекзит, заявявайки, че той би бил "по-твърд" в тях. Коментарите на Тръмп ще увеличат проблемите на британския министър-председател, който води битка с бунтовниците в собствената си Консервативна партия, предава Bloomberg, цитира "Фокус".

Само три дни, след като демонстрира единство с Мей на полето на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, Тръмп рискува да отвори отново раните в "специалните отношения" между Великобритания и САЩ – в най-чувствителния въпрос за британския премиер.

Президентът заяви, че би използвал "по-различен подход" в преговорите за Брекзит с ЕС. 

"Дали това ще е начинът, по който бих преговарял? Не!", заяви Тръмп в интервю пред американска телевизия, което ще бъде излъчено късно в неделя. 

"Бих казал, че Европейският съюз си пъха носа, където не му е работа и бих бил по-твърд в позицията си за напускането му", допълни той.

В интервюто американският държавен глава е споделил още, че "уважава много" Тереза Мей, но е запазил най-топлите си думи за френския президент Еманюел Макрон, който е описал като "страхотен пич" с "фантастична" жена.

От Bloomberg пишат, че коментарите ще разочароват помощниците на Мей, след като двамата лидери се опитаха да преодолеят различията си в Давос, в четвъртък. Публичната му критика за британския премиер може да доведе също до допълнително отслабване на позициите й в управляващата британска Консервативна партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
BatBulgar преди 6 години
До АнонименДа, а пък САЩ ще се разпаднат, а израел ще бъде унищожен от арабите. Разбираш ги.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всекиго е ясно, че мигрантските потоци към ЕС са финансирани от ФАЩ. С тези си твърдения за Мей Тръмп казва, че тези потоци ще продължат, докато ЕС не бъде тотално превърнат в един зверилник и Британия трябва да излезе час по- скоро от него, за да се съхрани като държава и нация.
13
4
 
16
 
! Отговори
Отвъд голямата локва преди 6 години
Тръпм е свикнал с натиск ,нахалство и лъжи да печели. Само че в Европа такива не минават. Арогантността и лъжата в САЩ са норма, ако си на власт всичко ти е позволено, даже и да си *** и луд като Тръмп. Брититата сами си сложиха примката, но не са в позиция да налагат мнение за Брекзита. Една сделка със Чичо Тръмп ще им коства навлизане на хищните американски финасови институции в Лондон . Да не говорим за здравната им система-американците отсега си точат зъбите за печалби.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** политици направете шпалир и се поклонете на Императора ТРЪМП ВЕЛИКИ ,заради снисхождението Му да ви посети!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на анонимния псих ар не му пука, но написал 4-5 коментара..
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТръмп е политик?? Нали знаеш какво казва психиатричната наука за вас, троловете -социопати и садисти..
9
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС няма политик от калибара на Тръмп,всички са аматьори,най-вече Макарон и Меркел,абсолютно изперкали хора единия се оженил за баба си,Меркелица комсомолска възпитаничка от ГДР,баща й избяхал от ФРГ в ГДР!!!Тръмп доказал се в живота милиардер ,баща на 5деца,бившите му жену още мечтаят за Него!
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бих казал, че Европейският съюз си пъха носа, където не му е работа и бих бил по-твърд в позицията си за напускането му", допълни той.И кой го казва-президента на държавата която постоянно го прави във всяка една точка на света.Яко ги тресе страха от силна Европа и всячески се опитват да работят на принципа -разделяй и владей.
7
22
 
2
 
! Отговори
ДА преди 6 години
И аз бих бил по-твърд.Направо щях да кажа - ние напускаме четвъртия райх, наречен ЕС ВЕДНАГА!Останалото ще го уточним после, ако сте съгласни на компромиси - добре, ако не - СБОГОМ!
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп определено се бъзика с Макрон. Баба Меркел изоб що не я споменава. Личи си презрението му към ЕС. Не че на мен ми пука
5
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмпи е най-слабия политик в историята. Първо казва, че отношенията му с Мей били "фантастични", а после я омаскарява, че не е твърда с Брекзита. После нарича Макрон пич, а в същото време иска Британия да излезе от съюза с което го цепи.Товарищ Путин, добра работа! Избрали сте завършен и...от за президент на ФАЩ. До края на мандата на Тъп0то, САЩ ще бъдат изолирани от цял свят и предали глобалното си господство на Китай.
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето кой иска да разтури ЕС. Казах ви, краварите не искат конкуренция. Достатъчно им е Китай, да не кажа, че им идва в повече.
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А беМакрон е пич, а ти си кратуна
2
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оранжевият клоун май не може да разбере, че по отношение на брексит, англичаните са слабата страна и те имат зор да договарят изгодни за тях условия.
1
15
 
10
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Тръмп май нещо се е*ава с Макрон-нарича го "страхотен пич" с "фантастична жена".Да кажем,че Тръмп е страхотен пич-става,а жена му е повече от фантастична.Обаче Макарона и Макаронката......