Русия чества 75-ата годишнина от разгрома на нацистите край Сталинград

30 000 души изгледаха днес парада във Волгоград
2 фев 2018 17:00, Елка Василева
286

Снимка: Reuters

Близо 30 000 зрители посетиха военния парад във Волгоград по случай 75-ата годишнина от разгрома на нацистите в Сталинградската битка. Това съобщи пред журналисти Вадим Астафиев, началник на пресслужбата на руския Южен военен окръг, цитиран от РИА Новости.

Победите на съветските войски край Сталинград, в Севастопол, Новорсийск и Керч промениха хода на Великата отечествена война, отбеляза пред събралите се генерал-полковник Александр Дворников, който прие парада.

Още по темата

Сражението край Сталинград - днес Волгоград, бе сред най-големите през Втората световна война и предвестник на победата от 9 май 1945 г., посочва ТАСС.

Франс прес вижда в Сталинградската битка и "символ на възвърнатата гордост и патриотизъм, чието въплъщение се стреми да стане (президентът на Русия) Владимир Путин, повел кампания за четвърти мандат".

Пред зрителите дефилираха над 60 единици бойна и специална техника начело с легендарния танк Т-34 от времето на войната. Над участниците в парада - повече от 1400 войници, курсанти и офицери, прелетяха повече от 40 летателни апарата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
8
 
13
 
! Отговори
Гончев преди 6 години
Ако не би имало Сталинград не би имало и днешна западноевропейска демокрация в днешния и вид.
187
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VTORATA SVETOVNANVOINA BESHE SAZDADENA OT KHAZAROZIONISTITE S ZEL PARVO KOLKOTO SE MOJE POVECHE BIALO EVRONASELENIE DA SE SAMOIZBII I DA IMAT POVOD DA SAZDADAT MULKULTURALIZAMA I DA VKARVAT VAGLISHA I RIAZANI V EVROPA I DA IM DAVAT PREVILEGII NAD MESTNOTO EVRONASELENIE I KOITO E PROTIV SRESHU TOZI SAVREMENEN RASIZAM DA GO UBVENIAVAT CHE E RASSIST A VSASHTNOST ISTINSKITE RASISTI SA GLOBALISTITE S BANKITE
186
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Молотовв- Рибентроп
185
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** - Рибентроп - с този договор за приятелство между СССР и нацистка Германия се дава началото на ВСВ !Руснаците носят половината вина!Сталин = Хитлер
184
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само народ като нашия, който се примири с изопачаването на историята, примири се с турското присъствие,който е готов дв приеме всички гей-проекти на ЕС, само народ, който вече е без самочувстие и гордост, може да обсъжда и дава акъл на руснаците!!!
183
1
 
8
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Миналото е полезно , до толва колкото може да е полезно за бъдещето! Сталинград е точката , където се свързват всички фактори в организацията , не само на руското общество , но и на целия свят! Не е наша работа да търсим грешките или успехите на друг в техната държава! Ни най-малко и как да си гледат интересите! Все пак ние се конкурираме с целия свят.И Русия, и Турция, и ЕС ,и САЩ и всички останали са ниКОНКУРЕНТИ едновременно! Но простащинат не приема такова нещо!
182
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СССР първи нападат Полша, Германия напада след това.Практически руснаците започват ВСВ.
181
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е световно Зло, доказано е многократно.Навсякъде руснаците носят разруха и нищета, вкл и в собствената си държава.
180
8
 
17
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Руснаците много обичат да се хвалят с Отечествената война както наричат ВСВ но гузно мълчат за периода септември 1939 юни 1941 когато са съюзници на хитлеристка Германия
179
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През Първата световна Русия напада Финландия, но яде много бой и се скрива обратно в Сибир.
178
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двете Световни войни са започнати и провокирани от Русия и СССР.Това ли празнуват ?!Обучен в Русия анархист застрелва наследника на Австро-унгария - с това почва I световна война...СССР, в съюз с Германия напада и окупира Полша- започва II световна война...Малко преди това СССР напада и окупира Финландия !
177
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
201 А евреите не са ли бели хора , така ли мислиш .
176
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяхме избегнали касапницата на всв сега нямаше да се налага да се внасят амуджи може би... немците (щото толкова им е акъла) решават да внасят анадолци след войната, понеже мъжете са измряли и няма кой да бачка. Наивниците са си мислили, че *** ще се интегрират! Това е било 50-те! Сега сме 2018г. и швабите още чакат да се интегрират ония!! Та за мен всв е една катастрофа за белия човек. Тя даде възможност евреите да се превърнат в най-големите жертви и да вменяват вина на белите.
175
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На руснака му дай водка и паради . Нещастници.
174
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично съм ужасен колко много европейци загинаха в тази война. Само при сталинград умират повече бели хора от колкото във всички американски и британски войни взети заедно! СССР дава 26 милиона убити, като например 25% от населението на Беларус умира! Полша дава 6 милиона (3 милиона поляци, 3 милиона евреи), Германия 6 милиона. После се чудим защо белия човек изчезва сега! Ами ние сме се самозаклали Сега белите европейци можехме да сме 1 милиард поне!Как може някои да се радват на всв...
173
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е тръгнал срещу Русия, свърва зле!!Питайте Наполеон и Хитлер!
172
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика сила, Крим е руски завинаги.Свикнаха ли западните лицемери и слугите им у нас?
171
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика сила.
170
6
 
17
 
! Отговори
СССР преди 6 години
До 191 ИзбягалРусия е космическа сила, Дойчланд е АРАБСКА сила.
169
2
 
10
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Ако беще победил Хитлер, сега нямаше да го има този форум, защото в Райха няма......, турци и всякакви ***. Второ, - активизацията на нисшите по форумите е признак че скоро ще изчезнат тези скакалци извадени от бездънната Пропаст, - природен закон!