Русия чества 75-ата годишнина от разгрома на нацистите край Сталинград

30 000 души изгледаха днес парада във Волгоград
2 фев 2018 17:00, Елка Василева
286

Снимка: Reuters

Близо 30 000 зрители посетиха военния парад във Волгоград по случай 75-ата годишнина от разгрома на нацистите в Сталинградската битка. Това съобщи пред журналисти Вадим Астафиев, началник на пресслужбата на руския Южен военен окръг, цитиран от РИА Новости.

Победите на съветските войски край Сталинград, в Севастопол, Новорсийск и Керч промениха хода на Великата отечествена война, отбеляза пред събралите се генерал-полковник Александр Дворников, който прие парада.

Още по темата

Сражението край Сталинград - днес Волгоград, бе сред най-големите през Втората световна война и предвестник на победата от 9 май 1945 г., посочва ТАСС.

Франс прес вижда в Сталинградската битка и "символ на възвърнатата гордост и патриотизъм, чието въплъщение се стреми да стане (президентът на Русия) Владимир Путин, повел кампания за четвърти мандат".

Пред зрителите дефилираха над 60 единици бойна и специална техника начело с легендарния танк Т-34 от времето на войната. Над участниците в парада - повече от 1400 войници, курсанти и офицери, прелетяха повече от 40 летателни апарата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
0
 
! Отговори
Аа преди 6 години
Докато двама се карат и бият търетият ПЕЧЕЛИ И така докато се бият РУСИЯ И ГЕРМАНИЯ КОЙ Е ТОЗИ САЩ АНГЛИЯ ДЕТО ПЕЧЕЛИ вече 70 години и се надява за поне още 700 години да ползва териториите робския труд и националните богатства на РУСИЯ И ГЕРМАНИЯ С ПОДОПЕЧНИЯ И ЕВРОСЪЮЗ . И АЗ МЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КОЙ ЛИ ПИЧЕЛИ И ДАЛИ Е САМО ТОЗИ КОЙТО ИГРАЕ ,както беше отбелязал навремето Стоичков
207
6
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен 214 Неблагодарните руски *** никога няма да признаят,че без Америка не са имали никакъв шанс да оцелеят.САЩ (за съжаление)обърнаха войната в полза на Тристранния съюз-и Хитлер капитулира.Руснаците само бяха пушечно месо номер 1.Без великите САЩ,Хитлер щеше да ги има ди днес като дойни крави.Мисля,че Меркел се справя добре също.Долната баба напълни Европа(с помощта на путин)с ***.Мир на всички мислещи.
206
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 221Отново велики глупости.... Бил "спрян" Хитлер в Африка?! От кой бе, мозък? От ингилизи и говедари ли? Че да го бяха спрели под носа си в Холандия, Белгия, Франция, Норвегия, ама..... йок! Опорната ти точка издиша - ще го "спиратѝ4, ама на другия край на света!
205
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОКво чакаш - тръгвай да "разоряваш" с танкове Сибир.... Ама дори без съпротива да ви остави някой да стигнете до там ще ви замръзне горивото при - 30, а при - 40 войската ще изпука от глад и студ.... Това да нет и е, като да драскаш глупости по клавиатурата...
204
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До seira45 години съветско робство му викаш свобода ?! Не си добре с мозъка.
203
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 217Ако Сталин не беше се съгласил на договор за дружба и приятелство с Хитлер, Германия щеше да бъде смазана. Точно преди този договор германската армия е спряна в Африка. Поради липса на ресурси, краят на хитлер е бил въпрос на време.
202
3
 
4
 
! Отговори
seira преди 6 години
КЪМ БРАТСКИЯ РУСКИ И ДР. СЪВЕТСКИ НАРОДИ:"НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!"ВЕЧНА СЛАВА НА ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА, ПАДНАЛИ В ЕПИЧНАТА БИТКА СРЕЩУ ФАШИЗМА В ИМЕТО НА СВОБОДАТА!!!
201
1
 
2
 
! Отговори
до 217 преди 6 години
До АнонименКоя е "реалната история"? На победените немци или на някой, който не е бил пряк участник в конфликта на източния фронт - ингилизи, говедари.... Ти каква версия предпочиташ и "признаваш"?
200
2
 
4
 
! Отговори
До 217 преди 6 години
А ти гледай англоезичния Хистори Ченъл! Различни версии имат с Опорните точки на НПО-то ти.... Дори и те се изпускат за буфера, който е искал да направи Сталин между СССР и Хитлер, предчувствайки войната! Затова е била войната с Финландия, навлизането в Полша след Хитлер, присъединяването на Молдова и Прибалтика! А твоята Англия и Говедария не са направили нищо да спрат Хитлер, като е завладял цяла Европа!
199
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 213 и 314Вземи прочети малко история ... от реалната история, не от тази на руснаците дето 70 години отричаха за Катин и после си признаха.
198
1
 
6
 
! Отговори
До 213 и 314 преди 6 години
Всеизвестен факт е, че в момента си съчиняваш фейк история! Или цитираш Опорни точки от НПО-то без грам доказателство! Всичките жертви на Червената армия срещу немци, унгарци, румънци, финландци, японците и др. съюзници е малко над 8 млн ! Над 20 млн. са "жертвите" вкл. на починалите от естествена смърт от 41 до 45 г. Ленд Лизи идва след битката за Сталинград и на практика е без значение. Немците нямаше как да са победители! Дори сами срещу -50 гр. на Сибир щяха да изпускат до крак!
197
5
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Тюрмата на народите трябва да се разоре с Абрамси и Леопард 2А6.
196
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеизвестен факт е, че в първите месеци на войната между Германия и СССР, германците успяват да пленят повече руснаци от цялата германска армия като бройки. Самият Сталин засипва с руски трупове германските войски. Без лендлийза СССР нямаше да съществува - също исторически факт който не се отрича дори от руснаците. Естествено, Сталин не плаща нищо за оказаната военна помощ независимо от максимално добрите условия - да плати само оцелялата техника.
195
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СССР са снабдявали Германия с метали, петрол, зърно ... както и с информация за конц.лагери. Споделяли са практически опит с Хитлеристка Германия който по късно Хитлер реализира по успешно и от учителите си в НКВД. В замяна Сталин получава прибалтийските държави и половин Полша. Това е исторически факт лесен за проверяване. Колкото и да го отричат някои сталинисти, Сталин и Хитлер са си били лика-прилика.
194
3
 
0
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До 207Германия дали е докарала Ленин и комунизма в Русия! Ленин може да го е докарала, но парите дали са германски!>?. Русия преди 1 световна война започва да има много висок растеж на икономиката, но и успоредно с това стремеж на много общности към самоопределение! И разбира се много нови центрове .И Ленин беше много удобна фигура , да се върне целостта на Русия! Това си е вид диктатура! И разбира се зад тях стояха воените ! Това е цената за да остане Русия империя!
193
1
 
5
 
! Отговори
До 209 преди 6 години
Съчиняваш си фейк история, като дрът ***... И сам ли си веРваш на глупостите!? СССР "снабдявали" Хитлер с петрол!? Сигурно и по време на войната срещу самите тях? За какво му е било на Хитлер да напада Норвегия преди това? На теб ли да ви Ервам или на Хистори Ченъл?
192
0
 
1
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До До 208ха ха ха Да си видял *** да търси истината!! Макар ,че от философията-всичко е истина и лъжа едновременно! А за такива отдалечени в историята вече събития , не е трудно да докажеш каквото и да е !Но въпросът е ,че не върши работа това .Губене на време ! ха ха ха
191
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 207Глупости. Точно по това време Германия е издъхвала от липса на ресурси - нефт и метали най вече. След като със Сталин се договарят и сключват договор за дружба и приятелство, русия мащабно доставя всичко необходимо на Германия за да започне подготовка за следващите военни действия.
190
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия създаде комунизма и Ленин е германски агент. Кармата не прощава. Сталин трябваше да окупира цяла Германия да видим на какво щяха да изглеждат сега, вместо да се надуват и да поучават другите, докато те, много праведните..Както каза един по-долу само германец протестант може да създаде холокост, нацизъм, комунизъм, а сега мултикулти и джендърство.Вечна слава на обикновенните хора, които загинаха в тази проклета война.
189
13
 
9
 
! Отговори
Минута мълчание преди 6 години
Поклон пред стотиците хиляди невинни жертви на комунизма в Сталинград.