Словакия и Германия разбиха мрежа за контрабанда на радиоактивни материали

Веществото можело да бъде използвано за създаване на ядрено оръжие
2 фев 2018 10:00, Елка Василева
6
Словакия и Германия разбиха мрежа за контрабанда на радиоактивни материали
Снимка: архив, Reuters

Голямо количество радиоактивни материали бяха задържани при съвместна операция на словашката и германската полиция, съобщи словашкото радио, цитирано от ТАСС.

Заловените 10 кг "много чисто и качествено радиоактивно вещество" можело да бъде използвано за създаване на ядрено оръжие.

В Словакия операция е била проведена вчера в градовете Попрад и Кержмарок. Полицията обискирала жилището на италиански гражданин, живеещ в Словакия, който е подозиран за създаване и ръководство на международна група контрабандисти.

Против задържаните при операцията са били повдигнати обвинения в противозаконно производство и съхранение на радиоактивни материали, отровни химически вещества и биологични препарати.

Полицията засега се въздържа да коментира подробности от операцията, отбелязва агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Шопабе важното е че яндексо отчита кликове за разпадащата се европа и джендърите. а тва че китайците разкарват рейл гънове до руската граница ше го проспиме :)
5
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До COPY-PASTEама те всички статии са копи/пейст, барабар с правописните грешки. Вкарай част от текста в Гугъл и веднага им лъсват зад/ниците.
4
0
 
0
 
! Отговори
До а сети се преди 6 години
Ти па медии... Къде ги? Аз виждам фирми които продават "имресии" на рекламодателите си. Къде в тази схема виде цел да те информират.
3
0
 
3
 
! Отговори
а сети се преди 6 години
Всичката мърсотия от изтока. Нашта медия знае , ама мълчи от страх.А когато една медия мълчи от страх е заплаха за обществото.Нейната основна цел е да информира а не да прикрива.
2
1
 
0
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
/БТА/По публикацията работи: *** Василева........................................xaxaxaxa
1
2
 
6
 
! Отговори
Инсайдър преди 6 години
Ватиканските масончета планираха да пуснат мръсни бомби в тунелите на метрото в големи европейски гардове. Ще има още доста такива опити сега преди "апокалипсиса". След като свиха 100 млрд долара в злато от азиатските кланове, се опитват да наводнят Европа с оръжие. Азиатците са бесни на йезуитите и ротшилдския кабал и са пуснали килъри по петите им. Очертава се скрита война между два големи клана. Това няма да излезе в медиите.