Сирийски бунтовници свалиха руски изтребител

Пилотът катапултира, но беше убит
1044
Сирийски бунтовници свалиха руски изтребител
Снимка: Reuters

Сирийски бунтовници са свалили руски изтребител в северозападна Сирия, където правителствените сили и съюзниците им провеждат офанзива, подкрепена от интензивни въздушни удари

Руски изтребител Су-25 беше свален от бунтовници в Сирия. Пилотът катапултира, но беше убит в бой с терористите, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"На 3 февруари при полет над зоната за деескалация "Идлиб", руски самолет Су-25 претърпя катастрофа. Пилотът успя да доложи, че е катапултирал в район, контролиран от бойците на "Джебхат ан Нусра". При бой с терористите пилотът загина", се казва в съобщението на министерството.

По предварителна информация самолетът бил свален с преносим зенитно-ракетен комплекс.

Руският център по помирение съвместно с турската страна, отговаряща за зоната за деескалация "Идлиб", вземат мерки за връщането на тялото на убития от бойци в Сирия руски пилот, посочиха в министерството на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1044
Още по темата: су-25руски изтребител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
804
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
тези щатни реактивни снаряди,може да си ги турите отзад.ще стигнат за платените руски *** и ще артисат.А сирийските бунтовници,воюват вече 4 години и независимо от това дали са *** или умни, отдавна са научили номерата на руснаците.още като са гръмнали самолета, са си плюли на петите и когато руснаците са се усетили, мюслитата са били далеч,а руснаците са стреляли както обикновено по града, пък когото улучат.Но лошата руснаците новина е че бунтовниците вече имат зенитни ракети...
803
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския впиянчен народ е изпаднал в мистика. По цял ден слуша предсказания на разни врачки за разпад на Запада, лочи самогон, пусне телевизора - Путин, погледне през прозореца - военен парад, види вестник - руските армии настъпват в Сирия, Ердоган целува ръка на Путин, Запада фалира, Руската икономика благоденства, в Европа са гейове. Новата доктрина е православието. Тези дето рушаха църкви сега са със свещичка в ръка. Идилия.
802
3
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименПрез Иран са доставени основните американски доставки за СССР. Персийския коридор - персийския залив - иранската железница- Баку - Волга - Сталинград - Москва. Общо 5 млн.тона. През Владивосток - БАМ -Москва - 4млн. т. През Мурманск - 1млн. т.
801
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Новата ос на Сатаната - САЩ + Ивропа+ ИДИЛ .
800
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Не със лазерите, но е било с два Реактивни полка . Един полк ,с по четири дивизиона ,всеки с по две батареи ,всяка с по 12 РСЗО= 96 БМ-21 +96 = 192 ГРАДа .7680 т.н.Щатни снаряди . Два залпа за около 5-6 минути,15360 снаряда и следва изпепеляване и покой на цяла дивизия .В погребите имахме т.н. щатни снаряди но никога не сме ги изучавали и стреляли с тях .
799
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 683 Какво мамиш ..соиидна .нидо!?Още малко ще изкараш, че турскотяо робство е най-щастливият период в нашата история!!! Само дето са ни клали, вземали са момчетата за еничери, насилвали са жените , нахлували са в дома ти и след като ги нахраниш, ти искат данък че са си трили зъбите. Данък Дишхакъ. Българите са нямали право да носят цветни друехи. а Баташкото клане!? Църквата е трябвало да е по ниска от турчин на кон!
798
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е проядена от вътре структура. Един по-силен шут и цялата съборетина ще се разпадне
797
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимена ако говореха руски, щяха да са опълченци.
796
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А само как зарязаха PQ17, който трябваше да подмами Тирпиц, на немските подводници. Този товар дали не е включен към общия брой за плащане ?
795
1
 
0
 
! Отговори
Стоедин преди 6 години
До Анонимен 815Браво! Тъкмо се чудехме всички, кой е единствения шанс.
794
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога главорезите - сепаратисти станаха бунтовници?В Донбас са сепаратисти, тези ислямисти - бунтовници???Къде е Eлkа?
793
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мухахах 818По ленд-лиза Великобритания получава 3(три) пъти повече от СССР.Колко знамена набучиха ингилизите на Райхстага? Три? А?
792
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Севернокорейците и китайците гледат на Русия с погнуса и презрение защото комунизма им се срути. Понеже са пияници и некодърността е дърбоко закодиран руски патент, та не можаха дори век да издържат преди да се разпазнат.
791
3
 
10
 
! Отговори
влади дракула преди 6 години
Поклон пред руския войник загинал в защита на ислямския диктатор Асад.
790
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Як9 първи доставен октомври 42.гЯк3 през 44г. става самолета свалил най много изтребители на луфтвафе.
789
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата ОС на злото: Масква - Анкара - Дамаск - Техеран - ПхенянТова са и най-изостаналите бабаитски кочини в цял свят.Случаеност? Не мисла!
788
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муха,Не те коментирам лично, защото не те познавам.Просто ако си наистина толкова напред в материаала, добре е да го осребриш, вместо да си губиш времето тука да се надприказваме.Това исках да кажа.Аз много от самолети и военна авиация не разбирам.като войник съм се занимавал със съвсем други неща.
787
4
 
9
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
До Анонимен 810БратчеТ, само на тема авиация и ВСВ не ме бутай , че там съм светлинни години напред. Пиши и на руски ако искаш ленд-лиз и чети!!!! За разлика от тебе аз съм чел и книгата на руския ас Покришкин -"Небе на войната". От 52 въздушни победи 48 е реализирал с Р-39 Аерокобра. А като цифри на руснаците са доставени около 22 500 самолета различни типове. Проблема не е само в бройката. На практика до 1944 руски самолет поне малко равностоен на Ме-109 няма произведен.Понял???
786
5
 
4
 
! Отговори
До 814 преди 6 години
Ето ти още една "облъчена от руските лъжи и пропаганда" информация.Главнокомандващия на НАТО, на официална пресконференция, след учението "Запад" на руската армия, заяви, че Русия придвижва войските си по територията около два пъти по-бързо от максимума, на който е способно НАТО.Това той нарече като един от най-големите проблеми на отбрааната на НАТО, която трябва да се опитат да преодолеят през следващите 10 години. (официална пресконференция!)
785
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВОЙНА ! А който не е бил войник и не е чувал изстрел или гръм от снаряд може да си пише всичко каквото му е угодно .Но някой при залп на БМ-21 ще се наложи да стържат гащите .