Сирийски бунтовници свалиха руски изтребител

Пилотът катапултира, но беше убит
1044
Сирийски бунтовници свалиха руски изтребител
Снимка: Reuters

Сирийски бунтовници са свалили руски изтребител в северозападна Сирия, където правителствените сили и съюзниците им провеждат офанзива, подкрепена от интензивни въздушни удари

Руски изтребител Су-25 беше свален от бунтовници в Сирия. Пилотът катапултира, но беше убит в бой с терористите, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"На 3 февруари при полет над зоната за деескалация "Идлиб", руски самолет Су-25 претърпя катастрофа. Пилотът успя да доложи, че е катапултирал в район, контролиран от бойците на "Джебхат ан Нусра". При бой с терористите пилотът загина", се казва в съобщението на министерството.

По предварителна информация самолетът бил свален с преносим зенитно-ракетен комплекс.

Руският център по помирение съвместно с турската страна, отговаряща за зоната за деескалация "Идлиб", вземат мерки за връщането на тялото на убития от бойци в Сирия руски пилот, посочиха в министерството на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1044
Още по темата: су-25руски изтребител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
784
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските оръжия са безаналогови. Само мога да ви кажа да се молите да не разярите Русия... китайците само като си помислят за Сибир и се сещат как армията им изчезна за секунди... за лазерите... Русия притежава оръжия без аналог поне за следващите 50, 60 години... единствения ни шанс е да излезем от нато и ес и да търсим дружба с Русия...
783
4
 
7
 
! Отговори
Do 801 преди 6 години
Хахаха още един облъчен от руските лъжи и пропаганда. Ако наистина ги вярвате тези неща направо ми е жал за вас
782
0
 
3
 
! Отговори
До 812 преди 6 години
Ами търси в Интернет, образовай се.Какво да ти кажа...Колкото повече четеш, толкова по-малко глупости ще пишеш.Аз презпочитам фактите, без политика, без емоции, без омраза или любов. Просто факти.А тук чета невероятно фантасмагории в този сайт.Има хора с развинтена фантазия, които фактите не ги интересуват, ама никак.
781
1
 
6
 
! Отговори
до 807 преди 6 години
До До 805този "анализ на НАТО най-вероятно си го чел в Звезда.ру:))))
780
4
 
5
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ТЕЗИ ДЕТО СВАЛИХА САМОЛЕТА ВЕЧЕ СА ПРИ ДЕВИЦИТЕ СИ,САМО ДА НЕ ПРЕОБЛЕЧЕН ВНОСЕН ВОЙНИК С ДОСТА СКЪП ПРОТИВОСАЛЕТНО РАКЕТНО ПТУРС.ЯВНО ДОСТА СИЛИ СА НАМЕСЕНИ С ПАРИ И ВЛИЯНИЕ.НО ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО.
779
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 796 И от къде американците са доставили на СССР хилядите самолети,щото те толкова са използвали?През Атлснтика,през Тихия океан от къде?Прекалено много фалшиви новини си чел за USA помощ за СССР! В действителност помоща е съществена само няколко месеца на 1942г. после силно намалява,а след обръщане силите,американците не помага с нищо,дори забавят с близо година десанта във Франция!!!Проста усещат,че СССР ще е новият им голям враг!
778
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ ПРИКЛЮЧИ СЛЕДВА РАЗПАД!!!
777
3
 
11
 
! Отговори
Амнезия 801 преди 6 години
Руските тенекий падат от небето без причина..ха.ха На единствения пушещ АдмиралКузнецов два самолета без да ги стрелят..ха.ха Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя МиГ съветско и рускопроизводство. Падат като груши..
776
4
 
2
 
! Отговори
До 805 преди 6 години
Бай Муха, както си се писал (Абе ти да не си чел баснято за слона и мухата по-долу?)Аз само бегло преразказах нещо, което четох в Интернет.Не разбирам от тези неща, а и не ме интересуват особено.Виж, свържи се с екипа от анализатори на НАТО, дай им своите корекции и забележки, може да получиш някой грант за следващия им доклад.Искрено ще се радвам за тебе, ако те вземат да им коригираш трудовете.Ще кяриш твърдаа валута.
775
1
 
4
 
! Отговори
до 802 преди 6 години
Алооо,Пак си забравил да си пийнеш хапчето...и малко обърни внимание на Българската граматика.После се заяждай с Боби, който изглежда трезв и начетен човек, за разлика от тебе.
774
2
 
6
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
До Анонимен 801Бравос!!! Само да ти направя една проста сметка:))))))))))) Ресурс на двигателя на желязото Су е около 500 часа. Два двигателя на самальот. Да не взимам калкупатор ама по твоята логика руснаците трябва да са сменили на място около 500 бройки!!! Хахахахахах!
773
3
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Разни кюрди решили да правят държава в иначе изконно руската сирийска земля.
772
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е изолирана от цял свят. Кражбата на Крим провали евразийския съюз на Вова и спечели още един вечен враг, освен Полша и Балтийците - Украйна. На Беларус и Казахстан също започна да им светва лампичката, че Вовка Чекиста ги дърпа към дъното. След 20г. путинизъм Русия е по-изолирана от всякога. След 20г. путинизъм единствената разлика в Русия е, че пенсии НЯМА, страната е изолирана и с визов режим за цял свят, а от водка руснаците преминаха на препарати за баня! Наздраве!
771
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО БОБИ ИЗРУДА!!!!ИМА ДО ДОГОВОРА ЗА ПРОДАЖБАТА НА АЛЯСКАСАМО, ЧЕ СЕ ПИШЕ НА АНГЛИЙСКИ : ПРОДАЖБА ДОГОВОР АЛЯСКА В ГООГЛЕТО!
770
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според анализи на аналитиците на НАТО, честотата на полетиет на руските военни самолети в Сирия е около два пъти по-голяма, от максимума, на който са сспособни военно-въздушните сили на САЩ и Нато.До момента имат около 96 000 полета, а може вече и даа са над 100 000, защото анализа на хората от НАТО е от преди месеци.За тези полети до сега имат 2 самолета и трима пилооти загуба.Експертите казват, че това е нечуван в световната история резултат, такава интензивност на полетите е мечта за НАТО.
769
6
 
4
 
! Отговори
797 преди 6 години
ами да свалят руски самолети. без туй са за вторични суровини и никой не ги купува вече . Даже в Индия ги бракуват от 1984г А руснаците имат на склад и ги обзема ужас че там ще си ръждясват..ха.ха
768
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загубата на пилота и самолета не впечатлява руснаците,те са свикнали,дават жертви в преследване на целите си!А и след масираното бомбандиране от други самолети и крилати ракети ,едвали бунтовниците свалили самолета и убили пилота са още живи!
767
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 797 Опсссссс, посмали м....нго:)
766
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 самолет свален,и то стар за бракуванеТе на ден излизат по 20 от заводите на Русия.със супермодерни системи за електронна и радиозащита.
765
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 795Ами да, германците им унищожиха 11 000 самолета. добре, че американците им доставиха други. ако малко си запознат с история на авиацията ще знаеш , че що-годе приличен руски изтребител /Як-9, Ла-5/ започват да произвеждат чак 1944 г......