КНДР изпраща председателя на парламента на Олимпиадата

Възможни ли са преки преговори между Северна Корея и САЩ?
5 фев 2018 09:54, Елка Василева
7
КНДР изпраща председателя на парламента на Олимпиадата
Ким Йон Нам. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея ще изпрати председателя на парламента Ким Йон Нам, който официално е неин държавен глава, като ръководител на делегацията на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Пьонгчанг, Южна Корея, на 9 февруари, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Южнокорейското министерство на националното обединение съобщи, че Ким ще посети страната от 9 до 11 февруари.

Пхенян заяви, че в делегацията на КНДР ще има трима делегати и 18 сътрудници, без да посочи подробности.

Визитата на Ким Йон Нам ще протече на фона на спекулации, че по време на Олимпиадата са възможни преки преговори между КНДР и САЩ. Вашингтон ще бъде представляван на Олимпийските игри от вицепрезидента Майк Пенс, отбелязва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Нещо много угрижен тоя жабун...
5
4
 
1
 
! Отговори
честно преди 6 години
Северна корея е като една опитно поле на земята за да се види докъде може да стигне една диктатура и затворен аикономика години наред управляване чрез лъжи и насили ...и резултата е до нищото !
4
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 6 години
Лично да предупредя Когато се пише северна кореа/ north korea/ се има впредвид жестока Тежко въоръжена военна база на чужда цивилизация под северна Кореа.Когато се пише КНДР в Америка това са важни приятели на Земята..Отлично тренирани неползващи наркотици отровна бира,подсладители и опасни ваксинации ..
3
0
 
0
 
! Отговори
JJivanov преди 6 години
Браво ..Повече приятели повече решени проблеми..
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Употребявате думата спекулации и това е прекрасно. Преки преговори са възможни, но не това търси Севера. КНДР желае преки преговори с президента и висшето ръководство на ЮК, с цел затопляне на отношенията и обединение. Знае се, че веднага след края на олимпиадата Пиндостан ще проведе мащабни военни учения край бреговете на СК. Шиши вероятно ще отговори с изстрелване на нови балистични ракети. Преговорите са нужни на Пенс и байДонч, но те напразно ще се надяват и ще си останат със спекулациите
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под мъдрото лидерство на Любимия Лидер, Маршал Ким Чен Ун, обединението е неизбежно. КНДР набира сила, строи мощни ракети, които ще бъдат насочени към САЩ. При американска агресия срещу мирния корейски народ, САЩ ще бъдат ЗАЛЯТИ с ракети и ИЗПЕПЕЛЕНИ. Перчемът на сенилния старец Тръмп ще бъде изгорен!