Москва затрупана от сняг, невиждан от 100 г. насам

Един човек загина, пострадаха още петима
5 фев 2018 11:53, Елка Василева
62
Москва затрупана от сняг, невиждан от 100 г. насам
Снимка: БТА

За едно денонощие от улиците на Москва са извозени 1 200 000 куб. м сняг. Това съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Пьотър Бирюков след силния снеговалеж, връхлетял през уикенда руската столица, предаде ТАСС.

"Толкова сняг пада за пръв път от 100 години насам", подчерта представителят на градските власти. Улиците вече са разчистени и работата продължава, уточни той.

В нормални условия за прибиране на подобно количество сняг са необходими 9 дни, но градската управа ще вземе мерки Москва да бъде разчистена много по-рано, макар че в близките три денонощия се очаква да навали още 6 до 8 см сняг, допълни служителят.

От съботната сутрин до 21.00 ч. снощи в Москва натрупа 38 см сняг - повече от месечната норма за февруари, посочи по-рано Бирюков.

Заради виелиците в 18 общини на Московска област имаше прекъсвания на електроснабдяването. При скъсване на електропровод от паднало дърво в Москва загина един човек и пострадаха още петима.

В столичния регион и днес остава в сила предупреждение за буря поради силен снеговалеж и вятър. Заместник-кметът призова московчани да използват обществен транспорт, за да може да минава по улиците специалната техника. Освен улиците ще се почистват тротоарите, дворовете и покривите, добави той.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Москвасняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
RUSIA E VELIKA I SE SPRAVYA S VSICKI TRUDNOSTI
52
3
 
4
 
! Отговори
сънито преди 6 години
като си спомнят плаж море слънце как няма да дават мило и драго да избягат от тази действителност
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Много си неграмотен. Образовай се !
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ Да Ви кажа добре сте описали положението в България. Тя географски си е в Европа и без ЕС. Само, че тази Бай Ганьовкса балканиада дето се разиграва тук, никъде по света я няма.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОт коя пещера излизаш? Много ще ти е трудно, жал ме е за теб. Цивилизацията не е твоето място.
48
2
 
3
 
! Отговори
Руснак преди 6 години
До Анонимен Да бе, да! И всички танцуват казачок!!!!! На Червена площ!
47
3
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 6 години
До Крим не е рускиКрим е руски!!!!!!!!!!!!!!!! А ты козел безрогий!
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умнико ТЦ, явно ти не си ходил никаде скоро, а имаш спомени от 70те или 80 те год. Днешните руски мегаполиси са пълни с бандити, прос титутки, обикновени пияници, супер мизерия и извратено-богати хора с охрана с хамъри и даже не спазват правилото да карат в дясно. Може да те убодат с игла, нож, отверка, шило....просяците като има чужденец-казват на бандите, къде е колко души са, възраст и т.н. Това е една ДИВА джунгла-всеки сам се пази, така е 2017-2018та
45
3
 
5
 
! Отговори
Тц! преди 6 години
До БГЯ покажи снимки де си бил. Че тоя стил дето пишеш е от наръчника на чичо Сам.Иначе почти си описал тукашното положение !
44
12
 
12
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Пишете си само глупости тук...Ей Вие дето много хвалите Руснаците,елате и се огледайте в реалната обстановка...Нема такава държава...Бърдак и беззаконие по пътищата,дибилизъм и алкохолизъм постоянен....Който не е поживял поне година в Рашата,МОЛЯ НЕ СИ ОТВАРЯЙТЕ устите.....Няма причина да ги хвалите тия....По-рано и аз си мислех,че са супер,но след повече от 5 години в Москва и Питер се разочароват безумно...Вепе съм си в БГ и се чувствам в Европа в сравнение с Алкашираната Россия
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Не можеш да вденеш какво количество сняг е това, какво значи "....а едно денонощие от улиците на Москва са извозени 1 200 000 куб. м сняг"! И улиците са чисти! Опитай се да осъзнаеш, пък тогава пускай истеричното хахахаха... Знаеш ли бе циfко провиснала, че във Великата Британия като паднат 5 см сняг спират влаковете? Към русофобската ***: ще имате още възможности да квичите срещу Русия, не се хващайте за всяка дреболия, пазете си барута сух, мудаки!
42
1
 
3
 
! Отговори
И .....зеле ..... преди 6 години
До тролчето на Соресчо -Hafen mtnhvnaТолкова чистят в Канада ,че на 8 януари тази година ,не можаха да почистят пистите на летищата в Монреал,Отава,Калгари Торонто .Ха-ха ,не могат канадците да си почистят снега на летища ,но затова главната им улица е почистена . Това знаеш ли ?
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нормални условия за прибиране на подобно количество сняг са необходими 9 дниха, ха, ха 38см сняг щели да го гребат 9 дни :)))
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей чудо невиждано - цели 38 сантима сняг и ореваха орталъка!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitЩАСТЛИВЕЦ :)
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Крим не е рускиБог наказва убийците,експлоататорите на поробени народи под руско иго, и окупаторите на чужди земи.Така ще накаже убийците, експлоататорите на поробени и разграбени народи - англичаните заради тяхната империя/най-голямата в историята/ и Щас!
37
3
 
11
 
! Отговори
чичо-дядко преди 6 години
До Hafen die Wahrheitмда... чукча писател, чукча не читател :) Хайде прочети малко за Руските учени и тогава пише глупости :)
36
4
 
13
 
! Отговори
чичо-дядко преди 6 години
До Крим не е руски:я кажи тогава за твоите любими американците, и тях ли ги наказа господ с тайфуните миналата година и обилния снеговалеж, къде загинаха много повече хора отколкото в Русия?!
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да ги уплаши руснаците този сняг.77459
34
2
 
3
 
! Отговори
! преди 6 години
Простаци!