Полицейски синдикат в Германия: Да се легализира канабисът!

Марихуаната обаче трябвало да остане забранена за шофьорите
5 фев 2018 14:40, Елка Василева
28
Полицейски синдикат в Германия: Да се легализира канабисът!
Снимка: архив, Reuters

Ръководителят на синдикалната организация на германската полиция БДК Андре Шулц призова употребата на канабис да бъде декриминализирана, предаде Асошиейтед прес.

През март миналата година германските власти разрешиха частично употребата на марихуана за медицински цели, но изрично подчертаха, че това не означава легализирането й за други цели.

Шефът на БДК (Федералния синдикат на служителите от сектор "Криминална полиция") заяви за днешното издание на ежедневника "Билд", че организацията е за пълна декриминализация на потреблението на канабис.

Шулц каза, че сегашната система слага клеймо върху хората и ги тласка към престъпните кръгове. "Погледнато в исторически план, забраната на канабиса винаги е била налагана избирателно. Тя нито е разумна, нито е целесъобразна", заяви той.

Шулц обаче каза, че марихуаната трябва да остане забранена за шофьорите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Срочно за експерти преди 6 години
като експерт при теренни проучвания намирам билката като индикатор за Тритий..Подава места където има проблеми с древни съоръжения с цел вземане на мерки от неизвестни лечители..КАто цяло сега продаваните тежко токсични дози увреждат трайно жертвите../Да се видят как действат лечебните растения расли свободни без тор и хидропоника..Имате достатъчно опитни зайчета..
17
0
 
0
 
! Отговори
ПРОучвайте преди 6 години
Колега експерт носи проби з а проучване много пъти..Първия път донесе лечебна билка..после донесе силно токсични преторени гледани хидропонно опасни накрая донесе следена с нано скенер нарочно напръскана с канцерогенни вещества ..Експерти да проучат проблемите ..нагли мафиоти внушават ползване с зарибяване после ограбват милиони с супер високи цени подържани чрез полицията.АМАН БРЕ
16
1
 
3
 
! Отговори
полисмен преди 6 години
Най-добре е да се легализират всички видове наркотици,така полицията ще има по-малко работа!
15
0
 
10
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Само дето Е-тата вече почнаха да ги пишат с целите им имена, уж за заблуда на противника. Но пак не върви. Бок.лукът си е ***, както и да го погледнеш. А за марата... изморих се да говоря вече. Живеем в държава с назадничав народ, промяна не може да се очаква в нито едно отношение.
14
1
 
14
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Легализацията има много плюсове! Отварят се работни места, държавата прибира данъци, алкохолната употреба неминуемо намалява и т.н. Едва ли някой е чувал за умрял от марихуана или за сбиване след употреба на марихуана. За шофирането естествено правилата трябва да бъдат такива, каквито са за алкохола. Не като в България в момента. В момента тестовете отчитата дни след употреба, което е смешно. Попълват си статистиката с пушили преди дни... Хората над 45-50г. са изгнили, а не умни за съжаление.
13
10
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Стига си говорил глупости - ястия ще правиш от листа? Върви яж листата и ми кажи колко са вкусни.
12
3
 
13
 
! Отговори
Браво. преди 6 години
Но истинското решение е много по просто. Ако хората масово започнат да сеят навсякъде по дворовете и по нивите, държавите ще бъдат принудени да премахнат забраните. Със такова действие само за 1-2 години ще бъде ликвидирана и мафията която продава по улиците.Не е нужно да консумирате канабиса като наркотик. Просто го засейте като цвете. А има и много други приложения. Семената са добри за ядене и са много полезни, може да си направите и масло, а от листата също може да приготвят разни ястия
11
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво са кефите тука бре , наркозависими драскаче ? То света така и тъка утива към края си та разрешавът на утрепките по бръже да ди идат
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук си е легализирана амнезия хазе можеш да намериш на всеки ъгъл в София.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука нема как да стане. Спайдърмен контролира черната икономика и няма изглед скоро да я прави бяла.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега Цвъки и Боко да я легализират и тук, нали сме европейци. Да направим като германците :) Или няма да стане, защото ще им се разбута бизнеса.
7
2
 
21
 
! Отговори
Космонафт преди 6 години
Идеята има перспектива, Но тя е Кошмарна за българските Милиционери. Частното ще намалее бая и като за капак се легализира и Проституцията...................жална им майка. Бе трудови навици, без образование, не ги виждам милиционерите и един ден на свободният трудов пазар.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко хубаво, само дето при по-продължителна употреба на КАНАБИС се появяват белодробни заболявания и алергии. Тогава как ще се процедира???---Закона не забранява всеки да се трови както и колкото иска с каквто си иска. Забранява само тровейки себе си да тровиш и останалите - както е с тютюна на публични места.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимени ще плащат данъци легално,а сега няма и това
4
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същите престъпни групировки ще се легализират и картелират и ще печелят легално милиарди. А полицията ще гледа.
3
3
 
21
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Шулц обаче каза, че марихуаната трябва да остане забранена за шофьорите."Е много ясно бе началник. То па оставаше да пафкаме и да караме.
2
32
 
5
 
! Отговори
= преди 6 години
Всичко хубаво, само дето при по-продължителна употреба на КАНАБИС се появяват белодробни заболявания и алергии. Тогава как ще се процедира???
1
0
 
48
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Ах тези изостанали немци не знаят ли че от марихуана годишно умират милиони хора или пък беше от алкохол ,цигари ......