Земетресение в Тайван, срути се хотел

На този етап няма повече информация за инцидента
Обновена: 6 фев 2018 22:08 | 6 фев 2018 19:39, Красимир Ангелов
4
Земетресение в Тайван, срути се хотел
Снимка: Reuters

Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер е регистрирано на 22 км североизточно от град Хуалиен в Тайван. Дълбочината му е 1 км, съобщи американският геофизичен институт, цитиран от Ройтерс.

След труса се е срутил хотел в Хуалиен, съобщи Ройтерс, като се позова на тайванското правителство.

Според местни медии са се срутили няколко сгради. В срутения хотел са блокирани около 30 души.
Друг хотел също е понесъл щети.

Малко по-късно премиерът на страната Уилям Лай заяви, че двама души са загинали, а 114 са ранени, някои от тях тежко, при земетресението в източната част на Тайван.

Двамата загинали са хотелски служители от град Хуалиен, където се срути 11-етажният хотел "Маршал". В развалините му все още са блокирани трима души. 116 гости са евакуирани от хотела, предаде ДПА.

Срутил се е и 12-етажен жилищен блок. Негови обитатели са спасени от пожарникари, съобщи държавната Централна информационна агенция. Най-малко 702 жилища са без електричество.

В неделя в същия район стана земетресение с магнитуд 6,1, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ни пази Бог! Само едно земетресение ни трябва и ще я втасаме. С това мутренско управление направо сме за гробищата в малашевци. В момента има хора които още живеят във фургони поради далновидната политика на мутрите. Дано Бог се смили над бедните Българи които са 90 % от населението. Дано срине палатите на мутрите и олигарсите които с кървави пари са ги построили.