Над 700 км задръствания в района на Париж

Заради обилния снеговалеж беше затворена Айфеловата кула
7 фев 2018 08:00, Елка Василева
13
Над 700 км задръствания в района на Париж
Снимка: Reuters

Над 700 км задръствания около Париж, затворена Айфелова кула, забавяния в движението на високоскоростните влакове, нарушен обществен транспорт - обилните снеговалежи засегнаха Париж и северната част на Франция, предаде Франс прес.

В 27 департамента е издаден оранжев код за сняг и поледици до днес по обяд.

В района на Париж е регистриран пик от 739 км задръствания около 19.30 ч. местно време снощи. В началото на вечерта всички автобуси, които се движат по линии в Париж и парижките предградия, са върнати в депата си заради затруднените условия на движение.

Училищният транспорт няма да се движи днес в няколко департамента, включително в Парижка област.

В северната част на Франция се очакват до 15-20 см снежна покривка.
Положението може да стане критично в нощта на сряда срещу четвъртък със спада на температурите - до минус 10 градуса - и образуването на поледици.

Железопътната компания обяви, че е намалила скоростта на влаковете по част от мрежата си, което доведе до някои закъснения.

По основните пътни артерии на областта Ил дьо Франс, която включва Париж, движението бе забранено от 14.00 ч. местно време за превозни средства с тегло над 7,5 тона, които трябваше да заобиколят района или да спрат в една от 43-те зони за престой на тежкотоварни превозни средства.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ТИР-а преди 6 години
В момента сам в най-лявта лента на А1 30км преди Париж,спряха ни тук вече 5 часа не помръдва нищо.Но като чета на колегата коментара че 2 дни е стоял се успокоявам и надявам че няма да е пак така,но ако продължи още малко застоя, дърпам пердетата и отивам на СпА процедури.......
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КомунистГоворим за това, че Париж е в бедствено положение и за това, което споделя 6."А преди 2 години на 22 март престоях 2 денонощия на А1 във Франция между Париж и Лил. И никой не мина да попита жив ли съм умрял ли съм и дали имам вода и храна."Пред входа и аз си чистя сам. Имало е години с такова количество сняг, че заедно със съседите сме чистили дори улуцата.
11
0
 
2
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
До Анонимен 9Не, но и да не искаме чудеса. Последните десет години съм чистил сам пред блока си в София. Имало е случаи докато се обърна, след мен все едно, че не съм чистил. А взискателните извеждат си кучета, пушат си цигарите и после 20мин.буксуват на паркинга. Вместо всеки по 10мин. да отдели. По 5-6 лопати сняг да изхвърли около и пред автомобила си. Фандъкова или който и да било, трябвало и колите да им чисти.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красота!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това дава ли право на управляващите да оставят хората в бедствено положение?
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, но в Париж вали сняг един път на пет години.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 3-4 дни Москва беше затрупана от сняг, невиждан от 100 години. Руснаците, обаче, съвсем не се изненадаха и изкараха 15 500 единици снегопочистваща техника. Някой да е чул за проблеми след рекордния снеговалеж там?
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мога да кажа точно обратното.! В България пътищата се чистят много по-добре отколкото еъв Франция и Испания, макар че имат в пъти по-големи бюджети. Шофьор на камион съм и в момента съм блокиран на магистрала А23 в Испания слизаща от Сарагоса към Валенсия и то при 10 см сняг. И това тук е редовно. А преди 2 години на 22 март престоях 2 денонощия на А1 във Франция между Париж и Лил. И никой не мина да попита жив ли съм умрял ли съм и дали имам вода и храна. Добре че камиона си има печка!
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уверявам ви, че във Франция положението е много по-зле от колкото в България през зимата. Цял Париж се парализира от някакви 5 см сняг...
4
3
 
16
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Това не е възможно! На запад снега се хваща във въздуха, а снегорините играят пируети по шосетата и ги чистят до асфалт още докато вали.
3
1
 
8
 
! Отговори
Falcon Heavy преди 6 години
УжасТ!
2
3
 
25
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
А ние тук при преспи и над 30см искаме с летни гуми да "фучим"със 120?
1
4
 
7
 
! Отговори
Алов преди 6 години
И там така, тука поне Фандъкова предупреждавад а си пускаме отпуските. 15 санта брат - 20 сегорина от тези на Пеевски и Цариградско пардон Шанс Зеле Зе ще го лъснат до асфалт