Осем души загинаха при строеж на метро в Китай

Площ колкото две баскетболни игрища потънала на дълбочина от 6 м
Обновена: 8 фев 2018 12:32 | 8 фев 2018 10:05, Елка Василева
1
Осем души загинаха при строеж на метро в Китай
Снимка: Reuters

Властите в Южен Китай съобщиха, че осем души са загинали, а трима са в неизвестност след срутване на строителната площадка на метролиния, предаде Асошиейтед прес.

Според властите в град Фошан срутването станало снощи. Девет работници са спасени и са в стабилно състояние.

Фошан е промишлената столица на провинция Гуандун и се намира близо до финансовия център Хонконг.

Мястото на срутването е в центъра на града, под осемлентов път. Площ колкото две баскетболни игрища е потънала на дълбочина от 6 м, съобщи китайската телевизия.

На строежа била започнала да навлиза вода от течове на тръби, които работници опитали да запушат. Те обаче предизвикали спукване на тръбопровод и в резултат на получилото се след това избликване на вода се стигнало до срутването.

Строящата се в момента метролиния е дълга 23 км и преминава през целия град, който се намира северно от столицата на провинцията Гуанчжоу.

В хода на бързото разрастване на метромрежата в китайските градове често пъти се е стигало до срутвания и други фатални злополуки и макар и китайските власти да са постигнали значителен напредък в подобряването на трудовата безопасност, десетки загиват всяка година във фабрики, въгледобивни мини и транспортните мрежи, отбелязва Асошиейтед прес.

При последния случай при изтичане на газ в понеделник в стоманодобивно предприятие в Гуандун осем души загинаха, а десет бяха ранени.

През 2015 г. при най-тежката промишлена авария за последните години най-малко 173 души загинаха в пристанищния град Тянцзин в резултат на неправилно съхранение на отровни вещества.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Китайметросрутване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари