Мартин Шулц се отказва, няма да е външен министър

Той беше разкритикуван в собствената си партия
Обновена: 9 фев 2018 16:08 | 9 фев 2018 16:07, Елка Василева
8
Мартин Шулц се отказва, няма да е външен министър
Мартин Шулц. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц съобщи, че се отказва от поста на външен министър в бъдещото правителство на Ангела Меркел - пореден епизод от политическата интрига в Германия, предаде Франс прес.

В изявление, цитирано от Ройтерс, Шулц отбеляза, че според него дебатите в ГСДП подлагат на риск одобрението на партийните членове при предстоящото гласуване на постигнатото онзи ден споразумение за коалиционно управление с консерваторите на Меркел.

Още по темата

"С настоящото заявявам, че се отказвам от участие във федералното правителство и същевременно искрено се надявам това да сложи край на споровете в партията за назначенията", посочи в комюнике партийният лидер.

По-рано в. "Билд" съобщи, че хора от близкото обкръжение на Шулц са настояли той да се откаже от плановете да поеме външното министерство в новото правителство, в случай че съпартийците му одобрят коалиционното споразумение, отбелязва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Ба го в умника преди 6 години
Да си прибере и Станишата, ама по-бързичко.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваше се , на Запад не са глупави , този се е издигнал с комунистически пари и сега да води външната политика на една от най- силните икономики??? Това да не е татковината ни
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Габриел не му трябва конкуренция.
4
1
 
4
 
! Отговори
бай Шулц преди 6 години
Ама първо да се пробва бай ви Шулц, че келепирец е тъй нали министър, сега е паднало... човещинка- да има как сега и на сметката на българската уникална корупция да го запишат- ама няма пълен кеф
3
2
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Германия бъдеще няма икономика базирана на индустрия а със застаряващо население огромен брой незаети работни места ниска раждаемост а алтернативите са "работници" от близкият Изток и Тринидат и Тобаго!Всъщност още се чудя как тия са на върха!Явно става въпрос за брутални машинации след които Европа просто няма да съществува на картата!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдещото правителство на Ангела Меркел ??? Немците заслужават всичко което им се случва от нейните гости.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на всичко са готови само и само да са хванали кокала, дупетатите навсякъде са едни и същи алчни подметки!