Словения с ново таксуване на автобуси и камиони по пътищата

При липса на съответната регистрация - глоби
9 фев 2018 11:23, Елка Василева
1
Словения с ново таксуване на автобуси и камиони по пътищата
Снимка: архив, Reuters

От 01.04.2018 г., в Република Словения се въвежда ново електронно таксуване за превозни средства с тегло над 3,5 т, движещи се по високоскоростните пътища, съобщиха от външното ни министерство.
 
След тази дата няма да бъде възможно заплащането на пътната такса на пунктовете за тази цел, както и използването на електронни карти ДАРС и устройствата АВС.

Всяко тежкотоварно превозно средство ще се регистрира с цел използването на системата DarsGo, както и трябва да е снабдено с устройството DarsGo, чрез което се начислява пътната такса.
 
Към момента регистрирането и получаването на DarsGo е възможно в сервизите DarsGo. Регистрацията ще бъде възможна и на бензиностанции.
 
Препоръчва се потребителите на системата DarsGo да сторят това възможно най-бързо, за да избегнат очакваните опашки за регистрация при преминаването към новата система.

Заплащането на пътните такси по сега действащата система може да се извършва до края на деня на 31 март 2018 г. включително. ДАРС не предвижда „период за толеранс”. За да се избегнат недоразумения, старата и новата система за таксуване за преминаване през Република Словения няма да функционират паралелно.
 
Словенските власти подчертават, че при липса на регистрация и устройство ще бъдат налагани глоби както на водачите на автобусите и тежкотоварните автомобили, така и на собствениците на фирмите, които своевременно не са предприели необходимите действия.
 
Информация за снабдяване с устройството DarsGo може да бъде намерена на интернет страниците www.darsgo.si и www.darsgo.si, както и на електронната поща info@dars.go

 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама тия за държава ли се имат? Та нали територията им колкото от София до Пловдив! Малиии ного е лошо да си поверваш че си слон а всъщност си мравка! И защо да минаваме през словения като може през Сърбия унгария австрия и продължавам за германия.