Зигмар Габриел за Шулц: Беше обещал да не става министър!

Колко малко струва дадената дума, каза външният министър
9 фев 2018 08:30, Елка Василева
16
Зигмар Габриел за Шулц: Беше обещал да не става министър!
Зигмар Габриел и Мартин Шулц. Снимка: архив, Reuters

Германският външен министър Зигмар Габриел разкритикува вероятния си приемник Мартин Шулц, че не спазва обещанието си да не става министър в правителство на Ангела Меркел, предаде Франс прес.

"Остава само съжаление с какво неуважение се действа едни към други в нашата Социалдемократическа партия и колко малко струва дадената дума", казва Габриел в интервю за вестникарската група "Функе".

Бившият лидер на германските социалдемократи има предвид вчерашното изявление на Мартин Шулц, че иска да стане външен министър в новото правителство, което се готви да състави Ангела Меркел.

Шулц, който обяви също, че ще напусне ръководството на Социалдемократическата партия, в предишни изказвания категорично изключваше възможността да участва в правителство на Меркел.

Очаква се Зигмар Габриел да не се включи в трудно постигнатата от Меркел широка коалиция. Той разкри, че дъщеричката му Мария му казала след постигането на споразумението между консерваторите и социалдемократите за коалиционно управление: "Недей да си тъжен, тате, сега ще имаш още повече време за нас. По-добре, отколкото господина с косми по лицето" (имайки предвид брадатия Мартин Шулц).

"Упражнявах с удоволствие задълженията си на външен министър и в очите на населението очевидно съм си свършил добре работата. Съжалявам, че това обществено одобрение на работата ми остави новото ръководство на Социалдемократическата партия напълно безразлично", добави Габриел.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зигмар Габроиел е ДЖЕНДЪРМЕН
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не я мисля канцлерината.и да остане на сухо, ще отиде на прехрана в газпром като един неин колега.
12
0
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Шулц се отказва от министерският пост!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Широката коалиция вятърът я събаря
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зигмар остава без службичка. Съсипан е. А Шулц е такъв - безпардонен и жаден за власт и облаги пияница без образование.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе той и Шрьодер беше канцлер пък сега е рекламно лице на руснаците... Шулц не е хич образован на всичкото отгоре.
8
7
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 7 (КГБ),А бе стига с тия конспирации. САЩ и Русия са едно толкова ли ви е мозъка, че не можете да го проумеете. Путин и Тръмпела си плюват в устата!
7
3
 
9
 
! Отговори
КГБ преди 6 години
Какво значение има какво искали и какво правели в Германия ... При положение , че това какво става и ще става не само там ... а в цяла Европа се диктува от "Световните Господари" ... в частност - две широкопопулярни Еврейски Фамилии и мултимилиардерите , гравитиращи около тях ...........
6
4
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Едно време , ни задължаваха да учим какви ли не идеологически дисциплини.Караха ни да четем Маркс и Ленин, избрани съчинения. Попадна ми една мисъл на Ленин, относно това, как крябва да се действа, за да се постигне определена цел, цитирам по памет:"Ако трябва-ще влезнем в сношение с дявола, но ще постигнем целите си!"Мисля, че всички политици, и наши, и чужди, са чели Ленин, и стриктно изпълняват заръките му. Властта е сладка, и за да не я изпускат-сношение и с дявола, който е зад тях ...
5
3
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Зигмар Габриел е човекът с най- хубавите очи! А това, че Шулц е "гладен" за власт е ясно като бял ден. Да си председател на ЕП пет години и изведнъж да изпаднеш в 9-та глуха си е чисто крах. А между другото Габриел си заслужава изхвърлянето от политиката. Има пълно неуважение към немците след като на част от тях им показа среден пръст!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Празните думи, лъжите, демагогията и нарушените обещания са характерни за по - голямата част от политиците и бизнесмените. Рядко сред тях има почтени хора.
3
0
 
26
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Социалисти, сър. И Станишев беше казал, че няма да става евродепутат, ама си плю на петите и духна.
2
1
 
31
 
! Отговори
Той преди 6 години
Шулц като каже добър ден, виж къде е слънцето.Беше казал , че няма да прави коалиция...ама пусти кокал-не се пуска.
1
0
 
39
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
И тия удариха дъното ,министър без висше образование в Германия. Има нещо гнило в Германия и ЕС .