Трагедията с Ан-148: Вероятно разрушаване на двигателя

Експерт: Не твърдя, че той е несполучлив по конструктивни причини
12 фев 2018 15:15, Красимир Ангелов
60
Трагедията с Ан-148: Вероятно разрушаване на двигателя
Снимка: БТА

Разрушаване на двигателя е една от най-вероятните причини за самолетната катастрофа в руската Оренбургска област, при която загинаха над 70 души, заяви пред БНР доц. Марин Петров – експерт по безопасност на полетите. 

"В такъв случай действително лопатките на турбината се "пръскат" в различни посоки с огромна скорост. Това може да доведе до попадането им в крилото, предизвикване на пожар и т.н.", отбеляза експертът.

Още по темата

Причините за разрушаването на двигателя може да са различни. Възможно е и спиране на двигателя поради обледеняване, не може да се изключи версията с неработещ скоростомер и по-точно тръбата на Пито, отбеляза доц. Петров.

"Тези самолети са продължение на разработките на бюро Антонов. Приемник са на самолетите Ан-24, Ан-26. Това е една сравнително нова разработка, на десетина години. Сравнително съвременен, с нови двигатели.

Но не мога да твърдя, че този самолет Ан-148 е несполучлив по конструктивни причини. Тук явно има множество фактори, може да бъде например и лошо техническо обслужване", поясни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 50Анонимни Военни Експерте - Ракети с ИЧ глава за насочване не работят в обикновени облаци да не говорим в снежна буря - ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ПО ФОРУМИТЕАнонимен 51Маслото в Реактивните двигатели не е толкова за смазване а по-скоро служи като топлообменник. При няколко хиляди оборота развиващи се от турбината класически лагери не се ползват - ползва се хидростатичен лагер - течност се нагнетява между две повърхности ротор и статор и те нямат връзка по между си и ***
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или е по-достоверно, че старото масло е причинило аварията на турбината, ха ха :-):-):-)
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двигателят се е разрушил защото са го уцелили с топлинотърсеща ракета, пък другото са фейк нюз за баламурнисите.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Да, Т-14 Армата е много съвършен, но и много скъп танк. Бъдещето му вероятно е на "безпилотен" танк-робот. Поживем, увидим!Когато нещо е много изпреварило времето си, взимането на решения за крупносерийното му производство е много сложно. Сега ще пускат в Комсомольск на Амуре и в Иркутск (?) Су-57 в серийно производство. Но вече са напред с много по-"напредничави" модели - МиГ-41 и "Черная *ума". Какво ще решат? Важното е, че конструкторите им работя "на всю катушку"!
47
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 45Северен поток 2 започва през пролетта да поставят тръбите Холандци и Германци щяха да се избият кой да вземе контрактаТ-14 е в държавни изпитания след приключването им ще се подпише договор - плановете са за по 60-100 танка на година да се поръчват Останалите ще са Т-90М с оръдието от Т-14 Армата и който е почти 3 пъти по-евтинИ да на страната на АСАД се бият както наемници Шиити, Хисбула и Ирански "Доброволци" така и обикновени Сирийци от всякакви религии
46
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 45Това че за всяко нещо което става в Русия и може да се ползва за негативен ПР спрямо Рашките се пишат десетки статии а за положителните неща НИЩОСила Сибир първата тръба е оперативна, Завода който отделя рядкоземните примеси(примерно Хелий) от ГАЗът(МЕТАН) е оперативен тоест продава се ЧИСТ ГАЗ на КитайТурски поток тръбата която ще захранва Турция се строи. Втората тръба за Европа имаха някакви илюзии пак да мине през БГ но за сега ще е към Турция
45
3
 
1
 
! Отговори
Реклама преди 6 години
" Летете със самолетите на руския аерокосмически флот .... побързайте, не останаха!"
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски , а Иран е македонски . Какво става с "Турски поток " , "Северен Поток -2" и "Силата на Сибир", че нещо не съм ги чувал на последък ? А кога се очаква от конвейра в Нижни Тагил да слезе 2 000-ния Т14 Армата ? То май и сирийските "правитествени" сили , съставени от 250 000 ирански войници , наемници и шиити от "Хизбола" , нещо ни подливат вода .
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Крим не е рускиВ дълбока грешка си. Крим е руски. Намери вестници за Ялтенската конференция - освен Чърчил и Рузвелт да са ги излъгали! И е руски от времето на Екатерина Велика! Ще е руски докато Земята се върти! Понял, *** падла?
42
0
 
4
 
! Отговори
Евтинджосовников преди 6 години
Бюрото Антонов-носител на световни рекорди и създател на едни от най-добрите "работни коне" в света.Бюрото е украинско-всеки знае, но от периода на големите руски поръчки до преди 10 години-як спад и лежане на стари лаври.Всичко 'сделано" там(освен външния вид на украинките) е плод на изключителна и невъзможно да бъде компенсирана ДЕПРЕСИЯ.У нас живота е без цветна революция подобен-слава богу, че не създаваме транспортни средства.Бог да прости загиналите(но не и мърлячите,икономисчиите)!!!
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха-ха-хаИ откъде знаеш това, ***? Не си изчовърквай от носа мръсотийките! Руски сухопътни войски при Дейр ез-Зор? Не, не си наред! Там се бият правителствени войски. А ако, не дай Боже, руснаци се срещнат очи в очи с хомодружинка от САЩ, разни страшни на вид ниггерс, латиноси, отишли да служат за гражданство и начервени травестити, голямо мазало ще стане! Сещаш ли се за кого ще са сандъците, покрити със знаме на червени райета?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ан-148 е развитие на Ан-140 , с уголемен фюзелаж и по-моюни турбо-реактивни , а не турбо-витлови двигатели . Обледяване на тръбата на Пито е напълно възможна причина , предвид времето в Москва , причина за подобно нещо е немарливост на наземния екип . Все пак очевидците твърдят че са видели горящ , падащ самолет .
39
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
На..рахте се от кеф,а?Айде към тоалетната,че леко взе да ...ухае.А Крим е руски.
38
7
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Навярно руснаците са изпили горивото.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда "баш майстори" са поставили "шапката" на този самолет!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Не е врабче, а конска муха.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и попаднало врабче в турбината да е.
34
12
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
Изказвам съболезнование на семействата на загиналите геройски 500-600 руски герои в битка с американския враг край Дейр-ез-Зор на 8 февруари 2018г. Тъй-като задачата поставена от негово имперско величество върховният главнокомандващ на Русия Путин не е изпълнена и рафинерията и петролното поле край Дейр-ез-Зор си остават в американски ръце призовавам руските орли да опитат отново в най-скоро време.
33
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този самолет го свалиха тъкмо навреме преди изборите. Да не забравяме как джуджето се издигна в Кремъл, взривяваше жилищни блокове в Русия за да започне втората война в Чечня. Скандалите най-добре се покриват с касапници, това още при чекистите е било.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МиткоВземи до се ограмотиш малко - СССР съществува до 1991 г., когато подлеците Горби, Кучма и Шеварнадзе го разтуриха. Първият полет на Ан-148 е през 2004 г. Повече знай, по-малко лай!