Ким Чен Ун впечатлен от топлото посрещане в Сеул

Дал "важни инструкции" за мерки, с които да се поддържа диалога
13 фев 2018 08:17, Анисия Иванова
15
Ким Чен Ун впечатлен от топлото посрещане в Сеул
Снимка: БТА

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун каза, че е важно да бъде продължен климатът на помирение и диалогът между двете Кореи и изрази задоволство от посещението на севернокорейската делегация в Южна Корея във връзка със зимната олимпиада, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Агенциите отбелязват, че това е това е първото изявление на севернокорейския лидер във връзка с безпрецедентната визита на делегацията от Пхенян, включваща и неговата сестра, на Юг.

Още по темата

Според държавната агенция на КНДР Ким бил впечатлен от топлото посрещане в Сеул и от отношението, проявено към делегацията. Той дал "важни инструкции" за мерки, с които да се поддържа атмосферата на помирение и диалог, но без повече подробности.

Сестрата на Ким Чен Ун - Ким Йо Чен, предаде в Сеул покана към президента Мун Дже Ин да посети Пхенян в близко време.

Мун засега не даде отговор на поканата от Пхенян. Той каза, че двете Кореи трябва да създадат условие за среща на своите президенти и призова за бързо подновяване на диалога между Северна Корея и САЩ.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
18
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Няма нищо по-хубаво един разделен народ да се обедини.Желая им успех.Съеденението прави силата, нали така?
11
5
 
15
 
! Отговори
Около 80- преди 6 години
годишните знаем как се "представяхме", когато излизахме на "ЗАПАД"- да бъдем по-добре облечени от тях, да показваме, че сме ПОВЕЧЕ от тях, че соцстроя е "проспериращ"( вж. Людмила Живкова- облекло, инициативи) и др. А ние какво ядем, за ВСИЧКО опашки, номера, търсене на връзки- особено коли, апартаменти, техника, а за храната" пуснаха еди какво си..'и бягство от работа да купи някой"АКО ДАДАТ повече" за няколко души...Позната действителност: и красивите мажоретки, и сестрата( завършила в Швейца
10
7
 
11
 
! Отговори
Жо преди 6 години
До до 5До 9В РУСИЯ комунистите от КГБ станаха капиталисти-милиардери и плюха на "диктатурата на пролетариата".Сега в Русия има диктатура на Вожда/бащицата на нацията/.
9
9
 
20
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Годината е 2018, а не 1990. В Русия мноооого, много отдавна няма комунизъм. Ама ти от де да знаеш, това в Капитал не го пише.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 ПрофесорМного *** човек ! Къв професор си бе ? Абе да не си професор на софииските джендаре ?
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви са теа таласъми?
6
3
 
7
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 4 Там и живот няма.
5
18
 
41
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 6 години
Като е добър комунизма, защо на комунистите децата не отидоха да учат в Русия, а учат на запад? Защо комунистите не отидат да живеят в комунистическите Куба, Северна Корея или Венецуела, където хората там "благоденстват" и имат тези огромни безплатни привилегии? Аман от заблудени хора... Тези приказки за "високия стандарт при комунизма" ги разправяйте на децата, дето не знаят.
4
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велик е Любимият Лидер, Маршал Ким Чен Ун! Следва мъдрите учения на Вечния Лидер Ким Ир Сен! В резултат КНДР не само оцеля, но процъфтява! Вече е ядрена сила с мощна армия, космическа програма и подредено общество! Хората там са сплотени и си помагат, не са покварени, оскотяли и деградирали от наркотици и антидепресанти, като на Запад! Няма ***, няма мюсюлмани, няма алчни капиталисти вкарващи "бежанци" с цел еФтяна работна ръка... няма прoституция, няма порно, няма разлагащо се общестно!
3
12
 
25
 
! Отговори
ПрУфесор преди 6 години
До ПрофесорНе знам какъв прУфесор си, ама зад КНДР седи Китай, така че САЩ могат да ти пуснат на главата една бомба, ама над КНДР трудо ще пуснат защото после няколко градове като Л.А., Сиатъл, Сан Франциско ще бъдат заличени от картата.
2
33
 
9
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Прасето може да бъде впечатлено само с атомна бомба. САЩ да пуснат една атомна бомба и над комунистите в София.
1
1
 
39
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Милинкия Ким, подаде ли се на ласкателства е свършен. Той и Кадафи беше "добре приет", ама в момента, в който свали гарда го шитнаха. Същото чака и Кими.