Дроновете – добрите помощници на науката и дивата природа

Летателните апарати се справят по-добре в наблюденията от хората
Обновена: 17 фев 2018 16:11 | 17 фев 2018 16:10,
2
Дроновете – добрите помощници на науката и дивата природа
Снимка: visualhunt.com

Учени от университета на Аделейд, Австралия, са установили, че дронове наблюдават дивата природа по-успешно от хората, съобщава сайтът на учебното заведение, предава БТА.

За да сравнят точността на летателните апарати и човека, специалистите са използвали хиляди гумени патета. С броенето на птиците са се заели опитни наблюдатели на дивата природа и хора, отчитащи бройката в изображения, заснети от дронове. Целта е била да се установи резултатите на коя от двете групи са по-близки до действителния брой на патетата. 

Наблюдаващите на място са използвали бинокли и телескопи. Дроновете са правили снимки от различна височина и под различен ъгъл. 

"Установихме, че с по-голяма точност птиците се броят с помощта на дронове, отколкото на място. В изображенията от летателните апарати могат да се откриват едва доловими промени, свидетелстващи за намаляваща численост", обясняват специалистите. 

Учените са разработили и алгоритъм, способен да брои птици в изображения от дронове. Показаните от програмата резултати са били същите като тези, демонстрирани от хората, използвали снимки от летателните апарати. 

"Във време, когато много животни по света са застрашени от изчезване, необходимостта от прецизно преброяване е по-голяма от всякога", допълват специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ИМа инвазия преди 6 години
Подобна техника бе нахендрена на МВР и КАТ преди две години ..всички автомобили се следяха с точност до 3 микрона обемно площно проникващо..В Автомобилите с а снимани от МВР и КАТ чужди видими същества/тн извънземни проникващи масови убиици//Експерти да огледат повече филми снимали автомобили на КАТ и МВР и да направят класификации на извънземните нашественици ..
1
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 6 години
НА снимката ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНА Камера на военно терористичната мафия проучваща въздушния океан и територията под него..готвят тн ТРЕТО ПРИШЕСТВИЕ И ЛИквидация на хората чрез произведена под техен контрол човешка техника/камерата с еследи от вр