Вучич: Сърбия никога няма да налага санкции на Русия!

Не сме били и няма да бъдем срещу Москва, категоричен е той
21 фев 2018 22:55, Анисия Иванова
187
Вучич: Сърбия никога няма да налага санкции на Русия!
Архив: Reuters

Сърбия няма да налага санкции на Русия. Това заяви днес сръбският президент Александър Вучич на обща пресконференция след разговорите си руския външен министър Сергей Лавров, който е на посещение в Белград, предаде ТАСС. 

"Сърбия няма да променя политиката си по отношение на Русия. Сърбия никога няма да наложи санкции срещу Руската федерация. Сърбия никога не е била и няма да бъде против Русия. Надяваме се, че в Европа ще разберат това", каза сръбският президент, цитиран от ТАСС.

Вучич заяви, че Сърбия се надява и занапред да купува руски газ, включително чрез газопровода "Турски поток". Ние постоянно увеличаваме потреблението на газ, затова такива доставки са много важни за нас, заяви той.

Сръбският президент каза, че има напредък в двустранните икономически отношения, особено в енергетиката, и отбеляза, че тази година стокообменът между Сърбия и Русия се е увеличил с 25,2 процента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
5
 
! Отговори
Дянков преди 6 години
Външният дълг на Сърбия възлиза на 24,9 млрд. евро. На ден плащат над 2 мил. евро лихви, защото такъв е процента за съмнителни държави близки до Путин.Тука *** ми разправят хуморески...!
93
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Хахахаха, сърбите са се запътили на там, от където ние се връщаме. Сега ще видят какво прави руския батюшка - обирджията. Ще ги направят Армения на Балканите.
92
4
 
5
 
! Отговори
сони преди 6 години
Навремето гледахме Сърбия като отровени.Сега те ще ни гледат.Тъпите парчета загубиха териториите си и изостанаха от цивилизования свят.Белград и Сфия нямаха база за сравнение-сега в софия има метро, али Београд нема. Моловете в белград са от типа на строени 90-те години.Занемарени, олющени сгради. Безработица, ниски доходи. София дръпна много пред белград, и то при положение ,че тук се краде като за световно.Да им са хаирлия руските ватенки...
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 96Море, je... ти майку.....! (цит. от Костурица). Та сърбите винаги са били с един век по-близо до Запада от нас! Какъв трети свят? Тесла je прави србин! Милица, първата жена на Айнщайн, дето му е измислила теорията на относителността, също е сръбкиня. Та за какъв трети свят говориш? На мен говориш, дето едно време слушахме сръбските станции да чуем западна музика и се тюхкахме, че те пият кока-кола, а у нас нямаше! И купувахме дънки от там, защото нашите умници не внасяха!
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гавра с труп На Олипиядата в Корея към днешна дата :19 Украйна с един златен медал 20 Русия или както там и се казва отборът с 12 медала но БЕЗ ЗЛАТО
89
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди ЕС също нямахме суверенитет, но поне нямаше чужди войски на наша територия.
88
6
 
11
 
! Отговори
фир преди 6 години
Ако има по долно племе от българите на балканите това са сърбите. Очаквай да ти забие нож вгърба по всяко време. Само псуват и целия свят им е крив. Работя със сърби повече от 10 години
87
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 104На нас като ни спрат субсидиите след 2 години и започнем само да давамете на вас каскетите все ви ги спират субсидиите и все давате, ама така и не щете да заминете в масква.
86
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите правилно се ориентират ...На нас като ни спрат субсидиите след 2 години и започнем само да даваме и като няма от къде да се краде т.е. Бойко да гуши ... тогава ще ни се види реалното положение .
85
9
 
6
 
! Отговори
Вучич, преди 6 години
то ако се женищ НЯМА да даваш такива клетви на бъдещата си съпруга, а вполитически аспект е СТРАННО! С КАКВО си обвързан с Москва и Русия? А искаш в ЕС? Не можно, брат! Дори навремето советские друзья, Тито и др. не са давали такива ПЛАМЕННИ обещания и клетви за вярност.. Лавров това цели- да се вклини в Балканите, но по-добре БЕЗ ТЕБ, ВУЧИЧ.Ще създаваш проблеми.Влез в Руската федерация.
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турски поток", Суджук ефенди!
83
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вучич е господин НИКОЙ.Ще стане това ,което кажат силните.:)
82
3
 
17
 
! Отговори
Край преди 6 години
Сърбия иска в ЕС. България го председателства в момента. И Сърбия не ни дава Цв. Василев за КТБ щото ние не сме били бела държава. Има ли някой да вярва на тази малоумно-идиотска конструкция.Политиците в България не искат да притискат Цветан Василев за да не си отвори устата че ще замирише на най-голямата кражба за последните 20г.
81
8
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Сложно е положението на Сърбия. Не му се радвам. За да влезе в ЕС трябва да се откаже от територия /Косово/. Държи се за Русия пък тя го кара на Вечна дружба и от това за Сърбия -нищо. Белград е със страхотен потенциал обаче последните 10-20г. няма сменена една тротоарна плочка. Ниш и Нови сад са бедни и зле.Правеше се само магистралата към Калотина с пари от ЕС и я правеше Трейс.у
80
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си стоят тогава в третия свят. Никакъв ЕС, докато не се очовечат, И тези се имат за нещо, което не са.
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 93Нали знаеш какво стана с югославия след титовата смърт.А на вучиш бих му казал никога да не употребява думата "никога".
78
5
 
9
 
! Отговори
Да де ама .. преди 6 години
Предпочитам да да расте стокообменът с Германия и Англия и целия ЕС , както и се случва, и Българската икономика е с 30 % по голяма от Сръбската и всяка година расте с 4-5 %. А сърбите даже при 25% по-висок стокообмен с Русия изостават значително спрямо нас. Нашия БВП за 2017 е 55$ Милиона на сърбия 38, Безработицата при нас е 7.5 % на Сърбия 18 %
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение на Югославската политика. Тито свири на пиано - и към тези, и към тези.Тия ги знаеме. Ще пиеме мляко от две крави.
76
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите излезоха по умни от нас. Гърците са борбен народ, ние сме самохвалковци, корупция няма, доходите ни растели, всичко ни е ОК.С това ни облъчват от сутрин до вечер плюс някоя турска сапунка.
75
1
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До до 114Явно не си разбрал написаното в скоби!За радост не съм бил и няма да бъда!Ти след като не си бил член на БКП от къде знаеш каква е била членската маса?В другите партии от коалицията няма ли бивши членове?Или тях не ги броим,те по презумпция са с силните на деня.