При клането във Флорида на мястото бил помощник-шериф

Въоръженият мъж обаче не реагирал и 17 души загинаха
Обновена: 23 фев 2018 07:48 | 23 фев 2018 07:44, Елка Василева
13
При клането във Флорида на мястото бил помощник-шериф
Снимка: Reuters

По време на нападението в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" пред сградите, в които се е случило клането, е имало въоръжен заместник-шериф, който не е влязъл, за да помогне, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирайки местния шериф Скот Израел.

Шериф Израел не съобщи дали бившият помощник-шериф Скот Питърсън ще бъде съден за бездействието си, но заяви, че той е трябвало да влезе в сградата и да ликвидира убиеца.

Питърсън е подал оставка вчера, след като му било съобщено, че ще бъде изпратен в неплатен отпуск.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подкрепи идеята за повишаване до 21 години на минималната възраст за закупуване на полуавтоматични пушки, подобни на използваната при нападението срещу гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас". В момента в САЩ пушки могат да купуват навършилите 18 години, а пистолети - навършилите 21 години. Нападателят, отнел живота на 17 души, е на 19 години, припомня АП.

Още по темата

"НРА ще го подкрепи, както и Конгресът", заяви Тръмп, визирайки Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия. Само преди часове НРА се обяви против идеята и обвини Демократическата партия и медиите в политизиране на трагедията.

Тръмп и заместник-председателят на НРА Уейн Лапиер подкрепиха идеята за въоръжаване на учители и администратори. Според президента на САЩ това ще е по-ефективно от въоръжаването на 100 допълнителни пазачи.

Китайският в. "Глобал таймс" публикува днес редакционна статия, в която подкани САЩ да се поучат от Китай и да защитят наистина човешките права, като ограничат притежанието на оръжие, отбелязва Ройтерс. "Повече американци умират от огнестрелни оръжия в страната, отколкото американски войници във войните, водени от САЩ, се подчертава в статията, която припомня, че правото на живот е най-фундаменталното от човешките права.

Човешките права са отдавнашен източник на напрежение между двете водещи икономики, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
5
 
! Отговори
Fake news преди 6 години
Съучениците на убитите, които ги въртят по ТВ-то да искат промени в gun control-а се оказаха, че работят в CNN, иначе казано по американски crisis actors.
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всеки човек е достатъчно откачен, за да се прави на герой. Аз също не бих отишъл там, където се стреля, дори да имах танк.
10
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
зам шериф бил на мястото гмо мозькьт защо не се е намесил много му дреме че се стрелят в училището тя цялата дьржава наречена сащ се стреля навсякьде посвета
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се напомня в статията че лицето извьршило убийствата е било член на националистическа организация! Убиецьт на невинните си сьученици е бил сьщо много уважаван от тази националистическа партия и има вероятност някой да го е сьветвал или да го е накарал от тази организацията наречена бели братя да извьрши жестокото убийство!
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега не съм чул някъде при престрелка, някой от случайните хора на местопрестъплението да е изкарал пищоф и да е гръмнал нападателя. И да има - по-скоро е случайност.За мощните им лобита е далеч по-важно $$$$$$ да текат, отколкото живота на хората.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа започва да намирисва на целенасочена операция на демократите, за създаване на хаос с цел сваляне на Тръмп. ФБР си затваря очите. Местната власт пасува и изведнъж се появяват някакви комсомолски секретарчена да протестърстват. Който следи изкъсо скандалите във ФБР, вече е научил, че бюрото се е превърнало в хранилка за демократорски "калинки".
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гробокопачхей гробокопач, заеми се с уборката на труповете у нас, че отдавна се търкаслят навсякъде разложени и много смърди тук! остави щатите, сами да се оправят!
5
2
 
17
 
! Отговори
ined преди 6 години
Шерифа е бил там да си събира процента от наркопласьорите, а не да участва в престрелки
4
7
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
*** СЕЩ Се разпада отвътре. А пък имат претенциите, да оправят целият свят и особено руснаците. Кухи, западни алкохолици!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ченгенцето явно е било на специализация при милю рушвета.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ченгето леко е снесло в гащите при мисълта, че и за него може да има куршум. Объркал е професията.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При клането във Флорида ??????? не беше ли стрелба ?