Борисов за коридорите 4, 8 и 10 с шефа на ЕБВР

В Лондон се провежда инвестиционен форум за Западните Балкани
Обновена: 26 фев 2018 12:50 | 26 фев 2018 11:23, Елка Василева
7
Борисов за коридорите 4, 8 и 10 с шефа на ЕБВР
Бойко Борисов и Сума Чакрабарти. Снимка: БТА

Изграждането на коридорите 4, 8 и 10 обсъдиха министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ Сума Чакрабарти в Лондон. Премиерът Борисов е в британската столица за участие в инвестиционен форум, посветен на страните от Западните Балкани, чийто организатор е финансовата институция.

Бойко Борисов подчерта важността на инфраструктурната свързаност между държавите от Западните Балкани с останалите страни от Европа като условие за успешно развитие на целия континент.

"За да бъде разгърнат икономическият потенциал и просперитет в региона, за да бъде Европа стабилна и сигурна, е необходима свързаност както между държавите от Западните Балкани, така и между региона и съседните държави в ЕС", заяви българският министър-председател и добави, че само така ще се почувстват действителните ползи от съвместната работа.

Той отбеляза, че в региона са необходими още инвестиции, работни места и добро трансгранично сътрудничество, което да бъде насочено към подобряване живота на хората. Това ще бъде и основна тема на предстоящата среща на лидерите от ЕС и партньорите от Западните Балкани в София на 17 май.

Бойко Борисов приветства дейността на Европейската банка за възстановяване и развитие в региона, която е един от най-големите инвеститори тук и има важна роля при договарянето на трансграничните инфраструктурни проекти, чиято цел е да се повиши търговският обмен и конкурентоспособността. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на срещата с ердоган във Варна ли се случва? Че един приятел не разбра, та питам за него...
3
1
 
5
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 6 години
Другарят Борисов е Левски, Ботев, Бенковски !!! Той е една Българска Академия на Науките !!! Той е един БАН !
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дон корлеоне на вашите екрани
1
0
 
2
 
! Отговори
АМАН от крадци преди 6 години
АБе как не обсъди как да получим помощ за раждане и отглеждане на милиони БЪлгарски деца ами все НАГЛО ПРЕСТЪПНИ КОРУПЦИОННИ ИДЕИ На проектанската мафия обсъжда Борисов..НЯМА Нужд а от нови магистрали ако не спрат д а увреждат с включени фарове и скенери денем и с холограмни оръжия и тия да се блокират подава Маришкия шеф възмутен т крадци на власт в София