Камикадзе се взриви в Кабул, най-малко 7 жертви

Атентаторът задействал устройството на контролен пункт
9 мар 2018 11:23,
6
Камикадзе се взриви в Кабул, най-малко 7 жертви
Снимка: архив Reuters

Камикадзе се взри в афганистанската столица Кабул, най-малко седем души са загинали.

"Нападението изглежда беше насочено срещу събралите се да отдадат почит на Абдул Али Мазари, политически лидер от шиитското малцинство на хазарейците, убит от талибаните през 1995 г.", съобщи заместник-говорител на вътрешното министерство, цитиран от Reuters и БТА.

Атентаторът бил спрян на контролен пункт и именно там задействал взривното устройство. При атаката са загинали един полицай и шестима мирни граждани.

Групировка, свързана с Ислямска държава, пое отговорността за серия от нападения срещу шиитски джамии и места, където се събират хазарейци.

Много афганистански и западни представители на силите за сигурност обаче изразяват съмнения, че тя ги организира самостоятелно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците вече 17 години се бият с талибаните. Отличен военен полигон за американската армия, където могат да изпробват всички оръжия. Сега изпробват дроновете и дистанционното воюване.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демократичното право на изразяване на позиция в действие, от страна на мирното цивилно население, спасено от лапите на тиранина Садам.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дни четох една статистика за атентатите в Ирак. До 2003г. там няма нито един атентат.След това, когато демократичните САЩ ги освободиха от Садам и сринаха страната, има над 1800 атентата.Допускам, че и в Афганистант може да има подобна зависимост.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
изглежда глy.пa.цитe в тази територия са голяма маса! Непременно трябва да изгоним, тези който са в момента са налазили България. Ще се завзривяват и у нас, да ни налагат техния манталитет.
1
0
 
6
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Не може да бъде та нали там вече 20 год.сащ и нато строят демокрацията.