Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва

Тереза Мей: Русия е виновна за отравянето на шпионина Скрипал
Обновена: 14 мар 2018 15:42 | 14 мар 2018 15:42, Елка Василева
524
Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че Русия е виновна за отравянето на британска земя на бившия шпионин Сергей Скрипал и обяви като ответна мярка експулсирането на 23-ма руски дипломати, предаде Франс прес.

Мей съобщи също "временно преустановяване на двустранните контакти" с Москва.

Досега Русия имаше 59 дипломати в Обединеното кралство, припомня АФП.

Още по темата

"По силата на Виенската конвенция Великобритания ще изгони 23-ма руски дипломати, за които е установено, че са необявени служители на разузнаването. Те разполагат с една седмица да напуснат" страната, каза в парламента министър-председателката, цитирана от Ройтерс.

Мей отбеляза, че това най-голямо експулсиране от Лондон за последните 30 години ще намали руския разузнавателен капацитет във Великобритания за години напред.

"Ще замразяваме руски държавни авоари, винаги когато имаме доказателства, че те може да бъдат използвани, за да се застраши животът или собствеността на британски граждани или хора, живеещи в страната", заяви премиерът.

Великобритания е анулирала покана към руския външен министър да посети Великобритания, каза Мей, цитирана от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей това ангилачите много обичат руските бивши шпиони, много загришени. Ами почти винаги двойните шпиони и предателите в историята на човечеството си получават "подаръка" това са неписаните закони .
395
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки, че е стряскащо грозна Мей е прозорлив политик. Спретна провокацията след, като се оправи времето. Иначе английския данакоплатец трябваше да избира ИЗ между ледена епоха бедни, но щастливи. Тайничко си купуват евтин газ и не казват на никого.
394
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей:"По силата на Виенската конвенция Великобритания ще изгони 23-*** руски дипломати, за които е установено, че са необявени служители на разузнаването. "Защо ги гоните, бихте могли да ги отровите и да обвините Русия
393
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятна прилика с Хитлер. Добре, че поне разкара нискоинтелектуалното островитяни от ЕС.
392
9
 
13
 
! Отговори
Вижте снимката преди 6 години
Тази жена прилича на злата вещица от детските приказки. Тя неволно стана олицетворение на злото.
391
2
 
7
 
! Отговори
А аз твърдя , че преди 6 години
тея двамцата ги отрови Мето Сиганьето от Факултето, дека си опущи газовете в парка на Лондоня. Добре че успе да са прибере , оти сеги щеа да обвиняват Валерито.
390
6
 
8
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Моля Руските служби да предадат няколко частни урока на колегите им от ЦРУ защото скоро ни предстои среща с Ким Чен Ун !
389
13
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Сергей Скрипал първоначално шпионира за Русия по време на студената война но бива заловен и вербуван да шпионира за запада.Не след дълго в Съветския съюз разкриват двойната му игра и го тикат в затвора за 15 години.Малко след това при размяна на затворници между Англия и Русия го освобождават.Мисълта ми е че такива предатели като Скрипал заслужават само и единствено Смърт!!!
388
10
 
19
 
! Отговори
само автоголове преди 6 години
Гардиън: Възможни мерки на Лондон срещу Москва - на Световното по футбол в Русия, английския отбор ще си забива само автоголове. В знак на протест.
387
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А китайски за откритието на барута, кога? След това латино-амрикански за откритието на курарето и африкански за езерина. Добре, че Нобел не бе от социалистическа страна, а за Хиншелууд ще си замълчим.
386
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как мило гледа жената от снимката. Каква мекота и благородство излъчва, каква доброта и жизнерадост!!! Блазе им на саксите!
385
8
 
20
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
Гардиън: Възможни мерки на Лондон срещу Москва - Тереза Мей ще се самоизяде от яд пред руското посолство в Лондон. В знак на протест.
384
10
 
14
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
*** трябва да бъде тотално изолирана и оставена ритуално да си умре в собствените си фекалии.
383
3
 
7
 
! Отговори
Мистър пенев преди 6 години
Вие сте много тъжен!Но г-н Тръмп реши да не продължи спонсорирането ви.Никой не обича предатели.Искрено Ви съчувствам!!!Пийте малц!
382
2
 
6
 
! Отговори
PD do 422 преди 6 години
БГ роми накъде бягали, там било рай. И ти явно си с такова мислене. За това нямат държава, и никога няма да имат. Но където и да отидат рушат. А брексита беше план, но нещата се обърнаха. Или ще разкарат краините евроатлантици от управлението или скоро ще остант сами. Е с Полша може би и част от Украйна. САЩ не се брои, щото да местиш едни пари от единия в другия джоб, не е далавера. А забравих Пакистан и Турция, ама особено на последната ако не и плашат за лоялност, не се знае.
381
17
 
13
 
! Отговори
Любо Пенев преди 6 години
Духате ли супата, бояришници кремълски ?
380
4
 
14
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Янукович подписва избори за опозицията и опозицията щеше след 2 месеца да спечели. САЩ молят Путин да спре Янукович, опозицията да се оттегли - коридор, армия да не употреби оръжие, Путин говори с Янукович, армията не употреби оръжие. На следващия ден се извършва държавен преврат! Факт. Украйна забранява български език. Крим особен статут - Меж. Право.Украйна гори бременни жени в Профсъюз, геноцид. Пали сградата, хора умират.Трябваше да умира 90 процента руснаци в Крим.Вие Човек ли сте?
379
6
 
13
 
! Отговори
2 преди 6 години
Бабичка точно изглежда като баба яга ежас
378
3
 
8
 
! Отговори
6по преди 6 години
Ха ха русия ще изгони и на баба дипломати и готова няма да плаче за тях
377
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чукча, писах ти минус попогрешка!