Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва

Тереза Мей: Русия е виновна за отравянето на шпионина Скрипал
Обновена: 14 мар 2018 15:42 | 14 мар 2018 15:42, Елка Василева
524
Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че Русия е виновна за отравянето на британска земя на бившия шпионин Сергей Скрипал и обяви като ответна мярка експулсирането на 23-ма руски дипломати, предаде Франс прес.

Мей съобщи също "временно преустановяване на двустранните контакти" с Москва.

Досега Русия имаше 59 дипломати в Обединеното кралство, припомня АФП.

Още по темата

"По силата на Виенската конвенция Великобритания ще изгони 23-ма руски дипломати, за които е установено, че са необявени служители на разузнаването. Те разполагат с една седмица да напуснат" страната, каза в парламента министър-председателката, цитирана от Ройтерс.

Мей отбеляза, че това най-голямо експулсиране от Лондон за последните 30 години ще намали руския разузнавателен капацитет във Великобритания за години напред.

"Ще замразяваме руски държавни авоари, винаги когато имаме доказателства, че те може да бъдат използвани, за да се застраши животът или собствеността на британски граждани или хора, живеещи в страната", заяви премиерът.

Великобритания е анулирала покана към руския външен министър да посети Великобритания, каза Мей, цитирана от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
8
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 431: А брутният им национален продукт на глава от населението е два пъти по-голям от нашия. Не че това има връзка с темата. А Сергей Скрипал е двоен агент, осъден на 15 години затвор в Русия за шпиониране в полза на друга държава. Помилван след 5 години и му е разрешено да емигрира във Великобритания. От какъв зор точно преди президентските избори руснаците ще искат да го ликвидират. Можели са да го направят още докато е бил там.
375
5
 
7
 
! Отговори
Ели, 416 преди 6 години
Няма Анекс, има Референдум, какво е референдум! Кога волята на БГ народ е била зачетена на Референдум.В Косово нямаше Референдум!Зверствата и в Сърбия, и в Косово бяха двустранни. На много Доклади и Експертизи не беше дадена гласност. Крим има особен статут според Международното право. Казвам го като възпитаник на най-елитният университет в Украйна "Тарас Шевченко" - червена диплома.Бай дъ уей, САЩ молят Русия Янукович да не употреби оръжие, на следващия ден става преврат?Убити прокурори...
374
5
 
18
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Всяка седмица да правят референдум в Крим резултата ще е същия.При 90 процента етнически руснаци живеещи там няма как да е друго.
373
7
 
13
 
! Отговори
НОВИ РАЗКРИТИЯ преди 6 години
ТЕЗИ ДВАМКАТА СА БИЛИ ОТРОВЕНИ ОТ БЪДЕЩАТА СВЕКЪРВА--НЕ ЩАТ ДЪЩЕРЯТА НА ПРЕДАТЕЛЯ ЗА СНАХА....ХА СЕГА ДЕ.....
372
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тцтцтцттцтцКато гледам, минималната раб. заплата в България е 2 пъти по висока от тази в Русия. Ако ние сме в блатото, Русия е в ада.
371
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До не ми стана ясноФалшифициран референдум. Доказано фалшифициран.
370
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става?Никой не ги обича тези ***-ушaникое!Много подли и мръсни! Само лъжи и гадости.
369
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 416: Забраната на нещо в една държава, не е достатъчно да се нарече фашистка.Да не говориме, че това изобщо не е повод на съседна държава да си анексира територии на самообслужване и да предприема инвазия в тази държава.По тази логика Русия отдавна да е обявена за Фашистка империя на злото !
368
8
 
13
 
! Отговори
тцтцтцттцтц преди 6 години
До Анонимен 415 от 29 години сме под западно и американско влизяние / къде пряко , къде косвено / , в нато и ес сме - а сега сме от зле по-зле дори няма термин , с който да опишем колко сме зле копаем дъното на блатото що така бре ????
367
10
 
7
 
! Отговори
Тегло: 415, Ели преди 6 години
Цялото Ви тегло г-не е срещу политиците в БГ.Недопустимо е да обвинявате Грейт Бритън, Чърчил, Русия!България е съюзник на Хитлер ( Втората Световна) и обявява война на целия свят.Чърчил казва: "Народ, който тръгва срещу освободителите си, не заслужава свобода!"Чърчил. Докато БГ няма самостоятелна политика и достоен народ ни чакат беди.Никой не обича предателите. От 60 човека даващи показания срещу Левски само 4 го защитават. Пийте малц!Русия, В-я и САЩ не обичат предатели, било и свои!
366
12
 
15
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Със фашисткия преврат в Украйна- между другото подкрепен с 5 милиарда долара както си признаха-запада наруши най-важния неписан закон-че по време на Олимпиади не трябва да има войни.Ама пуста алчност за нови територии и роби-не издържаха...
365
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 414 Пий си хапчетата и лягай чак утре се опитай пак да напишеш нещо , ама не си чети днешните словоизлияния , че ще се повторят психическите ти проблеми - всички БГ роми сега са се устремели към UK - що ли ? вероятно са мазохисти и искат да се чувстват зле след пророчествата ти за Брекзита
364
7
 
10
 
! Отговори
не ми стана ясно преди 6 години
До Сокол 9 /382изброил си международни договори - добре Нооооо нали в Крим бе проведен референдум !!!!Хората с убийствено мнозинство казаха " не искаме да сме в състава на Украйна" , после решиха да се присъединят към Русия Та - какво е нарушил Кремъл ????
363
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 415/ ами сега можеш да се обрежиш свободно, приеми исляма и в анадола! Кой ти пречи аз съм източноправославен и тук ми харесва!!
362
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички държави трябва да обяват ЗАБРАНА за влизане на територията им на всеки, който покаже паспорт от тази варварска дивашка държава!21 век, Русия деградира с всеки изминат ден, вече не се различава по нищо от античовешкия кръвожаден СССР.
361
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги като наближи Световно или Олимпиада нещастните джиндъри си показват магарията!! Ама няма как ,за Сибирските богатства ще трябва да се трепете с Руският Медвет!!!а изтървете ли го... Оооооо..д..да ви е яко..а и целият мислещ свят едвам ви търпи джиндърски..ки
360
11
 
2
 
! Отговори
Крим, Украйна преди 6 години
Буди недоумение, забраната на БГ език в Украйна и платените коментатори. Всяка държава Дами и Господа, защитава малцинствата си извън географска територия.Фактът че се " защитават антималцинствени закони в Украйна -с/у българите, противоречащи на Международното право, говори за "терористични елементи действащи против БГ", целящи геноцид над БГ малцинство извън БГ.Недопустими са изрази като: "ушанковци", "анг. пиянковци" и др. в контекста на меж. политика и право!САЩ и Р-я не обичат предатели
359
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чърчил е бил ***. Ама руснаците са по зле и от него. Цялото тегло ни е заради братушките.
358
8
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Ингилизите, май няма да се разминат само с Брексит, само се двоумя къде ще избягат. Вероятно Нова Зенландия, или Австралия. Острова който сега населяват, наакаха и най вече ментално.
357
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 411, някой писал минус??? Абе дядо добри да не е жив? Или да не е оглушал от английските бомби ?