Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва

Тереза Мей: Русия е виновна за отравянето на шпионина Скрипал
Обновена: 14 мар 2018 15:42 | 14 мар 2018 15:42, Елка Василева
524
Лондон гони 23 руски дипломати, замразява контактите с Москва
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че Русия е виновна за отравянето на британска земя на бившия шпионин Сергей Скрипал и обяви като ответна мярка експулсирането на 23-ма руски дипломати, предаде Франс прес.

Мей съобщи също "временно преустановяване на двустранните контакти" с Москва.

Досега Русия имаше 59 дипломати в Обединеното кралство, припомня АФП.

Още по темата

"По силата на Виенската конвенция Великобритания ще изгони 23-ма руски дипломати, за които е установено, че са необявени служители на разузнаването. Те разполагат с една седмица да напуснат" страната, каза в парламента министър-председателката, цитирана от Ройтерс.

Мей отбеляза, че това най-голямо експулсиране от Лондон за последните 30 години ще намали руския разузнавателен капацитет във Великобритания за години напред.

"Ще замразяваме руски държавни авоари, винаги когато имаме доказателства, че те може да бъдат използвани, за да се застраши животът или собствеността на британски граждани или хора, живеещи в страната", заяви премиерът.

Великобритания е анулирала покана към руския външен министър да посети Великобритания, каза Мей, цитирана от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напънала се планината и родила ... мишка. Г-жо Мей, май сте олабили службите - една провокация не могат да спретнат като хората.
415
2
 
5
 
! Отговори
Galipoly1915 преди 6 години
Mi6 e zad tova ubiysyvo! Edin predatel e takuv navsyakude! Te ubiha Markov...Berezovski..Skripal..Litvinenko...I decata znayat dori...SMESHNI I JALKI...
414
9
 
7
 
! Отговори
Български офицер преди 6 години
ПРИМЕРЪТ на нашите героични ДЕДИ от фронтовете на Първата Световна Война 1914-1918 г. е повече от ясен : " САМО изтребление на дивата Руско-азиатска *** - без милост ! "
413
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 446Анонимни от къде ИЗМЪДРИ ТАЗИ НОВИНА?Да ти съобщя как вървят нещата с "Сола Сибирии"1 тръба е пусната в експлоатация включително минаването под не помня коя голяма река с китайско име2 тръба се изграждаПуснат е най-големия завод за отделяне на редкоземни елементи(Хелий, флуор) за пречистване на газовата смес.Освен това чак сега разбирам че Иран има пари да строи Газопроводи?2222222222
412
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Днес очаквайте анимационния отговор на кремълското джудже!Чисто "новичок" за ***!
411
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Употребата на оръжие за масово поразяване в мирно време е пъклен акт на безмозъчни същества против Човечеството !
410
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТАЗИНе е като аржентинската кока за руснаците, нали ?
409
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей обеща и пълна информация за мръсните пари на Путин.Англичаните са бесни. ИМа си хас - некакво джудже да използва химическо оръжие на тяхна територия ! Руските олигарси ударно да продават имоти и да бягат в зимбабве !
408
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 470За Германия е много вярно. Планът им е да удвоят енергията добивана от ВЕИ и пълно премахване на ТЕЦ базирани на въглища и газ в следващите 5 години :))) Оня ден приеха стратегията.
407
7
 
9
 
! Отговори
Кочината вкара преди 6 години
БОВ чрез дипломатическата си поща в кралствотоШе има здраво наритване на ватенки в световен мащаб. Няма разлика между терористите на ИС и терористите на Путин.
406
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай отказа руските проекти за газ, сега работят с евтин газ от Иран.Русия изгуби китайския пазар, който е огромен.САЩ навредиха с това ембарго на Иран, но Китай спечели евтина газ, а Русия загуби китайския пазар. Затова и пенсионния фонд на Русия свърши.Путин убива Русия.
405
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 465: Това за Германия няма как да е вярно. Те се готвят да строят Северен поток 2. А Великобритания и без това не ползва руски газ.А и да се откажат, Китай ще поеме и техния дял.Великобритания вече трябва да разбере, че времето на нейната империя е приключило. И това ще и го покаже не само Русия, а на първо място нейните западни "приятели". Пазарлъкът за Брекзит едва сега започва.
404
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англосаксонското лице .. *** *** им дреме на
403
7
 
7
 
! Отговори
Чуй, чуй... преди 6 години
До ognyanzБВПРумъния - 9474 долараРусия - 8748 долараБългария - 7350 долараСърбия - 5348 долара
402
4
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Комунягиииииии, сънувате ли Костов?
401
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия няма интерес от смърта на Скрипал,каквото е знаел е изпял всичко след разкриването му .Ако руснаците са искали ,да го убият имали са тази възможност в затвора ,където е излежавал 13г.присъда,да го пуснати след това,да пробват ,да го убият ,точно с ,,навичок" ,няма да го направи и африканска разузнавателна централа!
400
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това не е всичко. Тереза започна обсъждане за спиране на руския газ към Англия. Германия вече декларира, че до няколко години напълно ще спре да ползва руска газ. Честито тавариш Путин, Рашка ще обеднее тотално.
399
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрямо Тереза Мей г-жа Меркел и Цецка Цачева изглеждат, като мис Свят.
398
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре Путин безаналогово и асиметрично ще покаже нови анимации на оръжия прецакващи законите на физиката !
397
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече възпитателките в детските градини няма да се налагат да бият децата и да ги дават по телевизията. Ще показват снимка на това зло страшилище, което ще има същия ефект, но не е забранено. Властите дори ще го поощряват.