Тръмп избра новия си съветник по национална сигурност

Джон Болтън беше водещ защитник на нахлуването в Ирак през 2003 г.
23 мар 2018 07:54,
15
Тръмп избра новия си съветник по национална сигурност
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че бившият посланик на САЩ в ООН Джон Болтън ще замени Хърбърт Макмастър като съветник по националната сигурност от следващия месец, предадоха световните агенции.

Още по темата

"С радост обявявам, че от 9 април 2018 г. посланик Джон Болтън ще бъде новият ми съветник по националната сигурност", написа Тръмп в Туитър.

Макмастър свърши "забележителна работа и винаги ще остане мой приятел", заяви президентът.

"Благодарен съм на президента Доналд Тръмп за възможността да служа на него и нашата страна като съветник по националната сигурност", заяви Макмастър.

Според Белия дом решението на Макмастър да напусне е било взаимно, отбелязва ДПА.

Тръмп многократно имаше сблъсъци с Макмастър, а през последните седмици усилено се заговори, че уважаваният генерал скоро ще напусне администрацията, посочва Асошиейтед прес.

Болтън е "ястреб", който подкрепя използването на военна сила срещу Иран и Северна Корея и възприема твърда позиция към Русия. Той ще бъде третият съветник по националната сигурност на Тръмп за 14 месеца, отбелязва Ройтерс.

Болтън, който отдавна е поляризираща фигура в американските външнополитически среди, ще се присъедини към президентския екип по националната сигурност, който все повече се попълва от хора, споделящи склонността на Тръмп за едностранно упражняване на силата на САЩ.

Когато беше най-висшият служител на Държавния департамент по контрола на въоръженията при президентството на Джордж У. Буш, Болтън беше водещ защитник на нахлуването в Ирак през 2003 г., за което впоследствие се установи, че се е основавало на фалшиви и преувеличени разузнавателни данни за това, че тогавашният иракски лидер Саддам Хюсеин е притежавал оръжия за масово унищожение и е имал връзки с тероризма, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
убиец по генезис ще запалят света тези ***-ти и всичко заради печалбите навпк на сащ
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път Болтън ще търси химическо оръжие в Русия вместо в Ирак. Путин да си стяга *** щото и там ще ровят за Новичок.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в същото това време един от флагманите на пиндостанския подводен флот търпи абсолютно сериозно бедствие в акваторията на Арктика. Докато тренираше ракетни удари /знаете срещу кого/, високотехнологичната ядрена подводница беше неприятно изненадана от сковалият я лед и подводничарите са принудени да го разбиват с лостове, за да я освободят от мразовития плен. Ако не се справят, ще трябва да викат на помощ ледоразбивач от Русия. Друг няма кой. Путин с удоволствие ще ги спаси.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пентагонът докладва на сената за неспособността си да противостои на руските оръжия на нови физически принципи.Докладчик Лори Робинсън.Тръмпелът иска среща с Государя Путин.Търси се терен.
7
0
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Джендърите либерали нали твърдяха ,че Тръмп бил руска *** ,какво става сега ;) ???
6
2
 
10
 
! Отговори
хора преди 6 години
Да назначиш за директор на ЦРУ,жена която е отговорна за изтезания и убийства в Ирак е лудост и подигравка с жертвите и света,сега и този защитник на агресията срещу Ирак,в която загинаха над милион човеци и страната беше тотално съсипана,вече съм уверен че САЩ искат война и унищожението на света и те трябва да бъдат спрени иначе всички ще умрем.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се надяваме, че с годините главата на Джон Болтън е поувряла и сега той няма да съветва да скачат с гол zaдник на "Сармат", "Авангард", "Пересвет", "Посейдон", "Кинжал", "Буревесник" и други неназовани.
4
2
 
10
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Тръмп се обгражда с военнолюбци което не е хубаво за света от тели лица може всичко да се очаква.
3
0
 
6
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Даа и аз подозирам, вероятно,може би,че жена ми има любовник ама аз не съм женен....
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега като подозират, че Русия има химически оръжие за масово поразяване, като това вещество което използва в Англия, дали ще смеят и там да нахлуят и да сменят режима?!?
1
7
 
4
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Тръмп е истински президент и държавник няма да му стигне времето да оправи батаците на Обама и другите либерасти.