Азербайджански журналист ранен тежко във Франция

Съпругата му бе простреляна смъртоносно
Обновена: 30 мар 2018 15:20 | 30 мар 2018 15:20, Елка Василева
3
Азербайджански журналист ранен тежко във Франция
Снимка: архив, Reuters

Азербайджански журналист, живеещ в изгнание във Франция, и неговата съпруга, станаха обект на нападение с огнестрелно оръжие днес сутринта в Коломие, предградие на Тулуза, предаде Франс прес. Съпругата на Рахим Намазов - Аида, е починала от раните си.

Според полицейски източник и източници от местните власти азебрайджанската двойка пътувала с колата си в Коломие, когато по нея било стреляно седем пъти. Рахим Намазов бил ранен в гърба и сега се бори за живота си местна болница.

Карин Травал-Мишле, кметица на община Коломие, каза, че не се изключва случаят да е свързан с евентуално разчистване на политически сметки. Намазов е бил задържан в родината си и е бил измъчван, припомни тя и добави, че Намазов е получил статут на политически бежанец във Франция.

"Тази атака няма връзка с терористичните атентати, които станаха миналата седмица в департамента Од", допълни кметицата. Досега тя не е била информирана, че Назамов, съпругата му и трите им деца живеят в нейната община.

Според Асоциацията на журналистите в Тулуза Рахим Намазов първо е бил в азербайджански затвор, после бил заплашван със смърт и накрая бил експулсиран от страната си. Той намерил убежище в Тулуза със семейството си през 2010 г.

Азербайджан е на 162-о място от 170 в класацията за свобода на медиите, изготвена от организацията Репортери без граници, посочва АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Азербайджан е на 162-о място от 170 в класацията за свобода на медиите, изготвена от организацията Репортери без граници, посочва АФП.---------------------------------А ние сме на 116 - то място. Колко по-свободни са медиите у нас, в сравнение с тези в Азербайджан.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Халифата на макрон-нормално.