Разузнавателни самолети на САЩ на остров Крит

Те са били използвани в мисии в Афганистан и Ирак
12 апр 2018 12:23, Елка Василева
23
Разузнавателни самолети на САЩ на остров Крит
Снимка: архив, Reuters

Два американски разузнавателни самолета са кацнали на летище "Никос Казандзакис" в град Ираклион на остров Крит, предаде гръцкият телевизионен канал Скай.

Единият от самолетите МС-12S EMARSS e бил с граждански отличителни знаци, а другият МС-12 Liberty - с отличителни знаци на американските военновъздушни сили.

Медията коментира, че това се случва в момент, когато облаците над Източното Средиземноморие са започнали да се сгъстяват заради очертаващ се удар на САЩ и Франция в Сирия и заради нарастващия войнствен климат с Русия.

Още по темата

Отбелязва се, че кацналите на остров Крит американски самолети са били използвани в мисии в Афганистан и Ирак. Според Скай други такива, но по-малки самолети са участвали и в операции на САЩ в Африка и Латинска Америка.

Де факто с тези самолети се събира разузнавателна информация благодарение на инсталираните върху тях мощни радиолокационни системи и сензори.

Позовавайки се на "Таймс", руската агенция ТАСС предаде, че британските военновъздушни сили в Кипър се поставени в състояние на повишена готовност за нанасяне на възможни удари срещу Сирия.

Агенцията цитира също Би Би Си, която вчера съобщи, позовавайки се на собствени източници, че британският премиер Тереза Мей била готова да се присъедини към военните действия срещу правителствените сили в Сирия, без да търси одобрението на британския парламент.

По сведения на "Дейли телеграф" Тереза Мей се разпоредила британски подводници да навлязат към бреговете на Сирия на разстояние един ракетен удар, посочва ТАСС. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До Кви самолетиЯ дай повече инфо че е интересно!
18
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористите и сега разполагат с ядрено оръжие - САЩ, Израел и Великобритания
17
8
 
16
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Сирия е в пълното си право да отвърне на Англия с ракети към цели в самата Англия , да видим тереза тогава колко ще се репчи .
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Война няма да има. Никой не е луд да унищожи света. При един сблъсък между Русия и Краварите победител няма да има. Цялата земя ще се запали и ще стане това което е станало със Содом и Гомор. Тези жавкания между двата песа са само за заблуда. Както добре знаете куче което лае не хапе. Ще пожавкат пък ще подвият опашки и ще се приберат в колибите си. Така че предлагам на журналистите да спрът да обръщат внимание на джавкащите се и да не натягат и без това натегнатата обстановка в мутроландия.
15
14
 
16
 
! Отговори
Кви самолети преди 6 години
Тръмп с един туит изгони Башар и руснаците от Сирия. Снощи де прибраха руските генерали, а Башар е в Техеран
14
4
 
5
 
! Отговори
Сводка от щаба преди 6 години
В Ханя има няколко RC135 S Cobra Ball, които са създадени за проследяване на ракети в полет и в момента се подготвят да излетят към Сирия. Началото на ударите ще бъде Петък 13-ти и целия персонал на базата в Суда, както и летищния персонал на военното летище са в повишениа готовност.
13
4
 
11
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Човечеството е един ***. И само ще се затрие рано или късно. Ясно е че все някога терористите ще разполагат и с ядрено оръжие. А те ще го използват с най голям кеф. Защото не ги е страх от смъртта. То наистина и какъв е смисъла да се плашиш от нещо което така или иначе е въпрос на време да те застигне.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOLKO BEZMOZA4NI SACHESTVA IMA,TOVA GO ISKAT DJENDARITE KOITO NE SA HODILI V KAZARMATA, TE SI MISLIAT 4E TOVA E IGRA.
11
40
 
18
 
! Отговори
фък оф Рф преди 6 години
Боя по русия ще бъде грaндиозен, aмерикaнците действaт професионaлно , a срещу тях имa еднa рускa кресливa пaсминa викaчи и стрaхливци! Погромa нa русия в сирия дойде, ще излязaт от тaм с крaкaтa нaпред!СAAAД!
10
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е за пари, петрол и влияние.При ядрена война, нито парите, нито петрола ще имат стойност и хората които движат света го осъзнават ясно.Така , че надали ще се стигне до нещо по сериозно.
9
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британския премиер Анита Мейзер къде се бута между шамарите ?
8
34
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой по ушанките
7
6
 
19
 
! Отговори
ха преди 6 години
Няма да има нищо сериозно споко
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ujas sveta e v opasnos garzite si trajat hitri kakto vinsgi. Bg da mu misli nito samoletinito voiska niti nischto samo mutri milioneti i lajlivi obeschtanija sa po dobar jivot 30 g nischto proval bednost mrasotija
5
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чучелото тереза мей скоро ще блее
4
8
 
1
 
! Отговори
Jatsku преди 6 години
Prenasiat ortodox christianskite velikdenski pari ...
3
6
 
59
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Що за извратен загу,беняк си ти? Що за дяволско изчадие. Да се радваш на информация, че светът е на прага на нова световна война. Само силно псхихически болен човек може да се радва на такова нещо. Сякаш ти ще си на Марс и от там ще наблюдаваш случващото се на Земята. *** се лекувай, ако изобщо подлежиш на някакво лечение.
2
54
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** yшанките взеха да ги стягат..
1
7
 
46
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Носете си новите дрехи, яжте и пийте на корем, че не се знае още колко ни остава...