След Тръмп и Франция обяви: Мисията е изпълнена!

Париж: Потенциалът за химически оръжия - отслабен
14 апр 2018 21:00,
49
След Тръмп и Франция обяви: Мисията е изпълнена!
Снимка: Reuters

Потенциалът на сирийския режим да произвежда и складира химически оръжия бе "значително отслабен" след въздушните удари на Франция, САЩ и Великобритания. Това обяви френският министър на въоръжените сили Флоранс Парли, цитирана от Ройтерс и БТА.

Тя съобщи, че  някои от ракетите са поразили два обекта край град Хомс, използвани от режима на Башар ал Асад за съхраняване и създаване на химически оръжия.

Още по темата

"Мисията беше успешна. Целите бяха подбрани внимателно и установявам, че няма съобщения за инциденти между нашите сили и други сили, опериращи в региона", каза Парли на пресконференция.

Командващият на френската армия Франсоа Льокоентр добави, че сирийската наземна система за противовъздушна отбрана е била ефективна, но "много ограничено". Руските сили в Сирия "не бяха активни, нито готови за действия", добави той.

Според него няма основания да се предполага, че са загинали случайни хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 5 години
Vive la France!
38
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
Франциия да се отвори за ответни удари, не терористични атаки.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три държави са обречени и е въпрос на време да истчезнат от картата на света... Томболата започва. познай и спечели. Кои са те ?
36
0
 
1
 
! Отговори
Taliban преди 6 години
Щабовете армии си контактуват.кой петролен кладенец за кой е.китай е само наблюдател
35
1
 
4
 
! Отговори
има преди 6 години
Има едно решение срещу наглостта и без мозъчието на западните лицемери. Путин да даде модерни оръжия и ядрени на Асад за да може да защити родината си и тогава ще гледаме как се изпаряват терористични кораби и самолетоносачи , че и някои държави....
34
6
 
0
 
! Отговори
Pravoslaven преди 6 години
Рути се скри вав бункера на некой олигарси.пие си водката и разказва за чебурашка
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако са уцелили складове с химическо оръжие, нямаше ли да има последствия в района. извинявам се за въпроса, вярвам на Тръмп и Мей естесвено
32
1
 
1
 
! Отговори
Tomar por culo !!! преди 6 години
Альооу брежневия бре!!! Велика Франция е новия шампион бре!!! А тоя вулгарето се е загрижил за некакви маали бре!!!Ха ха ха!!!пп-Жалки сте бре-и изчезвате бръже-бръже по пътища и аутобани бре!!! ХА ХА ХА!!!
31
3
 
12
 
! Отговори
До анонимен 19 преди 6 години
Кой са "цивилизованите западни страни" ? Тези които продължаван да хвърлят бомби по цял свят, тровят неудобните им, убиват стотици хиляди жени, деца, старци, рушат домове, разделят семейства, пръскат фалшиви новини, заговорничат, сеят смърт, плач, болка, страх... ....???? Или може би тези гъ.зоцелувковци който са се скрили в някой ъгъл докато отмине бурята и после ще говорят за "" прекрасните западни демократични ценности" "докато гласуват както им нареди задокеанският кръвожаден господар????
30
5
 
6
 
! Отговори
? преди 6 години
ДОЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ Какво спи" ДЕМОКРАТИЧНИЯТ"свят? Къде са "честните и почтенните" от Брюксел? Къде е" справедливият" съд в Хага? Колко фалшификаций още ще търпи света?? Няма ли други независими правителства освен Италианското? Кога ще съдят тези тримата за военни престъпления срещу човечеството?
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички е ясно, че за да се прекрати касапницата в Сирия, трябва да се сформира коалиция и да се изметат руснаците. И всички тайничко си го мечтаят.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И когат се счупят стомните дали ще има време някой да изврещи проумявяйки какви ги е надробил!
27
2
 
17
 
! Отговори
... преди 6 години
До Анонимен 19"Цивилизованите" западни страни, между другото, преди двайсетина години "напомниха" и на сърбите с ракети в стил "20 срещу 1", че трябва да слушат... че даже 3-4 ракети и у нас паднаха, collateral damage... Ама явно някои го забравят. Вчера Сърбия, днес Сирия, утре КОЙ?
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24 ....и майка грижовна за ислямските ,,бежанци ,,
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпълнили ,дръжки . Не са откривали огън .Поне една ракета да бяха изстреляли , а не да офейкат първи . Т.е. да отплават де .
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен19 ГЕЙ ПАРАДА ЛИ ? ТОВА ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ .
23
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велика Франциия винаги е наказвала,наказва и ще наказва самозабравили се ислямски диктатори..Не случайно най много атентати ислямистите направиха във Франция,защото тя е враг на исляма.
22
1
 
18
 
! Отговори
smej преди 6 години
Добре де, ако са ударени складове с химическо оръжие, напр зарин, не трябва ли да има огромен отровен облак. Същото е със складове за хлор. Какви са тези складове за химически оръжия. Това ми изглежда необяснимо.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И КАКВО СТАНА?МНОГО ПАРА, МАЛКО ЛОКОМОТИВ.И ЕДНИ ТРИСТА МИЛИОНА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ СЕ ИЗПАРИХА ВЪВ ВЪЗДУХА.
20
1
 
17
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Тези които се изживяват като световен полицай и са на всяка манджа мерудия ,ще изпълнят мисията до край ,когато подпалят света и половината свят бъде изтребен !!