Графика: Къде живеят най-богатите хора в света?

САЩ е лидерът, където живеят хора, притежаващи над $500 млн.
Обновена: 15 апр 2018 20:17 | 15 апр 2018 20:15, Екип на Investor.bg
33
Графика: Къде живеят най-богатите хора в света?
Луксозният хотел Dolder Grand в Цюрих, Швейцария. Снимка: Reuters

САЩ, Китай и Германия са най-предпочитаните страни за живот на едни от най-богатите хора в света. Това става ясно от доклад на консултантската компания за недвижима собственост Knight Frank, който анализира недвижимото имущество, местоположението и нагласите на хората с лично състояние за над 500 млн. долара, цитиран от howmuch.net.

Съединените щати веднага изпъкват като най-предпочитана дестинация с 1830 души, избрали ги за свой дом. Това е почти четири пъти повече от тези в страната на второ място - Китай, с 490 души. Причината е, че при изготвянето на статистиката Хонконг (320 души) е вписан като отделно населено място, въпреки че от 1997 г. отново е под китайско управление. Но дори и заедно, броят на милионерите отново не е и на половина на този в САЩ. 

Третата позиция заема Германия с 430 души от най-богатия 0,001%, които са я предпочели за свой дом. Челната петица се допълва още от Япония (390 души) и Хонконг (320 души). Сред първите десет страни изпъква и присъствието на Швейцария, която заема седмото място с 250 милионери.

От графиката става ясно, че най-богатите са концентрирани основно на три континента – Северна Америка, Европа и Азия. Какво обаче прави тези места толкова гостоприемни?

Едно от възможните обяснения е, че всяка една страна с над 100 свръхбогати е демокрация с върховенство на закона. Като изключения са посочени само Китай, както и Русия заради критиките на наблюдатели при провеждането на последните президентски избори в страната през март. Природните ресурси също позволяват на страни като Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) да влязат в списъка.

Графиката вижте тук.

Други графики вижте тук.

Повече подобни новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
27
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Изтичането на мозъци, интелигентни и възпитани хора допълнително ускорява процеса на пълна кочинизация на България..
8
5
 
28
 
! Отговори
Трол преди 6 години
*** е България, разбити пътища, корумпирани държавни служители, никаква съдебна система, банки които фалират, престъпници които не влизат в затвора, полицаи които не си гледат работата... листата е мнооооооого дълга... Единствената причина богаташ да стъпи в Бунтистан би била източване на ресурси като полезни изкопаеми или евтина работна ръка...
7
18
 
11
 
! Отговори
Русия е сама преди 6 години
И северно корейците напускат съюза с Русия. Остава им само Куба, засега...
6
8
 
27
 
! Отговори
Крадци преди 6 години
Там откъдето са крали най-много. САЩ са най-крадливи и са престъпници и са ограбили най-много
5
6
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Че кво и е на турция
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AroncНищо не ти се разбира.
3
7
 
13
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Хаха, ми много ясно, да няма да изберат *** ***..
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живеят където си искат.
1
13
 
5
 
! Отговори
Aronc преди 6 години
Siria izmestva drugite...s dosta offshorni miliardi dolari gi zameriaha tesi dni...s oste poveche offshorni miliardi dolari ste gi zameriat za napred da si postroiat raia otnovo ot saborenite ruini...chupi, kupi...amerikancite, fransetata, angletata nai-mnogo offshorni dolari ste im plastat ot offshornite si kolonialni smetki...