Графика: Къде живеят най-богатите хора в света?

САЩ е лидерът, където живеят хора, притежаващи над $500 млн.
Обновена: 15 апр 2018 20:17 | 15 апр 2018 20:15, Екип на Investor.bg
33
Графика: Къде живеят най-богатите хора в света?
Луксозният хотел Dolder Grand в Цюрих, Швейцария. Снимка: Reuters

САЩ, Китай и Германия са най-предпочитаните страни за живот на едни от най-богатите хора в света. Това става ясно от доклад на консултантската компания за недвижима собственост Knight Frank, който анализира недвижимото имущество, местоположението и нагласите на хората с лично състояние за над 500 млн. долара, цитиран от howmuch.net.

Съединените щати веднага изпъкват като най-предпочитана дестинация с 1830 души, избрали ги за свой дом. Това е почти четири пъти повече от тези в страната на второ място - Китай, с 490 души. Причината е, че при изготвянето на статистиката Хонконг (320 души) е вписан като отделно населено място, въпреки че от 1997 г. отново е под китайско управление. Но дори и заедно, броят на милионерите отново не е и на половина на този в САЩ. 

Третата позиция заема Германия с 430 души от най-богатия 0,001%, които са я предпочели за свой дом. Челната петица се допълва още от Япония (390 души) и Хонконг (320 души). Сред първите десет страни изпъква и присъствието на Швейцария, която заема седмото място с 250 милионери.

От графиката става ясно, че най-богатите са концентрирани основно на три континента – Северна Америка, Европа и Азия. Какво обаче прави тези места толкова гостоприемни?

Едно от възможните обяснения е, че всяка една страна с над 100 свръхбогати е демокрация с върховенство на закона. Като изключения са посочени само Китай, както и Русия заради критиките на наблюдатели при провеждането на последните президентски избори в страната през март. Природните ресурси също позволяват на страни като Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) да влязат в списъка.

Графиката вижте тук.

Други графики вижте тук.

Повече подобни новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност - в някое ВИП предградие на Москва, където са придворните олигарси на товариш Пупий.
28
0
 
17
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Най-голямото богатство е да живееш с човека, който обичаш. Да е до теб и да споделяте всичко.
27
1
 
7
 
! Отговори
Anon преди 6 години
А защо не живеят в СССР? Домашно за руските *** и ботове.
26
0
 
11
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 6 години
Най богатите престъпници искате да кажете ! Живеят там където ще са най защитени. Там където ще ги пазят от хорския гняв и заграбеното ще им е охранявано. В България престъпниците като тези в миналото живееха в едни специални лагерчета, там където им е мястото
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-богатите хора живеят в България.Аз ще започна списъка,а вие го продължете:1/Бойко Борисов;2/Цветелина Бориславова;3/Божков4/Делян Пеевски5/.........
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува! Факт е, че в България живеят бедните.
23
2
 
13
 
! Отговори
ония де дава преди 6 години
За богатите само сопа,барут и олово!
22
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Където и да живеят,надяваме се,че все пак настъпва и деня на Стршния Съд, когато се преселват в Ада.Дори и да не съществува,спомените за алчността,ненаситността,безчовечието,наглостта,безочието,безскруполността и предателството от което страда свеки богат избледяват,и след време никой нищо не си спомя нищо за него.
21
0
 
14
 
! Отговори
ония де дрънка преди 6 години
В едно общество ако парите доминират и са над всичко и над отношенията между хората,не чакай нищо добро! (виж Сащ)
20
1
 
4
 
! Отговори
Andrey преди 6 години
Tova sa na praktika miliarderite, koito jiveiat v razlichnite durjavi...
19
0
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Гледай ти - пък нас ни баламосваха, че богатството било свързано с една мансарда, точно под звездите, един прозорец и безброй звезди...
18
10
 
13
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
За това милиони живеят в зверска нищета,защото има няколко процента дето държат всичко. Една глобална ядрена войница ще изравни резултата за всички...време е!
17
9
 
9
 
! Отговори
глупости преди 6 години
Русия е най-предпочитаната страна за живеене , а руските банки са най-предпочитаните за влогове !
16
3
 
17
 
! Отговори
Брунко преди 6 години
Още една "обективна" класация Китай нарушава човешките права, докато Саудитска арабия е една демократична страна, в която по време на бетсвие и липса на храна мъжът има законното право да изяде жена си.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богатите предпочитат ФАЩ защото там могат да си крият парите и избягват данъци директно в местните банки. В другите държави трябва да разчитат на съмнителни офшорки.
14
5
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Извинете за безпокойството, но как измервате богатството...в парични знаци или във възможности?! Щото ако е в първото, монетарната система си заминава...еии
13
9
 
14
 
! Отговори
Трол преди 6 години
До 11, Когато Американски и Германски инжинери почнат да се бият за работа в Български компании, тогава можеш да говориш за Русия. Дотогава въпроса дали в Русия е по зле или в България си остава субективен..
12
9
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Путин създавал много добър живот (според марзилками /в момента по "Канал1" дават филм за Русия), но защо богатите хора предпочитат запада? Това е световна конспирация!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТролТуко що описа и Русия с тея аргументи.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е самаАааа глупости.Руснаците имат и още няколко съюзника в лицето на 2-3 мюсюлмански дупки като Таджикистан,Туркменистан и Казакстан.