Демонстранти блокират пътища в Ереван

Няколкостотин студенти сутринта блокираха централните улици
2 май 2018 09:30, Елка Василева
27
Демонстранти блокират пътища в Ереван
Снимка: БТА

В Армения бяха възобновени протестните акции, след като парламентът вчера не избра опозиционния лидер Никол Пашинян за премиер, съобщи ТАСС.

Демонстранти започнаха да блокират пътищата в столицата Ереван, включително шосетата към летищата. Блокирани са също автомагистралите Юг-Север и Арарат-Ереван.

Още по темата

Няколкостотин студенти сутринта блокираха централните улици. "На призива ни откликнаха всички ВУЗ-ове в столицата. Настояваме /управляващата/ Републиканска партия да напусне властта и да гласува за народния кандидат за премиер Никол Пашинян", заяви пред агенцията лидерът на студентското движение Давид Петросян.

На извънредната си сесия парламентът отхвърли кандидатурата на Пашинян за премиерския пост. В подкрепа на Пашинян, който беше единственият кандидат, гласуваха 45 депутати при 53 необходими да получи мнозинство в 105-местното Национално събрание. Минути преди това управляващата Републиканска партия на Армения обяви, че ще гласува против него.

/БТА/


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Желая успех на героичният арменски народ, дано се отърват от опекунството на кочината.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Армения и тя ,горката, иска да се откопчи от Северната голяма Кочина. Успех...
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БЕЗ РУСИЯ АЗЕРИТЕ МОМЕНТАЛНО ЩЕ СИ ВЗЕМАТ НАГОРНИ КАРАБАХ.
КАТО ДОБАВКА МОЖЕ ДА ВЛЯЗАТ И В ЕРЕВАН.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тя голата гръд беше много увиснала, дано арменките са по млади.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТОЗИ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ. ПОСЛЕ ЩЕ ДОЙДЕ НЯКОЙ КАТО НАШИЯ ИВАН КОСТОВ И ЩЕ ИМ ГО НА,ЧУ,КА ЯКО.
18
2
 
3
 
! Отговори
ццц преди 8 месеца
всички съседни на руските империалисти [ алкохолици ] страни , мразят русия......защо ли ?
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според цветната с0рос0идна теория и практика, трябва да се блокират пътища и летища, да се превземат и окупират административни сгради, за да се прунуди законната власт да назначи за премиер маргинал, спечелил 8% от гласовете на избирателите на редовните и законни избори в Армения. Взел под 8%, а го величаят "народен избраник".
16
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
Трябва да мине още едно гласуване в парламента, и като не го изберат пак Пашинян, следват предсрочни избори, сетне приватизация, разграбване и унищожаване. Ние вече сме минали по тоя път. Да му мислят арменците.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бацилът на Саркисян е много опасен за Путин.
14
3
 
2
 
! Отговори
Арменски преди 8 месеца
Видяхме го от вас. И ние сме умни и красиви студенти! Ще блокираме, ще сврим на роял с гола гръд и ще подскачаме. И ние ще победим и като вас ще ручаме жа..ъ демокрацията.
13
2
 
6
 
! Отговори
зад гърба му преди 8 месеца
Пашинян е събрал само 7% от народните гласове, но зад гърба му е посолството на САЩ!
12
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
До Анонимен 11: "Истинската история" са твоите съчинения, така ли? Е, можеш да ги издадеш в монография. Няма да си нито първия, нито последния. А за Берлинския конгрес е писано много, но това няма връзка с темата за днешните събития в Армения.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ognyanz

Вземи и прочети истинската история, не ми пробутвай измислиците на комунистите обилно описани в учебниците по които ти си учил.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До Анонимен 1

Защо мислиш че всички кроят планове как да завладеят чужди територии? Такива планове крои единствено Русия. Затова Русия изпадна в положението на отритнат от всички несретник, затова и наложиха санкции, затова я гонят последователно от всякакви международни сдружения и форуми. Голяма грешка направи ФИФА, че остави световното по футбол в Русия.
9
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
До Анонимен 7: Г'лупости са това. Ако трябва да се твърди, че черното е бяло, а бялото черно, само тогава и това можем да го приемем за вярно. Армения и Азърбайджaн от години си оспорват една планинска област, т.н. "Нагорни Карабах", а колкото до Берлинския конгрес - хайде не ги пиши такива съчинения. И децата в училище знаят по-добре кои са участниците в него и кой какво е искал.
8
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 8 месеца
Армения е заобиколена само от неприятелски страни - Турция, Иран, Азербайджан, Грузия. Няма излаз на море. Подкрепа намира само от Русия. Е, къде ще ходят, как мислиш? И нещо, което е по-важно - арменският народ е благодарен народ и няма да забрави ролята на Русия за запазването му от физическо унищожение от перси и турци. Не са като едни други измекярчета!
Никой не пречи на Армения да търгува със Запада. Въпросът е какво ще изнася. В СССР се славеха с най-добрия коняк и най-калпавите стругове.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ognyanz

Конфликта с Азърбайджан е създаден изкуствено от Русия за да държи в робство Армения. Просто Армения трябва да си върне заграбените от Русия територии и подмолно включени към Армения с цел вечно покорство и вечна необходимост от Русия и конфликта ще изчезне. Такава тактика приложи Русия и спрямо Молдова, Грузия и Украйна. Такава тактика приложи Русия и спрямо България на Берлинския конгрес разделяйки я на Кнежество България и Източна Румелия. Затова и Русия скочи срещу Съединението.
6
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
До Анонимен 5: Всеки може да вярва на каквото иска. Проблем е когато някой си мисли, че immenno toj вярва в истината, а другите вярват в лъжи, само защото така му изнася. Вярвай на бат'си Бойко: при него всичко е ясно: днес може да каже едно, утре - обратното и все е прав.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ognyanz

Русия е казала ясно, че няма да се меси в техните вътрешни работи.

Явно си много голям наивник щом вярваш на лъжите на Русия.
4
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
Да избират когото искат. Русия е казала ясно, че няма да се меси в техните вътрешни работи. А и който и да дойде на власт в Армения, все ще търси приятелство с Русия, защото само Русия може да им даде подкрепа в конфликта им с Азърбайджан.