Тръмп сам написал медицинско, че е в прекрасно здраве

Щял да е най-здравият президент? Черен хумор!
Обновена: 2 май 2018 11:01 | 2 май 2018 11:00, Елка Василева
18
Тръмп сам написал медицинско, че е в прекрасно здраве
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Писмото на нюйоркския личен лекар на Доналд Тръмп от времето на предизборната му кампания през 2015 г., в което се твърди, че Тръмп ще е най-здравият човек, избиран някога за президент, било съставено от самия Тръмп, съобщи лекарят Харолд Борнстийн.

"Той ми продиктува цялото писмо. Не го писах аз", заяви пред телевизия Си Ен Ен д-р Борнстийн, който казва, че бил личен лекар на на Тръмп от 1980 г.Лекарят не беше открит за коментар, но по-късно в интервю за телевизия Ен Би Си той потвърди думите си, посочва Ройтерс.

"Г-н Тръмп беше подложен наскоро на пълен медицински преглед, който показа само положителни резултати", гласеше писмото, подписано от Борнстийн. "Кръвното му налягане е 110 на 65, а лабораторните резултати са удивително добри. Физическата му сила и издръжливост са забележителни. Мога да заявя недвусмислено, че ако бъде избран, г-н Тръмп ще е най-здравият човек, заемал някога президентския пост", се казваше в медицинската бележка.

Пред Ен Би Си Борнстеийн определи характеристиката "най-здрав" като "черен хумор".

Тръмп прочел на глас текста, докато Борнстийн и жена му пътували с кола през Сентръл парк, каза за Си Ен Ен лекарят. Кампанията на Тръмп публикува писмото през декември 2015 г.

Тръмп диктуваше писмото, а аз трябваше да му кажа какво да не пише в него, заяви докторът. Тези твърдения противоречат на изказването му от август 2016 г., че "нахвърлил бележката за пет минути, докато шофьорът го чакал".

По-рано вчера Борнстийн каза, че през февруари 2017 г. дългогодишният бодигард на Тръмп Кийт Шилър и още двама души нахлули в офиса му и иззели медицинската документация на Тръмп. Това станало два дни, след като лекарят казал за един вестник, че от години предписва на Тръмп лекарство за растеж на косата, пише британският в. "Гардиън".

Вчера говорителката на Белия дом Сара Сандърс съобщи на редовен брифинг, че документацията била иззета съгласно "стандартна оперативна процедура" при встъпване в длъжност на нов президент, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
ели преди 5 години
глупости на кубНАЛИ ТОЗИ ДОКТОР Е ПОДПИСАЛ ДОКУМЕНТА--КЪДЕ Е ВИНАТА НА ТРЪМПАМЕРИКО МНОГО СИ ОПРОСТЯЛА
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Аман от глупости! Освен това, има случаи, в които е изгодно да не си здрав. И тогава ли казваш "да"? Твърдя отговорно, че за доста дългия ми живот никога не са ми искали пари за медицинско! Това, а и че не знам за подобен случай, ме кара да мисля, че ти лъжеш! ЛЪЖЕШ! А и всичките 12 вдигнати нагоре палци искат да виждат всичко в България в черни краски! Ами пръждосвайте се, мамка ви, отивайте на Терминал 2! Само ни плашите, че ще го направите!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А това не е ли наказуемо? Поне в някой щат?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е за психиатър! Едно време имаше виц: "Единственото положително при вас е пробата на Васерман."Това по повод на сакралното изречение:"...пълен медицински преглед, който показа само положителни резултати", гласеше писмото...".Този труден български език...
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България те питат здрав ли си. Казваш да. Пишат ти медицинското и даваш 10 лева.Така, че Тръмп е направил това, което прави всеки българин. Може би в Сащ изискват хората да се прегледат и след това да им дадат медицинското.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като слаб ученик, който си плаща на корумпиран лекар да го изкара перфектен, като се заблуждава, че може да прикрие недостатъците си, които са очебийни...,
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалш и корупция.... Всеки луд с власт и пари пише и прави, каквото реши....
4
1
 
24
 
! Отговори
.. преди 5 години
Този "индивид" има много дъски и всички му хлопат.Ким май се оказва, че няма да запали света, но този ще даде всичко от себе си за да го запали.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американският Брежнев.
2
1
 
24
 
! Отговори
100% преди 5 години
Той е луд!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно не се е прегледал :) (най-вече при shrinka)