Чеченският лидер Кадиров: Франция е отгледала терориста

Азимов само се е родил в Чечения, обясни той
Обновена: 13 май 2018 17:53 | 13 май 2018 17:53, Анисия Иванова
74
Чеченският лидер Кадиров: Франция е отгледала терориста
Снимка: БТА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че френските власти носят отговорността за възпитанието на родения в република Чечения Хамзат Азимов, който вчера извърши нападение с нож на парижка улица.

"Държа да заявя, че цялата отговорност за това, че Хамзат Азимов е тръгнал по пътя на престъпността, носят властите на Франция. В Чечения той само се е родил, а порастването, оформянето на личността му, на неговите възгледи и убеждения е ставало във френското общество", написа в Телеграм Кадиров, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Кадиров също потвърди, че Азимов е гражданин на Русия. "Само че паспортът в момента е недействителен, защото, когато е станал на 20 години, той не е получил нов", допълни чеченският лидер.

Според наличната информация, подчерта Кадиров, има основание да се предполага, че Хамзат Азимов е имал контакти с правоохранителните органи и спецслужбите на Франция.

Кадиров изказа съболезнования на семейството и роднините на загиналия от ръцете на Азимов.

В събота вечерта на улица "Монсини", втори парижки район, Азимов нападнал с нож минувачи с викове "Аллах е велик!". Той бил ликвидиран от служители на общинската полиция, но уби един и рани четирима души. Отговорността за терористичния акт пое "Ислямска държава", припомня ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
30
 
! Отговори
PD преди 5 години
И не само този. И онзи дето стреля по карикатуристите и той бе в списъка на известни на органите. Налага се мнението, че определени служби в рамките на държавата, използват крими контингента за свои цели. И на само в Франция, то и у нас е така. Само нивото е различно. Едните са терористи, а нашите само "Касичка", и за определени поръчки.
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По какъв начин, кога и защо Хасан Азимов е бил приет във Франция заедно с родителите си и защо му е дадено френско гражданство, при положение, че "е бил на радара на полицията и в списъка на заподозряните като потенциални радикалисти"?
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ги учат да отиват в Близкия Изток да се бият срещу Асад, а те все неразбрали какво трябва да правят. Правят пакости в Европа. Не може в Европа да правят поразии, които са възможни само в Близкия Изток. Има толкова много държави, където им дадоха свобода - Афганистан, Ирак, Либия, Сирия.
9
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами аллах ще вика, нормално е . ИДВА ОТ ЧЕЧНЯ ПРЕЗ МОСКВА.Липсвала му е джамията.
8
41
 
16
 
! Отговори
TT преди 5 години
На Кадиров поредната глупост.Защо някой българин или чилиец да речем,отраснал във Франция не напада никого с нож и викове алах е велик???
7
8
 
25
 
! Отговори
Жибор преди 5 години
Франция го е потурчила и го е накарала да изповядва ислям,викаш?
6
1
 
45
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Прав е човека.ЕС се напълни с достатъчно мюсли така че вече не е нужно да влизат терористи отвън.
5
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най голямата джамия е в Москва.
4
20
 
5
 
! Отговори
странджата преди 5 години
Айде сега русофили ако не знаете ще ви кажа лично ПУТИН ГО Е ПРАТИЛ И МУ КАЗАЛ Да направи това да знаете как ви сега доволни ли сте.
3
11
 
20
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
....Чеченският лидер Кадиров: Франция е отгледала терориста....А кой му е натъпкал в ку.ха.та тик.ва мю.сулм.анск.ите измишльотини? Нали това са направили из.вра.тени тъ.па.нари - мю.сул.ман.ски духовници.
2
5
 
20
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Сигурно затова това им е Х по ред атентат...
1
7
 
51
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Французите са най-меките китки на ЕС. !!