Чеченският лидер Кадиров: Франция е отгледала терориста

Азимов само се е родил в Чечения, обясни той
Обновена: 13 май 2018 17:53 | 13 май 2018 17:53, Анисия Иванова
74
Чеченският лидер Кадиров: Франция е отгледала терориста
Снимка: БТА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че френските власти носят отговорността за възпитанието на родения в република Чечения Хамзат Азимов, който вчера извърши нападение с нож на парижка улица.

"Държа да заявя, че цялата отговорност за това, че Хамзат Азимов е тръгнал по пътя на престъпността, носят властите на Франция. В Чечения той само се е родил, а порастването, оформянето на личността му, на неговите възгледи и убеждения е ставало във френското общество", написа в Телеграм Кадиров, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Кадиров също потвърди, че Азимов е гражданин на Русия. "Само че паспортът в момента е недействителен, защото, когато е станал на 20 години, той не е получил нов", допълни чеченският лидер.

Според наличната информация, подчерта Кадиров, има основание да се предполага, че Хамзат Азимов е имал контакти с правоохранителните органи и спецслужбите на Франция.

Кадиров изказа съболезнования на семейството и роднините на загиналия от ръцете на Азимов.

В събота вечерта на улица "Монсини", втори парижки район, Азимов нападнал с нож минувачи с викове "Аллах е велик!". Той бил ликвидиран от служители на общинската полиция, но уби един и рани четирима души. Отговорността за терористичния акт пое "Ислямска държава", припомня ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
La France преди 5 години
Франция е най-великата и най-значимата страна за развитието на Цивилизацията от Рим насам. Тя ще пребъде, но пещерняци като този - не! Vive la France!
51
2
 
1
 
! Отговори
La France преди 5 години
Франция е най-великата и най-значимата страна за развитието на Цивилизацията от времето на Рим насам. Тя ще пребъде, но пещeрняци като този - не! Vive la France!
50
0
 
1
 
! Отговори
гого преди 5 години
днес САЩ официално напускат посолството в Тел Авив и го пренасят в признатата от тях столица Ерусалим...как си мислите на такава провокация Хисбула или някоя още по радикализирана палестинска група няма ли да спретне някой екшън с жертви....
49
0
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
Тези от "Шарли Ебдо" какво се бавят? нали специализираха в тероризъм-сатирата!
48
3
 
11
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
Абе ние бдим - но нещо не ми се връзва! Той коли неверници щото се усеща на война,а не защото се е разбързал да такова девици на небето.Тука на земята не е ли пълно със жени? Според мен за джихадистите е въпрос на дълг и чест да воюват, както за алпинистите - дълг и чест да катерят! Макар че адски се различават,донякъде си приличат в себеотрицанието и са еднакво непонятни за Останалите хора...
47
30
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
46
2
 
26
 
! Отговори
Верно с оригинала! преди 5 години
Франция си ги отглежда открай време - техният емперьор беше отпреди фюрера и бащицата!
45
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А може Кадиров да ги праща , по нареждане от кремъла .
44
6
 
13
 
! Отговори
Чел Корана преди 5 години
До бай-Кольо: Пич, или си мюсюлманин под прикритие и разпространяваш Такия сред неверниците, убеждавайки ни, че Исляма е Религията на Мира, или си някой супер наивник, който е прочел някоя дезинфекцирана специално за неверници версия на Корана, в която са изрязали основата, а именно - непрекъснат терор над "неверниците", чрез убийства, изнасилвания и т.н.атрибути на Исляма. Корана е сатанинско слово, пропито с омраза. Това е голата истина, макар, че е неудобна за нЕкои хора.
43
9
 
5
 
! Отговори
бай-Кольо преди 5 години
До ХОРА БДЕТЕ..ти май четеш Евангелието като Дявола...въобще чел ли си някога Корана,аз съм го чел...и там не пише подобни неща !
42
1
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
То да беше само Хасан Азимов. А, колко други бъдещи убийци чакат сигнал във Франция за да св задействат? Май станаха прекалено много, за да успеят разузнавателните служби да ги спрат. Но всеки ден във Франция идват нови и нови бъдещи терористи и никой не прави дори опит да ги върне обратно.
41
4
 
26
 
! Отговори
бай-Кольо преди 5 години
Кадиров е прав. Точка.
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво става с онези нагли вестникарчета от Шарли Ебдо? Не им се чува нещо гласът. Бяха много смели преди, а сега? Не ги виждам нещо да клеймят....
39
1
 
24
 
! Отговори
евро либерал преди 5 години
Франция е отгледала, отглежда и ще отгледа още терористи, за да не наруши демократичните права на бежанците.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙТО УПРАВНИК ....А ако са го избрали мюсулмани?
37
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното активно мероприятие на руските спецдлужби във Франция отново завърши с човешки жертви.
36
0
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Сигурно Путин ще им е виновен за изгряващия Френски Халифат....Тоя е получил френско гражданство през 2010г(на 12г. възраст),а най-вероятно е живял поне 2-3г преди това във Франция.Май-май си е чиста проба френски възпитаник....
35
4
 
1
 
! Отговори
няма данни за теракт преди 5 години
Няма данни че е терорист..Има данни за проникващо обемно обсебване чрез черен пси генератор..Такива инсталирват в камери ,в лични документи , в талони на автомобили ,,,да с е огледа маршрута за инсталирани камери ..КАкто виждате униформените са облъчени от тежко терористичnи камери вкл полицейски типа е black dead klillers у нас подобни увреждания имат деца в детски градини тероризирани с видео терор от нагли престъпници на власт в СОфия
34
3
 
23
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
През 90-те и нулевите сума ти чеченски "борци за свобода" обучени и спонсорирани от западните служби,Турция и С.Арабия получиха убежище и френско гражданство.Сега децата им убиват франсета за благодарност,ха-ха!Така им се пада....Щото логиката:"Га.дове,ама наши!" все някога трябваше да даде дефект.Иначе френската имиграционна политика бележи грандиозни провали един след друг,ама чакай да си признаят,а за корекция и дума не може да става.
33
2
 
5
 
! Отговори
Илия, но не светия преди 5 години
До чичо Гошо: "Разбрахме че чеченеца е с френско гражданство.Питам аз,око българин поиска същото дали ще го огрее?"Абсолютно! На мигът! Само Кадиров трябва да дойде на власт в България преди това...Абе бие ви шайбата у кратуната. Лупа, лупа... За какво ти е това френско гражданство бе!? Откажи се от българското и лягай на Пигал да протестираш за френско!